Βγες έξω επιτέλους

Βγες έξω επιτέλους Facebook Twitter
Ο σχίνος (μαστιχόδεντρο)
0
Hendrick's. Τζιν αλλά όχιγια όλους

Το μπουκάλι από άλλες, βικτωριανέςεποχές. Το περιεχόμενο θελκτικό. Το τζιν της οικογένειας Grants παράγεται στη Σκωτία και είναι πραγματικά διαφορετικόκαι άκρως ποιοτικό. Κατ' αρχάς έχει διακριτικά πλην πολύπλοκα αρώματα κέδρου,αλλά και τριαντάφυλλου και φρέσκου αγγουριού. Πολύ στρογγυλό στο στόμα.Υποτίθεται ότι γι' αυτό το ποτό τρελαίνονται οι δημοσιογράφοι και οιεπαγγελματίες της γεύσης όλου του κόσμου. Αν και ερασιτέχνης, η στήλη δηλώνειεξίσου ξετρελαμένη, παρότι δεν της πολυαρέσει το τζιν. Ενδεικτική τιμή στοράφι, €32. Διανομή Άμβυξ. Πληροφορίες στο 210 9692 280

Μαστίχα η ευεργετική

Όσο περισσότερο ψάχνουμε,όλο και περισσότερα ανακαλύπτουμε για τις θεραπευτικές ιδιότητες της ΜαστίχαςΧίου. Σύμφωνα με πρόσφατες κλινικές μελέτες, που δημοσιοποιήθηκαν τηνπροηγούμενη εβδομάδα, αποδεικνύεται ότι η Μαστίχα Χίου λειτουργεί ευεργετικά σεασθενείς που πάσχουν από τη νόσο του Crohn(πάθηση του εντέρου), ενώ η δράση της σε ασθενείς με δυσπεψία είναι θεαματική.Καταπληκτικά νέα. Και μπράβο στην Ένωση Μαστιχοπαραγωγών Χίου για τη δουλειάκαι την επιμονή.  

Ταχυφαγείο - Μετακομίσειςκαι επεκτάσεις

Κάτω στον Πειραιά, μιαζεστή κολομβιανή φωλιά. Και μην πάει ο νου σου στο κακό! Η κυρία Αϊντέ και ογιος της Σπύρος διατηρούν ένα ταπεινό μαγαζί (Χαριλάου Τρικούπη 12, Καλλίπολη,Πειραιά, 210 4185 388), που μοιάζει με καφενείο, αλλά ορισμένες μέρες οικατσαρόλες παίρνουν φωτιά και το αποτέλεσμα είναι το κάτι άλλο. Πάρε πρώτατηλέφωνο, οπωσδήποτε, γιατί δεν μαγειρεύουν κάθε μέρα. Περνώντας σε άλλη χώρατης Λατινικής Αμερικής, το Oro Toro, η πηγή του αργεντίνικου κρέατος στη Βάρη, ανοίγειπαράρτημα στα Βόρεια Προάστια (Λ. Πεντέλης 108 & Ολύμπου). Ούνα μπριζόλαγκράντε, πορ φαβόρ. Το τηλέφωνο δεν λειτουργεί ακόμα, πάντως. Κάτι ανάλογοσυμβαίνει και στο νέο Φασόλι, τη μοντέρνα ταβέρνα των Εξαρχείων, που και αυτήανοίγει νέο και πολύχρωμο παράρτημα, αυτή τη φορά στη Ναυαρίνου. Και τοΠαντοπωλείο της Μεσογειακής Διατροφής, στη Σοφοκλέους, ετοιμάζει χώρο στηΓλυφάδα. Στην ίδια γειτονιά, ανοίγει και η Κάβα Ανθίδης (Γρ. Λαμπράκη 77, 2109690 234), για να βρίσκεται πιο κοντά στην ομολογουμένως ανερχόμενη γκουρμέαγορά των Νοτίων Προαστίων. Μετά από πολλές καθυστερήσεις (σχεδόν ένας χρόνος),αναμένεται τις επόμενες μέρες η έναρξη λειτουργείας του εστιατορίου ελληνικήςκουζίνας "Τα Κιούπια", στο Κολωνάκι (Δεινοκράτους & ΑναπείρωνΠολέμου 22, 210 7400 150). Το παράρτημα στην Πολιτεία είναι πλέον ανεξάρτητηεπιχείρηση, με διαφορετικό όνομα και επιχειρηματικό σχήμα. Καλές δουλειές, σεόλους.

