ΥΛΙΚΑ

  • 1 κιλό σελινόριζα κομμένη σε κύβους
  • 1 πράσο κομμένο σε ροδέλες
  • 200 γρ. πατάτα σε κύβους
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 1 κ.σ. θυμάρι φρέσκο
  • 100 ml ελαιόλαδο
  • 150 γρ. κοπανιστή
  • 1 δαφνόφυλλο
  • 2 πράσινα μήλα κομμένα σε κύβους
  • 500 ml γάλα αγελαδινό πλήρες
  • 750 ml ζωμός κότας ή νερό με ένα κύβο κότας
  • Αλάτι, πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Σοτάρουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά τα λαχανικά εκτός του μήλου.
  2. Προσθέτουμε τα υγρά μέχρι να τα καλύψουν, ρίχνουμε το δαφνόφυλλο, το θυμάρι και βράζουμε σε μέτρια φωτιά για 25 λεπτά.
  3. Λίγο πριν από το τέλος προσθέτουμε το μήλο, αφαιρούμε τη δάφνη και με το ραβδομπλέντερ δουλεύουμε τη σούπα και αλατοπιπερώνουμε.
  4. Σερβίρουμε και προσθέτουμε λίγο ωμό ελαιόλαδο κι ένα κουτάλι με κοπανιστή Μυκόνου.

Επιμέλεια: Νίκη Μηταρέα