ΥΛΙΚΑ

  • 6 φιλέτα από σκουμπρί 300-500 γρ.
  • 3 κ.σ. αλάτι ημίχονδρο
  • 1 κ.σ. ζάχαρη
  • Ξύσμα από 1 λεμόνι
  • 1 κ.γ. κόκκοι πιπέρι
  • 2 κ.σ. Tandoori Masala (ινδικό mix μπαχαρικών), προαιρετικά

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Απλώνετε τα φιλέτα με το δέρμα προς τα κάτω και ανακατεύετε όλα τα υλικά.
  2. Τα μοιράζετε πάνω από τα φιλέτα, τα πατάτε ελαφρώς για να πιάσουν τα υλικά πάνω στο ψάρι και αφήνετε για 2 ώρες.
  3. Ξεπλένετε και στεγνώνετε με χαρτί κουζίνας (το αποθηκεύετε σε τάπερ στο ψυγείο, εάν δεν το χρησιμοποιήσετε αμέσως).
  4. Ψήνετε σε κάρβουνο ή δυνατό τηγάνι για 2-3 λεπτά από κάθε πλευρά.
  5. Σερβίρετε με λεμόνι (ταιριάζει εξαιρετικά με πατατοσαλάτα και μουστάρδα).

 

Η συνταγή μαγειρεύτηκε στο τσιπουράδικο «Με ζεν».
Επιμέλεια: Νίκη Μηταρέα