Πέντε άνθρωποι αγνοούνται και αρκετοί τραυματίστηκαν, μετά την έκρηξη που σημειώθηκε σε βιομηχανικό πάρκο στο Λεβερκούζεν

 

Η αστυνομία κάλεσε τους κατοίκους της περιοχής να παραμείνουν στα σπίτια τους έπειτα από την έκρηξη, που έγινε στις 09:40 το πρωί (τοπική ώρα). Από την έκρηξη προκλήθηκε πυρκαγιά σε αποθήκη καυσίμων στο Chempark, βιομηχανικό πάρκο για εταιρείες χημικών, μεταξύ των οποίων οι Bayer και Lanxess. 

 

 

Αρκετοί εργαζόμενοι τραυματίστηκαν και τουλάχιστον οι δύο από αυτούς είναι σε σοβαρή κατάσταση, ανακοίνωσε η Currenta, η εταιρεία που διαχειρίζεται το Chempark. Την ίδια ώρα, πέντε άνθρωποι αγνοούνται, ενώ ακόμη δεν είναι ξεκάθαρο τι προκάλεσε την έκρηξη και την πυρκαγιά που ακολούθησε. 

 

Τραυματίες και αγνοούμενοι από την έκρηξη σε βιομηχανικό πάρκο στο Λεβερκούζεν
Πηγή φωτό EPA

 

Τραυματίες και αγνοούμενοι από την έκρηξη σε βιομηχανικό πάρκο στο Λεβερκούζεν
Πηγή φωτό EPA

 

Μετά την έκρηξη ήχησαν σειρήνες και οι κάτοικοι έλαβαν μηνύματα από την υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας της Γερμανίας, που τους προειδοποιούσαν για «ακραίο κίνδυνο». Η αστυνομία ζήτησε από τους πολίτες να παραμείνουν σε εσωτερικούς χώρους και να κλείσουν πόρτες και παράθυρα. Επίσης, η Currenta τους κάλεσε να κλείσουν τα κλιματιστικά, ενώ διεξάγονται μετρήσεις στην περιοχή για πιθανά τοξικά αέρια. 

 

Με πληροφορίες από Reuters