ΥΛΙΚΑ

  • 10 αγκινάρες καθαρισμένες και ψιλοκομμένες
  • 4 πράσα ψιλοκομμένα
  • 2 ξερά κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 1 ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • ½ μάτσο άνηθος ψιλοκομμένος
  • ½ μάτσο μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • 3 καρότα τριμμένα
  • 9 αυγά
  • ½ φλιτζ. γάλα φρέσκο
  • ½ φλιτζ. ελαιόλαδο
  • ¼ φλιτζ. μανούρι τριμμένο
  • ¼ φλιτζ. γραβιέρα Τήνου τριμμένη
  • ¼ φλιτζ. κεφαλογραβιέρα τριμμένη
  • Πιπέρι
  • 1 πιπεριά τσίλι ψιλοκομμένη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Σοτάρουμε στο ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά τα κρεμμύδια με τις αγκινάρες, το πράσο και το καρότο για 5 λεπτά.
  2. Προσθέτουμε λίγο νερό και συνεχίζουμε να μαγειρεύουμε για 45 λεπτά.
  3. Αποσύρουμε από τη φωτιά και αδειάζουμε το περιεχόμενο στο ταψί.
  4. Σε μπολ χτυπάμε τα αυγά με το γάλα και περιχύνουμε στο ταψί.
  5. Ρίχνουμε τα μυρωδικά, ανακατεύουμε καλά και απλώνουμε το μείγμα στο ταψί.
  6. Καλύπτουμε με τα τυριά και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 30-40 λεπτά.

 

Η συνταγή μαγειρεύτηκε στο εστιατόριο «Στο κουτούκι της Ελένης», στη Χώρα της Τήνου.
Επιμέλεια: Νίκη Μηταρέα