ΥΛΙΚΑ

  • 2 πλοκάμια χταποδιού
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.σ. τσίπουρο
  • 1 πιπεριά πράσινη κομμένη σε καρέ
  • 1 πιπεριά τσίλι ψιλοκομμένη
  • 1 ντομάτα κομμένη σε καρέ
  • 100 γρ. φέτα κομμένη σε κύβους
  • 1 πρέζα ρίγανη
  • 1 πρέζα φρέσκο θυμάρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς τα πλοκάμια του χταποδιού για 30 λεπτά.
  2. Κόβουμε το χταπόδι σε λεπτές ροδέλες και το σοτάρουμε με ελαιόλαδο σε χαμηλή φωτιά μαζί με τις πιπεριές, μέχρι να μαλακώσουν.
  3. Σβήνουμε με το τσίπουρο, προσθέτουμε την ντομάτα και μαγειρεύουμε για 2 λεπτά.
  4. Προσθέτουμε τη φέτα, τη ρίγανη και το θυμάρι, ανακατεύουμε για 1 λεπτό και σερβίρουμε αμέσως.

 

Η συνταγή μαγειρεύτηκε στο εστιατόριο Αιόλου 68.

Επιμέλεια: Νίκη Μηταρέα