ΥΛΙΚΑ
- 2 αυγά
- Μισή σελινόριζα
- 4 φέτες προσούτο
- 50 ml κρέμα γάλακτος
- 20 γρ. βούτυρο
- 10 ml ξίδι
- Αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Καθαρίζουμε και πλένουμε τη σελινόριζα και την περνάμε από το μαντολίνο, κόβοντας σε σχήμα σπαγγέτι.
- Σε κατσαρόλα, σε δυνατή φωτιά, βάζουμε 3 ποτήρια νερό και 1 κ.σ. ξίδι και μόλις πάρει βράση σπάμε μέσα το αυγό μέχρι να ψηθεί και το αφαιρούμε προσεχτικά με τρυπητή κουτάλα.
- Σε τηγάνι σε μέτρια φωτιά προσθέτουμε το βούτυρο, το προσούτο και τη σελινόριζα, ανακατεύουμε και σοτάρουμε για 5 λεπτά.
- Ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος, αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε.
- Σερβίρουμε τη σελινόριζα, προσθέτουμε το αυγό ποσέ και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Επιμέλεια: Νίκη Μηταρέα