ΥΛΙΚΑ

  • Ασπράδια από τρία αυγά
  • 1 κουταλιά νερό
  • Μια πρέζα corn flour
  • Αλάτι και πιπέρι
  • 1/2 αβοκάντο κομμένο σε φέτες
  • Διάφορα λαχανικά (σπαράγγια, μανιτάρια)
  • 2 κουταλιές φρέσκο τυρί, π.χ. ανθότυρο
  • 1/2 κουταλάκι βούτυρο
  • 1 κουταλάκι ελαιόλαδο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 220 βαθμούς.
  2. Χτυπάμε πολύ καλά σε μπολ τα ασπράδια μαζί με το νερό και το corn flour.
  3. Αλατοπιπερώνουμε το μείγμα.
  4. Σε τηγάνι βάζουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε ελαφρά τα λαχανικά που θα βάλουμε στην ομελέτα, εκτός από το αβοκάντο.
  5. Τα βγάζουμε από τη φωτιά και τα αφήνουμε σε ένα πιάτο.
  6. Βάζουμε το βούτυρο σε αντικολλητικό τηγάνι που μπορεί να μπει στον φούρνο και αδειάζουμε σε αυτό το μείγμα με τα ασπράδια.
  7. Μεταφέρουμε αμέσως το τηγάνι στον φούρνο και αφήνουμε την ομελέτα να ψηθεί μέχρι να αρχίσει να στερεοποιείται.
  8. Στη μισή ομελέτα απλώνουμε τα λαχανικά και την επαναφέρουμε στον φούρνο.
  9. Μόλις δέσει καλά, τη βγάζουμε προσεκτικά και απλώνουμε το τυρί πάνω από τα λαχανικά.
  10. Με σπάτουλα γυρίζουμε τη μισή ομελέτα έτσι ώστε να καλύψει τα λαχανικά και το τυρί, απλώνουμε το αβοκάντο από πάνω, αλατοπιπερώνουμε και σερβίρουμε.

Επιμέλεια: Νίκη Μηταρέα