ΥΛΙΚΑ

  • ½ κιλό ρεβίθια
  • 4 φρέσκα μπακαλιαράκια
  • 1 ματσάκι μάραθο (ή άνηθος) ψιλοκομμένο
  • ½ φινόκιο ψιλοκομμένο
  • 1 κρεμμύδι μεγάλο ψιλοκομμένο
  • ½ κούπα ελαιόλαδο
  • 1 φύλλο δάφνης
  • 1 κλαράκι δεντρολίβανο
  • Αλάτι, πιπέρι
  • 1 κ.σ. αλεύρι
  • Χυμός 1 λεμονιού

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Μουλιάζουμε τα ρεβίθια σε νερό αποβραδίς.
  2. Βράζουμε σε δυνατή φωτιά τα ρεβίθια με άφθονο νερό για 10 λεπτά.
  3. Τα σουρώνουμε και τα αφήνουμε.
  4. Σε κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά ρίχνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι και το φινόκιο και μόλις γυαλίσουν προσθέτουμε τα ρεβίθια
  5. Ανακατεύουμε και ρίχνουμε 1,3 λίτρα νερό, τη δάφνη, το δεντρολίβανο και σιγομαγειρεύουμε με καπάκι μέχρι να απορροφηθούν τα υγρά.
  6. Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά.
  7. Ανακατεύουμε τον χυμό λεμονιού με το αλεύρι και τον προσθέτουμε στην κατσαρόλα, αλατοπιπερώνουμε, ρίχνουμε το μάραθο και ανακατεύουμε.
  8. Βάζουμε την κατσαρόλα στη φωτιά να πάρει μια βράση και αποσύρουμε.
  9. Αλατοπιπερώνουμε τα μπακαλιαράκια, τα βάζουμε σε λαδωμένο αντικολλητικό ταψί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 8 λεπτά.
  10. Σερβίρουμε τη ρεβιθάδα, προσθέτουμε τον μπακαλιάρο και γαρνίρουμε με φρέσκο πιπέρι.

 

Η συνταγή δημιουργήθηκε στο εστιατόριο «Σούμα Κολοκύθι».
Επιμέλεια: Νίκη Μηταρέα