ΥΛΙΚΑ

  • ½ κ. μανιτάρια λευκά (κουμπιά)
  • 50 γρ. γραβιέρα κομμένη σε κύβους
  • 50 γρ. φουντούκια ψημένα
  • 110 γρ. ελαιόλαδο
  • ½ σκελίδα σκόρδο
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 1 κ.γ. λάδι τρούφας

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ρίχνουμε όλα τα υλικά στο μούλτι και χτυπάμε δυνατά μέχρι ο πολτός να έχει σώμα. Δεν θέλουμε να γίνει αλοιφή.

 

Tips: Το πέστο μανιταριών έχει γήινη γεύση και αρώματα και θα ζωηρέψει το πιάτο με ψητό κοτόπουλο, θα απογειώσει τη βραστή μοσχαρίσια γλώσσα αλλά και το κουνέλι απάκι. Θα τονίσει γευστικά μια τηγανητή γλώσσα θαλάσσης, όταν της βάλουμε μια γερή κουταλιά. Σίγουρα θα κάνει νόστιμο ένα ριζότο γαρνιρισμένο με φετούλες τρούφας.

 

Η συνταγή δημιουργήθηκε στο εστιατόριο Aleria.
Επιμέλεια: Νίκη Μηταρέα