ΥΛΙΚΑ

  • 2 αυγά
  • Μισή σελινόριζα
  • 4 φέτες προσούτο
  • 50 ml κρέμα γάλακτος
  • 20 γρ. βούτυρο
  • 10 ml ξίδι
  • Αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Καθαρίζουμε και πλένουμε τη σελινόριζα και την περνάμε από το μαντολίνο, κόβοντας σε σχήμα σπαγγέτι.
  2. Σε κατσαρόλα, σε δυνατή φωτιά, βάζουμε 3 ποτήρια νερό και 1 κ.σ. ξίδι και μόλις πάρει βράση σπάμε μέσα το αυγό μέχρι να ψηθεί και το αφαιρούμε προσεχτικά με τρυπητή κουτάλα.
  3. Σε τηγάνι σε μέτρια φωτιά προσθέτουμε το βούτυρο, το προσούτο και τη σελινόριζα, ανακατεύουμε και σοτάρουμε για 5 λεπτά.
  4. Ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος, αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε.
  5. Σερβίρουμε τη σελινόριζα, προσθέτουμε το αυγό ποσέ και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Επιμέλεια: Νίκη Μηταρέα