ΥΛΙΚΑ
- ½ κ. κολοκύθα κομμένη σε μικρά κομμάτια
 - 2 κ.σ. ζάχαρη καστανή
 - 1 κ.σ. κουκουνάρι
 - 1 κ.σ. ελαιόλαδο
 - 1 κ.σ. σταφίδες μαύρες
 - 2 κ.σ. κουσκούς
 - Ξύσμα από ένα λεμόνι
 - 1 πρέζα κανέλα σκόνη
 - 1 πρέζα μοσχοκάρυδο σκόνη
 - Αλάτι, πιπέρι
 - Φύλλα ρόκας για γαρνίρισμα
 
ΓΙΑ ΤΗ ΒΙΝΕΓΚΡΕΤ
- ½ κούπα πετιμέζι
 - ½ κ.γ. ξίδι
 - 1 σφηνάκι κόκκινο κρασί
 - 1 σφηνάκι ελαιόλαδο
 - Αλάτι, πιπέρι
 
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Ανακατεύουμε τα κομμάτια κολοκύθας με τη ζάχαρη, την κανέλα, το μοσχοκάρυδο, αλάτι, πιπέρι και ελαιόλαδο και την ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 15 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει.
 - Βράζουμε το κουσκούς με 1 κούπα νερό για 15 λεπτά μέχρι να μαλακώσει.
 - Σουρώνουμε το κουσκούς και προσθέτουμε σταφίδες, κουκουνάρι, ξύσμα λεμονιού και την ψητή κολοκύθα.
 - Ανακατεύουμε καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
 - Για τη βινεγκρέτ: Σε μπολ ρίχνουμε όλα τα υλικά και τα χτυπάμε καλά με σύρμα ή τα βάζουμε στο μπλέντερ και χτυπάμε μέχρι να δέσει η βινεγκρέτ.
 - Σερβίρουμε την κολοκύθα και περιχύνουμε με τη βινεγκρέτ. Γαρνίρουμε με φύλλα ρόκας.
 
Η συνταγή δημιουργήθηκε στο εστιατόριο Τζίτζικας και Μέρμηγκας.
Επιμέλεια: Νίκη Μηταρέα
 
 
 
 
 
 
 