Στις καλοκαιρινές διακοπές, το φαγητό εκτός σπιτιού γίνεται συνήθεια, ειδικά όταν δεν υπάρχει κουζίνα στο κατάλυμα ή όταν οι γονείς, πολύ δικαιολογημένα, θέλουν ένα διάλειμμα από το καθημερινό μαγείρεμα. Πρέπει να προβληματιστούμε, όμως, όταν τα παιδιά επιλέγουν τα ίδια και καθόλου θρεπτικά φαγητά, π.χ. πατάτες τηγανητές και μακαρόνια, ξανά και ξανά; Να επέμβουμε ή να αφήσουμε την κατάσταση να κυλήσει για λίγες μέρες;
Η Τζούλη Αγοράκη συνομιλεί με την κλινική διατροφολόγο Κωνσταντίνα Κεραμύδα για όσα βασανίζουν πολλούς γονείς το καλοκαίρι. Μπορούμε να τρώμε δύο φορές την ημέρα στην ταβέρνα; Ποια είναι τα όρια που μπορούμε να θέσουμε, χωρίς να χαλάσουμε την ηρεμία των διακοπών; Και τι σημαίνει πραγματικά ισορροπία στο φαγητό όταν όλα γύρω μας είναι χαλαρά και μας σπρώχνουν προς το «ό,τι να ’ναι»;
Πρακτικές συμβουλές μέσα από μια ρεαλιστική, ψύχραιμη και απαλλαγμένη από ενοχές συζήτηση για το φαγητό των παιδιών στις διακοπές.