Τέλος η προϋπόθεση μόνο αγγλικών, γαλλικών ή γερμανικών ως δεύτερη γλώσσα για δουλειά στην ΕΕ

Τέλος μόνο αγγλικά, γαλλικά και γερμανικά, ως δεύτερη γλώσσα για δουλειά στην ΕΕ Facebook Twitter
Φωτ.: Unsplash
0

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δεν μπορεί να περιορίζει την προϋπόθεση δεύτερης γλώσσας για εργασία στην ΕΕ μόνο σε αγγλικά, γερμανικά ή γαλλικά, αποφάσισε το ευρωπαϊκό Δικαστήριο.

Για να αποκτήσουν ορισμένες θέσεις εργασίας σε φορείς της ΕΕ, οι υποψήφιοι πρέπει να περάσουν από μία σειρά ανταγωνιστικών τεστ, τους διαγωνισμούς EPSO.

Αυτό εφόσον πληρούν τις προϋποθέσεις.

Μεταξύ των προϋποθέσεων είναι η άπταιστη γνώση μιας από τις 24 γλώσσες του ευρωπαϊκού μπλοκ και η καλή γνώση είτε της αγγλικής, της γαλλικής ή της γερμανικής γλώσσας, που περιγράφονται ως οι «κυριότερες γλώσσες εργασίας στα θεσμικά όργανα της ΕΕ».

Όμως, το ανώτατο δικαστήριο αποφάσισε ότι αυτό είναι παράνομο. Η απόφαση ελήφθη μετά από νομική κίνηση που έκαναν η Ιταλία και η Ισπανία, οι οποίες οδήγησαν την ΕΕ στο δικαστήριο.

«Δεν αποδείχθηκε ότι αυτός ο περιορισμός δικαιολογείται από τα συμφέροντα της υπηρεσίας για την πρόσληψη προσωπικού που είναι άμεσα λειτουργικό», αποφάσισε το δικαστήριο.

Το δικαστήριο επικύρωσε προηγούμενη απόφαση του Γενικού Δικαστηρίου, το οποίο έκρινε ότι ο περιορισμός των δεύτερων γλωσσών σε αγγλικά, γερμανικά και γαλλικά ισοδυναμεί με «διαφορά στη μεταχείριση με βάση τη γλώσσα», η οποία «δεν δικαιολογείται αντικειμενικά».

Κανένα από τα δικαστήρια δεν κατάφεραν να εντοπίσουν στοιχεία ότι «και οι τρεις γλώσσες που περιγράφονται ως «διαδικαστικές γλώσσες» χρησιμοποιούνται πράγματι από τις υπηρεσίες της Επιτροπής, το Ελεγκτικό Συνέδριο και την Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Καταπολέμησης της Απάτης (OLAF) στην καθημερινή τους εργασία».

Η υπόθεση έφερε αντιμέτωπη την Ευρωπαϊκή Επιτροπή με δύο από τα μεγαλύτερα κράτη μέλη της ΕΕ, την Ιταλία και την Ισπανία. 
Το αποτέλεσμα είναι μια νίκη για τις δύο αυτές χώρες καθώς πιθανότατα η απόφαση θα αυξήσει τις πιθανότητες των Ισπανών και Ιταλών υπηκόων να διεκδικήσουν τουλάχιστον, θέσεις εργασίας στην Επιτροπή. 

Με πληροφορίες του Politico

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΚΑΥΣΙΜΑ ΑΚΥΡΩΣΕΙΣ ΠΤΗΣΕΩΝ

Διεθνή / Η Ευρώπη απομακρύνεται από τον κίνδυνο κρίσης στα καύσιμα αεροσκαφών εν μέσω πολέμου στο Ιράν

Παρά τον πόλεμο και τις πιέσεις στις διεθνείς αγορές πετρελαίου, αεροπορικές εταιρείες και ευρωπαϊκές κυβερνήσεις εμφανίζονται πλέον καθησυχαστικές για την επάρκεια καυσίμων και την ομαλή διεξαγωγή των καλοκαιρινών πτήσεων
THE LIFO TEAM
ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ FED

Διεθνή / Τραμπ: Βάζει τον δικό του άνθρωπο στη Fed αλλά οι αγορές έχουν άλλα σχέδια

Η επιλογή του για τη νέα ηγεσία της Fed φέρνει προσδοκίες για χαμηλότερα επιτόκια, όμως ο επίμονος πληθωρισμός, ο πόλεμος στο Ιράν και οι πιέσεις των αγορών δυσκολεύουν το σχέδιο του Λευκού Οίκου
THE LIFO TEAM
ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ ΑΠΟΦΥΛΑΚΙΣΗ 17 ΝΟΕΜΒΡΗ

Διεθνή / Στέιτ Ντιπάρτμεντ: «Ο Αλέξανδρος Γιωτόπουλος είναι καταδικασμένος δολοφόνος και τρομοκράτης»

Το σχόλιο του Στέιτ Ντιπάρτμεντ για την αποφυλάκιση του φερόμενου ως αρχηγού της 17 Νοέμβρη, που είχε καταδικαστεί σε 17 φορές ισόβια για τη δράση της οργάνωσης
THE LIFO TEAM
ΗΠΑ ΙΡΑΝ ΣΥΜΦΩΝΙΑ

Διεθνή / CNN: Δεν αναμένεται να υπογραφεί σήμερα συμφωνία μεταξύ Ιράν και ΗΠΑ

Οι ΗΠΑ και το Ιράν συνεχίζουν τις διαπραγματεύσεις για μια πιθανή συμφωνία, χωρίς όμως να αναμένεται η υπογραφή της σήμερα, καθώς παραμένουν ανοιχτά κρίσιμα ζητήματα γύρω από το πυρηνικό πρόγραμμα και τις κυρώσεις
THE LIFO TEAM
ΡΩΣΙΑ ΕΠΙΘΕΣΗ ΠΥΡΑΥΛΟΣ ΚΙΕΒΟ

Διεθνή / Νέα κλιμάκωση στην Ουκρανία: Ρωσική επίθεση στο Κίεβο με υπερηχητικό βαλλιστικό πύραυλο

Τουλάχιστον τέσσερις νεκροί και δεκάδες τραυματίες από την επίθεση - Κάτοικοι περιέγραψαν μια νύχτα χωρίς προηγούμενο, με εκρήξεις, πυρκαγιές και εκτεταμένες καταστροφές
THE LIFO TEAM