Τεράστια φωτιά μαίνεται στην Καλιφόρνια: Χιλιάδες απομακρύνθηκαν - Κίνδυνος νέων εστιών από κεραυνούς

Τεράστια φωτιά μαίνεται στην Καλιφόρνια: Χιλιάδες απομακρύνθηκαν - Κίνδυνος νέων εστιών από κεραυνούς Facebook Twitter
0

Εκτός ελέγχου η μεγαλύτερη φωτιά φέτος στην Καλιφόρνια που μαίνεται στο εθνικό δάσος Κλάμαθ κοντά στα σύνορα με το Όρεγκον, με το έργο των πυροσβεστών να δυσχεραίνουν οι ισχυροί άνεμοι και οι υψηλές θερμοκρασίες. 

«Τα δασικά πεδία είναι τόσο ξηρά που απλώς μπορούν να αναφλεγούν από κεραυνούς. Οι κεραυνοί αυτοί εκδηλώνονται με ακανόνιστους θυελλώδεις ανέμους που μπορούν να μεταφέρουν τη φωτιά προς κάθε κατεύθυνση» σημειώνει η εκπρόσωπος της αμερικανικής Υπηρεσίας Δασών, Αντριέν Φρίμαν. 


Η μεγάλη φωτιά που ξέσπασε την Παρασκευή, προκάλεσε τη βίαιη φυγή τουλάχιστον 2.000 ανθρώπων από τις εστίες τους, ενώ κατέστρεψε σπίτια και υποδομές, αποτεφρώνοντας πάνω από 51.000 στρέμματα γης. 


Οι φλόγες έφτασαν έως την άσφαλτο, καίγοντας δέντρα ακόμη και κατά μήκος του αυτοκινητοδρόμου 96 της Καλιφόρνια. 

Σύμφωνα με τους ειδικούς, πάνω από δύο δεκαετίες ξηρασίας και ολοένα και μεγαλύτερων θερμοκρασιών ως αποτέλεσμα της κλιματικής αλλαγής, έχουν μετατρέψει την Καλιφόρνια εξαιρετικά επιρρεπή στις μεγάλες φωτιές. 

Με πληροφορίες από Guardian/Reuters 

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΙΡΑΝ ΗΠΑ ΛΙΒΑΝΟΣ ΙΣΡΑΗΛ

Διεθνή / Το Ιράν διακόπτει τις συνομιλίες με τις ΗΠΑ λόγω των επιθέσεων στον Λίβανο

Η Τεχεράνη απειλεί με καθολικό αποκλεισμό των Στενών του Ορμούζ και την ενεργοποίηση άλλων μετώπων - «Προς το συμφέρον του Νετανιάχου να σαμποτάρει οποιαδήποτε συμφωνία», σχολιάζει ο διεθνής Τύπος για τις επιθέσεις στον Λίβανο
THE LIFO TEAM
ΛΙΒΑΝΟΣ ΙΡΑΝ ΗΠΑ ΣΥΜΦΩΝΙΑ

Διεθνή / Ιράν: «Η εκεχειρία στον Λίβανο είναι βασική προϋπόθεση για οποιαδήποτε συμφωνία»

Ο εκπρόσωπος του ιρανικού ΥΠΕΞ δήλωσε ότι το Ιράν δεν διεξάγει επί του παρόντος συνομιλίες με τις ΗΠΑ σχετικά με τις λεπτομέρειες του πυρηνικού του προγράμματος, που απασχολεί περισσότερο τον Τραμπ
THE LIFO TEAM