ΥΛΙΚΑ
- 1 κιλό σελινόριζα κομμένη σε κύβους
- 1 πράσο κομμένο σε ροδέλες
- 200 γρ. πατάτα σε κύβους
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 1 κ.σ. θυμάρι φρέσκο
- 100 ml ελαιόλαδο
- 150 γρ. κοπανιστή
- 1 δαφνόφυλλο
- 2 πράσινα μήλα κομμένα σε κύβους
- 500 ml γάλα αγελαδινό πλήρες
- 750 ml ζωμός κότας ή νερό με ένα κύβο κότας
- Αλάτι, πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Σοτάρουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά τα λαχανικά εκτός του μήλου.
- Προσθέτουμε τα υγρά μέχρι να τα καλύψουν, ρίχνουμε το δαφνόφυλλο, το θυμάρι και βράζουμε σε μέτρια φωτιά για 25 λεπτά.
- Λίγο πριν από το τέλος προσθέτουμε το μήλο, αφαιρούμε τη δάφνη και με το ραβδομπλέντερ δουλεύουμε τη σούπα και αλατοπιπερώνουμε.
- Σερβίρουμε και προσθέτουμε λίγο ωμό ελαιόλαδο κι ένα κουτάλι με κοπανιστή Μυκόνου.
Επιμέλεια: Νίκη Μηταρέα