ΥΛΙΚΑ
- 6 τμχ. λουκάνικα χωριάτικα
- 2 τμχ. πιπεριά κίτρινη
- 1 τμχ. πιπεριά κόκκινη
- 1 τμχ. πράσινο μήλο
- 20 γρ. κρεμμυδάκι φρέσκο
- 10 γρ. μανιτάρια φρέσκα
- 5 γρ. γλυκιά πάπρικα
- 5 γρ. αλάτι
- 5 γρ. πιπέρι
- 5 γρ. ελαιόλαδο
- 1 σκ. σκόρδο
- 5 τμχ. αποξηραμένα δαμάσκηνα
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΛΤΣΑ ΜΟΥΣΤΑΡΔΑΣ
- 7-8 κ.σ. μουστάρδας
- 2 κ.σ. χυμός λεμονιού
- 1 κ.γ. φρέσκο ή ξερό κόλιανδρο
- 1 κ.σ. μέλι
- Αλάτι-πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Κόβουμε το λουκάνικο σε ροδέλες, το κρεμμυδάκι σε φέτες, τις πιπεριές σε μπαστουνάκια, τα μανιτάρια και το μήλο σε κύβους και τα αποξηραμένα δαμάσκηνα στα τέσσερα.
- Τοποθετούμε όλα τα υλικά σε μεγάλη λεκάνη, προσθέτουμε τα μπαχαρικά, το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε καλά.
- Αδειάζουμε σε μια λαδόκολλα, την κλείνουμε σαν πουγκί και δένουμε με έναν σπάγκο.
- Τοποθετούμε το πουγκί σε ελαφρώς λαδωμένο ταψάκι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 20 λεπτά.
- Ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά της σάλτσας μουστάρδας.
- Σερβίρουμε και συνοδεύουμε με σάλτσα μουστάρδας.
- ΤΙΠ: Αντί για λουκάνικα μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε σουτζούκι ή πεπερόνι.
Επιμέλεια: Νίκη Μηταρέα