ΥΛΙΚΑ

  • 2 θράψαλα μεγάλα
  • ¼ από μια αρνίσια αντεριά γυρισμένη και πλυμένη
  • Αλάτι
  • Λίγο ελαιόλαδο
  • 1 πρέζα ρίγανη
  • Χυμός από ένα λεμόνι
  • 2 σκελίδες σκόρδο

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ GREMOLATA

  • 1 κ.σ. ψιλοκομμένη ντομάτα
  • 1 κ.σ. ψιλοκομμένη πιπεριά
  • 1 κ.σ. ψιλοκομμένος μαϊντανός
  • 1 κ.γ. ψιλοκομμένος δυόσμος
  • 1 κ. γ. ψιλοκομμένος άνηθος
  • Ξύσμα από ½ λεμόνι
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 1 πρέζα μπούκοβο
  • 1 πρέζα καπνιστή πάπρικα
  • 50 ml ελαιόλαδο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Καθαρίζετε τα θράψαλα από τα εντόσθια και το μικρό κοκαλάκι στη ράχη.
  2. Τρίβετε με το σκόρδο μέσα έξω, αλατίζετε και λαδώνετε ελαφρώς και ψήνετε σε δυνατή σχάρα μέχρι να αρχίσει να παίρνει χρώμα, 2-3 λεπτά από την κάθε πλευρά.
  3. Βγάζετε από τη σχάρα και κόβετε σε τετράγωνα κομμάτια.
  4. Περνάτε σε μεταλλικό σουβλάκι και τυλίγετε σε 8άρια στην αρχή και γύρω-γύρω στη συνέχεια το έντερο, φροντίζοντας να φαίνεται το μισό θράψαλο από μέσα.
  5. Μαρινάρετε με λεμόνι, ελαιόλαδο και ρίγανη και ψήνετε σε δυνατή φωτιά μέχρι να πάρει χρώμα.
  6. Στρώνετε στο πιατάκι την gremolata και από πάνω το κοκορέτσι.
  7. Σερβίρετε με λεμόνι και ρίγανη.


Η συνταγή μαγειρεύτηκε στο τσιπουράδικο «Με ζεν».
Επιμέλεια: Νίκη Μηταρέα