ΥΛΙΚΑ

  • 4 φέτες λούζα Τήνου
  • 2 φέτες ζυμωτό ψωμί
  • 4 σύκα
  • 4κ.σ. σούρωμα Πάρου (ξινομυζήθρα)
  • 1 σφηνάκι λιαστό κρασί
  • Μια πρέζα μαραθόσπορο
  • Φύλλα βασιλικού

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Ψήνουμε τις φέτες του ψωμιού.
  2. Βάζουμε επάνω από δύο φέτες λούζα.
  3. Κόβουμε το σύκο στα δύο και το τοποθετούμε πάνω στη λούζα.
  4. Ρίχνουμε στο σύκο λίγο μαραθόσπορο και μια κουταλιά ξυνομυζήθρα.
  5. Βράζουμε το λιαστό κρασί μέχρι να συμπυκνωθεί και ραντίζουμε με λίγες σταγόνες την ξυνομυζήθρα.
  6. Γαρνίρουμε με φύλλα βασιλικού και είμαστε έτοιμοι.