ΥΛΙΚΑ

  • 150 γρ. λαβράκι φιλέτο
  • 2 κ.σ. χυμό λεμόνι
  • 3 κ.σ. γκρέιπ φρουτ
  • ½ ακτινίδιο κομμένο σε ροδέλες
  • ¼ ροδάκινο κομμένο σε λεπτές φέτες
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • Χοντρό αλάτι
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • ½ πιπεριά τσίλι ψιλοκομμένη σε ροδέλες

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Κόβουμε λοξά το λαβράκι σε μεγάλα κομμάτια, το ταμπονάρουμε σε χαρτί κουζίνας και το τοποθετούμε με όλα τα υλικά σε μπολ.
  2. Καλύπτουμε το μπολ με μεμβράνη και το βάζουμε στο ψυγείο για 60 λεπτά.
  3. Στρώνουμε σε πιατέλα τα ακτινίδια επάνω τοποθετούμε το λαβράκι και καλύπτουμε με ροδάκινο και τσίλι.
  4. Πασπαλίζουμε με χοντρό αλάτι και μπόλικο φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
  5. Ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο.

Tips: Τα ψάρια και τα θαλασσινά πρέπει να είναι πολύ φρέσκα και καλά καθαρισμένα. Τα ταμπονάρουμε καλά σε χαρτί κουζίνας πριν τα βαπτίσουμε στην μαρινάδα. Το φιλετάρισμα των ψαριών γίνεται σε καθαρή επιφάνεια κοπής και με καθαρό μαχαίρι.

Επιμέλεια: Νίκη Μηταρέα