ΥΛΙΚΑ

  • 1 κ. σουπιά κομμένη σε λεπτές λωρίδες
  • 1 κ.γ. μελάνι σουπιάς
  • 50 ml χυμός λεμονιού
  • ½ κ.σ. μουστάρδα
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 500 γρ. σπανάκι (φρέσκο ή κατεψυγμένο)
  • 100 γρ. baby ρόκα
  • Αλάτι, πιπέρι
  • Ροζ πιπέρι για γαρνίρισμα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Σε αντικολλητικό τηγάνι, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, μόλις ζεσταθεί ρίχνουμε τη σουπιά που έχουμε αλατίσει και αλείψει με ελαιόλαδο.
  2. Ανακατεύουμε συνεχώς για 20 έως 30 δευτερόλεπτα μέχρι να πάρει άσπρο χρώμα. Αποσύρουμε και φυλάμε στην άκρη.
  3. Σε μίξερ χτυπάμε το ελαιόλαδο, χυμό λεμόνι, μουστάρδα, σκόρδο και μελάνι σουπιάς μέχρι να ομογενοποιηθούν καλά τα υλικά.
  4. Σε μπολ αναμειγνύουμε το σπανάκι και τη ρόκα, ρίχνουμε τη μισή ποσότητα από το ντρέσινγκ, αλάτι και ανακατεύουμε απαλά.
  5. Σερβίρουμε τη σαλάτα, επάνω τη σουπιά, γαρνίρουμε με ροζ πιπέρι και το υπόλοιπο ντρέσινγκ.

Η συνταγή δημιουργήθηκε στο εστιατόριο Σουσουράδα (Μαυρομιχάλη 44, Αθήνα).
Επιμέλεια: Νίκη Μηταρέα