ΥΛΙΚΑ

  • 100 γρ. αλεύρι
  • 100 γρ. βούτυρο
  • 1 λίτρο γάλα
  • 1 αυγό βραστό τριμμένο
  • 100 γρ. γραβιέρα Κρήτης τριμμένη
  • 100 γρ. προσούτο κομμένο σε μικρούς κύβους
  • Αλάτι, πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Σε κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά βάζουμε το γάλα και αφήνουμε να πάρει μία βράση.
  2. Σε κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά προσθέτουμε το βούτυρο και μόλις λιώσει ρίχνουμε το αλεύρι, χαμηλώνουμε τη φωτιά και καβουρδίζουμε για λίγα λεπτά.
  3. Ρίχνουμε το γάλα και ανακατεύουμε συνεχώς για 20 λεπτά μέχρι να σφίξει το μείγμα.
  4. Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά, αφήνουμε να πέσει η θερμοκρασία και προσθέτουμε τη γραβιέρα, το αυγό, το προσούτο.
  5. Πλάθουμε στο σχήμα που επιθυμούμε.
  6. Πανάρουμε και τηγανίζουμε.

ΓΙΑ ΤΗ ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΤΣΙΛΙ

  • 500 ml μηλόξιδο
  • 500 γρ. ζάχαρη
  • 75 γρ. τσίλι ψιλοκομμένο
  • 25 γρ. ολόκληρο φρέσκο τσίλι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Σε κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά βάζουμε όλα τα υλικά και αφήνουμε να πάρει μία βράση.
  2. Ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.
  3. Χαμηλώνουμε τη φωτιά, αφήνουμε να συμπυκνωθεί η μαρμελάδα κατά το ⅓ και αποσύρουμε από τη φωτιά.
  4. Σερβίρουμε τις κροκέτες και συνοδεύουμε με μαρμελάδα τσίλι.

 

Η συνταγή δημιουργήθηκε στο bar restaurant Coyoacan στο Θησείο.
Επιμέλεια: Νίκη Μηταρέα