ΥΛΙΚΑ
- 2 θράψαλα μεγάλα
- ¼ από μια αρνίσια αντεριά γυρισμένη και πλυμένη
- Αλάτι
- Λίγο ελαιόλαδο
- 1 πρέζα ρίγανη
- Χυμός από ένα λεμόνι
- 2 σκελίδες σκόρδο
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ GREMOLATA
- 1 κ.σ. ψιλοκομμένη ντομάτα
- 1 κ.σ. ψιλοκομμένη πιπεριά
- 1 κ.σ. ψιλοκομμένος μαϊντανός
- 1 κ.γ. ψιλοκομμένος δυόσμος
- 1 κ. γ. ψιλοκομμένος άνηθος
- Ξύσμα από ½ λεμόνι
- 1 πρέζα αλάτι
- 1 πρέζα μπούκοβο
- 1 πρέζα καπνιστή πάπρικα
- 50 ml ελαιόλαδο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Καθαρίζετε τα θράψαλα από τα εντόσθια και το μικρό κοκαλάκι στη ράχη.
- Τρίβετε με το σκόρδο μέσα έξω, αλατίζετε και λαδώνετε ελαφρώς και ψήνετε σε δυνατή σχάρα μέχρι να αρχίσει να παίρνει χρώμα, 2-3 λεπτά από την κάθε πλευρά.
- Βγάζετε από τη σχάρα και κόβετε σε τετράγωνα κομμάτια.
- Περνάτε σε μεταλλικό σουβλάκι και τυλίγετε σε 8άρια στην αρχή και γύρω-γύρω στη συνέχεια το έντερο, φροντίζοντας να φαίνεται το μισό θράψαλο από μέσα.
- Μαρινάρετε με λεμόνι, ελαιόλαδο και ρίγανη και ψήνετε σε δυνατή φωτιά μέχρι να πάρει χρώμα.
- Στρώνετε στο πιατάκι την gremolata και από πάνω το κοκορέτσι.
- Σερβίρετε με λεμόνι και ρίγανη.
Η συνταγή μαγειρεύτηκε στο τσιπουράδικο «Με ζεν».
Επιμέλεια: Νίκη Μηταρέα