ΥΛΙΚΑ
- 1 κ. σουπιά κομμένη σε λεπτές λωρίδες
- 1 κ.γ. μελάνι σουπιάς
- 50 ml χυμός λεμονιού
- ½ κ.σ. μουστάρδα
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 500 γρ. σπανάκι (φρέσκο ή κατεψυγμένο)
- 100 γρ. baby ρόκα
- Αλάτι, πιπέρι
- Ροζ πιπέρι για γαρνίρισμα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Σε αντικολλητικό τηγάνι, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, μόλις ζεσταθεί ρίχνουμε τη σουπιά που έχουμε αλατίσει και αλείψει με ελαιόλαδο.
- Ανακατεύουμε συνεχώς για 20 έως 30 δευτερόλεπτα μέχρι να πάρει άσπρο χρώμα. Αποσύρουμε και φυλάμε στην άκρη.
- Σε μίξερ χτυπάμε το ελαιόλαδο, χυμό λεμόνι, μουστάρδα, σκόρδο και μελάνι σουπιάς μέχρι να ομογενοποιηθούν καλά τα υλικά.
- Σε μπολ αναμειγνύουμε το σπανάκι και τη ρόκα, ρίχνουμε τη μισή ποσότητα από το ντρέσινγκ, αλάτι και ανακατεύουμε απαλά.
- Σερβίρουμε τη σαλάτα, επάνω τη σουπιά, γαρνίρουμε με ροζ πιπέρι και το υπόλοιπο ντρέσινγκ.
Η συνταγή δημιουργήθηκε στο εστιατόριο Σουσουράδα (Μαυρομιχάλη 44, Αθήνα).
Επιμέλεια: Νίκη Μηταρέα