Βγες έξω interactive - Οι αναγνώστες προτείνουν

Η στήλη χαίρεται πολύ ότανοι αναγνώστες λειτουργούν αυτόνομα και στέλνουν σχόλια και πληροφορίες απόμόνοι τους -που είναι και το ιδανικό! Η Πανθηρίνα εξαίρει τις χαρές του free trade:«Δοκίμασε να αντικαταστήσεις τη "ζάχαρη" που μας πλασάρουν με την "ολικήςαλέσεως" ζάχαρη Guarapo από ζαχαροκάλαμο, πουφέρνει από Ecuador (σ.σ. τον Ισημερινό, βρεΠ.!), ο Σπόρος, Σπύρου Τρικούπη 21, Εξάρχεια. Για τους μύστες της γεύσης. Καιλίγα λέω!». Ευχαριστούμε πολύ. Μάθαμε πρόσφατα για το Σπόρο. Το τηλέφωνό τουςείναι 210 3801 375. «Ένα ελαφρύ κρασί του Κτήματος Κυρ - Γιάννη, που να είναικάτω από 13 βαθμούς αλκοόλ», αναζητά γενικά και αορίστως η i-MBA, που όταν μετο καλό πάρει το πτυχίο της και αρχίζει να βγάζει χρήματα, μάλλον θα είναι οτρόμος του υπηρετικού προσωπικού. Η στήλη προτείνει να κοιτάς τις ετικέτες,επειδή δεν έχουμε καμία όρεξη να εξυπηρετούμε αναποφάσιστες τεμπέλες και μάλισταμε τέτοια ζέστη. «Για την παραλιακή γιατί δεν γράφετε;» αναρωτιέται πολύ σωστάο Τ.Μπ. Κύριε Μπ., για τον απλούστατο λόγο ότι παραείναι ακριβά για τα γούστατης στήλης. Και το σέρβις συνήθως κωμικοτραγικό, εκτός αν είσαι ο Φουστάνος.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι γεύσεις του καλοκαιριού που φυλάξαμε για το χειμώνα

Γεύση / Φρυγανισμένα, λιόκαφτα, παστά, ξιδάτα: Έτσι μένει η γεύση του καλοκαιριού

Η τέχνη της συντήρησης των τροφών πάει χιλιάδες χρόνια πίσω και έχει ακόμα λόγο ύπαρξης γιατί μεταμορφώνει τα υλικά σε κάτι άλλο. Και αυτό το «άλλο» έχει γαστρονομική και συναισθηματική αξία.
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ
Το πρώτο ελληνικό ουίσκι: Όταν μια παρέα φίλων εμφιάλωσε το όνειρό της

Radio Lifo / Aυτό είναι το πρώτο ελληνικό ουίσκι

Μια ομάδα εννέα φίλων, χωρίς καμία επαγγελματική σχέση με την ποτοποιία, κατάφερε με πείσμα και πολλή αγάπη για το ουίσκι να δημιουργήσει το πρώτο ελληνικό single malt whisky. Δύο από αυτούς, ο Γιάννης Χριστοφορίδης και ο Ντίνος Οικονομόπουλος, μιλούν στη Μερόπη Κοκκίνη γι' αυτό το «ταξίδι» από το κριθάρι και το νερό του Ταΰγετου μέχρι τα βαρέλια vinsanto και τις αμέτρητες δυσκολίες.
ΜΕΡΟΠΗ ΚΟΚΚΙΝΗ
«Το 2025 είναι εξαιρετική χρονιά για τον οινολόγο, ο καλλιεργητής όμως κλαίει»

