ΥΛΙΚΑ

  • 4 φιλέτα σκορπίνα ή στείρα
  • 8 αγκινάρες άγριες καθαρισμένες
  • ½ κ. κουκιά φρέσκα καθαρισμένα
  • 2 καρότα κομμένα σε ροδέλες
  • 1 ματσάκι μάραθο ψιλοκομμένο
  • 100 γρ. ελαιόλαδο
  • 2 περγαμόντα (χυμός και ξύσμα)
  • 4 φρέσκα κρεμμυδάκια (με το λευκό μέρος ψιλοκομμένο)
  • 60 ml τσίπουρο Συριανό
  • ½ ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
  • 200 γρ. ζωμός γαρίδας
  • 300 γρ. νερό
  • Αλάτι, πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Σε βαθύ τηγάνι με ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά σοτάρουμε το κρεμμύδι και το καρότο για 3 λεπτά, σβήνουμε με το τσίπουρο και προσθέτουμε τις αγκινάρες και τα κουκιά.
  2. Ανακατεύουμε, ρίχνουμε τον ζωμό γαρίδας και το νερό και μαγειρεύουμε για 4 λεπτά.
  3. Προσθέτουμε τα φιλέτα ψαριού, αλάτι, πιπέρι, μάραθο, άνηθο, το περγαμόντο και μαγειρεύουμε για 3 λεπτά.
  4. Τελειώνουμε το φαγητό σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 5 λεπτά. Σερβίρουμε αμέσως

Η συνταγή μαγειρεύτηκε στο εστιατόριο «Περί Τίνος» στην Ερμούπολη της Σύρου

Επιμέλεια: Νίκη Μηταρέα