ΥΛΙΚΑ

  • 3 γαρίδες Νο 3 φρέσκιες
  • 2 κ.σ. χυμό λάιμ
  • 2 κ.σ. χυμό λεμόνι
  • 2 κ.σ. χυμό πορτοκάλι
  • 1 κ.γ. πιπερίτσα τσίλι ψιλοκομμένη
  • 2 κ.σ. μάνγκο κομμένο σε καρέ
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 πρέζα χοντρό αλάτι
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • για γαρνίρισμα: Κλωστές από τσίλι και βρώσιμα λουλούδια

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Καθαρίζουμε τις γαρίδες, αφαιρώντας το κέλυφος, το κεφάλι και το έντερο από την ράχη.
  2. Ξεπλένουμε με νερό και τις ταμπονάρουμε σε χαρτί κουζίνας.
  3. Κόβουμε τις γαρίδες σε χοντρές ροδέλες και τις ρίχνουμε σε μπολ.
  4. Προσθέτουμε όλα τα υλικά, ανακατεύουμε καλά καλύπτουμε το μπολ με μεμβράνη και βάζουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά να ενωθούν τα υλικά.
  5. Σερβίρουμε και γαρνίρουμε με κλωστές τσίλι και λουλούδια.

Tips: Τα ψάρια και τα θαλασσινά πρέπει να είναι πολύ φρέσκα και καλά καθαρισμένα. Τα ταμπονάρουμε καλά σε χαρτί κουζίνας πριν τα βαπτίσουμε στην μαρινάδα. Το φιλετάρισμα των ψαριών γίνεται σε καθαρή επιφάνεια κοπής και με καθαρό μαχαίρι.

Επιμέλεια: Νίκη Μηταρέα