Το κρασί με απλά λόγια / «Το 2025 είναι εξαιρετική χρονιά για τον οινολόγο, ο καλλιεργητής όμως κλαίει»

Πώς κύλησε ο φετινός τρύγος σε διαφορετικές γωνιές του κόσμου; Από τον βορρά ως τον νότο της Ελλάδας, αλλά και σε εμβληματικές περιοχές όπως το Μπορντώ, η Βουργουνδία και η Μεντόζα, οι Έλληνες οινολόγοι καταθέτουν την εμπειρία τους και μιλούν για τις προκλήσεις που φέρνει η κλιματική αλλαγή.
THE LIFO TEAM
Το Χάνι της Ρέρεσης είναι ένα από τα τελευταία της Ελλάδας

Γεύση / Παγόνια, αντίκες και μαγειρευτά σε ένα χάνι που αντέχει στον χρόνο

Το Χάνι της Ρέρεσης, ένα από τα τελευταία της Ελλάδας, παραμένει ανοιχτό για ταξιδιώτες και ντόπιους, με την κυρία Νίτσα να κρατά ζωντανή την παράδοση της φιλοξενίας σε ένα μαγειρείο που θυμίζει λαογραφικό μουσείο.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
47’ στο Hygge με την Anne Meurling

Γεύση / Hygge: Ένας φούρνος που μυρίζει θαλπωρή στην Ιπποκράτους

Με νοσταλγία για τις συνταγές της πατρίδας της, μια Σουηδέζα φτιάχνει ψωμί, γλυκά, αέρινο βούτυρο και άψογη μηλόπιτα, δημιουργώντας ατμόσφαιρα βόρειας Ευρώπης - μόλις δυο βήματα από τη λεωφόρο Αλεξάνδρας.
M. HULOT
«Μα πώς γεμίζει αυτή η τρύπα;»: Πριν από 40 χρόνια, τα «Δυο Λουξ» ξάφνιασαν τα Χανιά

Θρυλικά Μπαρ / «Μα πώς γεμίζει αυτή η τρύπα;»: Πριν από 40 χρόνια, τα «Δυο Λουξ» ξάφνιασαν τα Χανιά

Ξέρετε πολλές τσαγερί που να έχουν εξελιχθεί σε ολοήμερα στέκια, να έχουν μισθώσει λεωφορεία για να δουν οι θαμώνες τους μια έκθεση σε άλλον νομό ή να βγάζουν μια βάρκα γεμάτη με μελομακάρονα για κέρασμα στον δρόμο; Και όμως, αυτό το μέρος υπάρχει και έχει ξενυχτήσει γενιές στο λιμάνι των Χανίων.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Χταπόδι με σύκα: Μια για πολλούς άγνωστη και σίγουρα απρόσμενη συνταγή

Γεύση / Χταπόδι με σύκα: Μια για πολλούς άγνωστη και σίγουρα απρόσμενη συνταγή

«Όπου υπάρχουν συκιές, λίγο πιο πέρα αρχίζουν τα βότσαλα και μετά η Μεσόγειος και μετά το χταπόδι. Και κάπου, σ’ ένα πανηγυρικό τραπέζι, συναντώνται το χταπόδι και τα σύκα. Μαγειρεμένο το χταπόδι, μαγειρεμένα και τα λιόκαφτα, ξερά σύκα».
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ
Η ιεροτελεστία του πανηγυρικού πιλαφιού του Δεκαπενταύγουστου στο Καρπάθιο

Γεύση / Tα πιλάφια του Δεκαπενταύγουστου: Έτσι τιμούν τη μεγάλη γιορτή σε Κάσο και Κάρπαθο

Ακολουθώντας τελετουργικό χρόνων, στήνουν καζάνια πάνω σε φωτιές και φτιάχνουν πιλάφι, κρέας κοκκινιστό και τηγανητές πατάτες για να τιμήσουν τη μεγαλύτερη γιορτή του καλοκαιριού.
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