ΥΛΙΚΑ

  • 8 σαρδέλες
  • 1/2 μαραθόριζα
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 30 γρ. παρμεζάνα τριμμένη
  • 20 γρ. γαλέτα
  • Λίγο ρίγανη
  • Δενδρολίβανο
  • Μαντζουράνα
  • 1 πρέζα μοσχοκάρυδο
  • 1 σφηνάκι ούζο
  • Χυμός από 1 λεμόνι
  • Αλάτι, πιπέρι
  • Μαϊντανός ψιλοκομμένος για γαρνίρισμα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Φιλετάρουμε τις σαρδέλες και τις στραγγίζουμε σε χαρτί κουζίνας.
  2. Σε ένα τηγάνι με ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά σοτάρουμε τη μαραθόριζα που έχουμε κόψει σε λεπτές φέτες, σβήνουμε με ούζο, ανακατεύουμε και μαγειρεύουμε μέχρι να απορροφηθούν τα υγρά.
  3. Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει.
  4. Χτυπάμε τα υπόλοιπα υλικά σε μπλέντερ ή μίξερ χειρός έως ότου ομογενοποιηθούν πλήρως.
  5. Γεμίζουμε τα φιλέτα σαρδέλας και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο 8-10 λεπτά στους 200 βαθμούς.
  6. Πασπαλίζουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό και σερβίρουμε αμέσως.

 

Η συνταγή δημιουργήθηκε στο εστιατόριο Barbarossa στη Νάουσα της Πάρου.
Επιμέλεια: Νίκη Μηταρέα