Η Ισαβέλλα μιλάει με την Άννα Κόκορη για τη γυναικεία τριχοφυΐα, τα στερεότυπα, τα πρότυπα ομορφιάς, τα σχόλια του περίγυρου σχετικά με τις τρίχες στα σώματα των γυναικών και το απελευθερωτικό συναίσθημα που αισθάνεσαι όταν αποδέχεσαι και αγκαλιάζεις το φυσικό σου σώμα, με αφορμή την έκθεση φωτογραφίας «The artpit collection».

 

Αμέτρητα είναι τα στερεότυπα που αφορούν το γυναικείο σώμα. Ένα από αυτά είναι και η τριχοφυΐα. Η αντίληψη πως οι τρίχες στο γυναικείο σώμα σε μέρη όπως η μασχάλη, η ηβική περιοχή, τα πόδια είναι αντιαισθητικές και ανθυγιεινές είναι πολύ βαθιά ριζωμένη στην κοινωνία μας, με αποτέλεσμα τα νεαρά κορίτσια από την εφηβεία και μετά να ασχολούνται σε πολύ μεγάλη συχνότητα, αν όχι καθημερινά, με την αφαίρεση και το ξύρισμά τους.

 

Σήμερα όμως κάτι έχει αρχίζει και αλλάζει. Ολοένα και περισσότερες γυναίκες και κορίτσια αποφασίζουν να μείνουν αξύριστες, είτε για να κάνουν κάποιο statement είτε λόγω ιατρικών υποθέσεων, και το υποστηρίζουν χωρίς να ντρέπονται. Aπό celebrities μέχρι καθημερινές κοπέλες αφήνουν τις φυσικές τους τρίχες να μεγαλώσουν στη μασχάλη.

 

Οι τρίχες στη μασχάλη είναι ένα σημαντικό βήμα στην κατάκτηση του ελέγχου και της αυτοδιάθεσης του σώματος των γυναικών μακριά από στερεότυπα. Η 20χρονη Ισαβέλλα μιλάει για την απόφασή της να αφήσει τις φυσικές της τρίχες να μεγαλώσουν χωρίς να τις πειράξει. 

 

Το Dove σε συνεργασία με 8 διάσημους Έλληνες φωτογράφους διοργανώνει τη φωτογραφική έκθεση «The Artpit Collection» στον εκθεσιακό χώρο του Μετρό Συντάγματος, από την 1η έως τις 3 Ιουλίου, υπενθυμίζοντάς μας με αυτό τον τρόπο ότι κάθε σημείο του σώματός μας έχει να πει χιλιάδες ιστορίες, όπως και η περιοχή της μασχάλης.