Σουηδία: Πυρπόλησαν (ξανά) την χριστουγεννιάτικη, αχυρένια κατσίκα του Gavle

Σουηδία: Πυρπόλησαν (ξανά) την χριστουγεννιάτικη, αχυρένια κατσίκα του Gavle Facebook Twitter
Twitter
0

Ένας 40χρονος άνδρας έβαλε φωτιά στο γιγάντιο αχυρένιο ομοίωμα κατσίκας, παραδοσιακό χριστουγεννιάτικο σύμβολο στη σουηδική πόλη Gavle στη Σουηδία.

Ο άνδρας συνελήφθη μετά την πυρπόληση της κατασκευής σήμερα τα ξημερώματα.

Η αχυρένια κατσίκα έχει δεχθεί επίθεση πολλές φορές στο παρελθόν, αλλά επιβίωνε σε κάθε εορταστική περίοδο από το 2016 και στο εξής καθώς βρισκόταν υπό 24ωρη ασφάλεια.

Η εκπρόσωπος της εκδήλωσης, Ρεμπέκα Στάινερ δήλωσε συντετριμμένη από την επίθεση. «Είναι μόλις μια εβδομάδα πριν από τα Χριστούγεννα και δεν μπορώ να καταλάβω πώς μπορεί ένας άνθρωπος να πραγματοποιήσει αυτού του είδους την επίθεση σε ένα χριστουγεννιάτικο σύμβολο που είναι γνωστό σε όλο τον κόσμο», είπε στο BBC.

Η Gavlebocken, η κατσίκα του Gavle τοποθετείται στην κεντρική πλατεία της πόλης κάθε Χριστούγεννα από το 1966 και έχει γίνει τακτικός στόχος εμπρηστών και βανδάλων.

Στο παρελθόν, άγνωστοι έχουν επιχειρήσει να την απαγάγουν με ελικόπτερο και να την εμβολίσουν με αυτοκίνητο, αλλά ως επί το πλείστον έχει γίνει στόχος πυρκαγιών.

Τον πρώτο χρόνο που εμφανίστηκε το 1966, πυρπολήθηκε τα μεσάνυχτα της παραμονής της Πρωτοχρονιάς.

Η αχυρένια κατσίκα έχει τον δικό της λογαριασμό στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και πολλοί θεωρούν ότι ίσως προκάλεσε τον δράστη η ανακοίνωση μέσω Twitter, ότι για πέμπτη χρονιά βρίσκεται στη θέση της.

Μία μικρότερη ρέπλικα ήδη πυρπολήθηκε νωρίς την Κυριακή.

Η πυροσβεστική είπε ότι ο συναγερμός σήμανε στις 03:35 της Παρασκευής, αλλά δυστυχώς η φωτιά εξαπλώθηκε τόσο γρήγορα που δεν κατάφεραν να σώσουν την κατσίκα.

Με πληροφορίες του BBC

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πρίγκιπας Άντριου: Παρά την αφαίρεση των τίτλων του παραμένει στη γραμμή διαδοχής για τον θρόνο

Διεθνή / Πρίγκιπας Άντριου: Παρά την αφαίρεση των τίτλων του παραμένει στη γραμμή διαδοχής για τον θρόνο

Μπορεί ο βασιλιάς Κάρολος να αφαίρεσε από τον μικρότερο αδελφό του όλους τους βασιλικούς τίτλους και τις διακρίσεις, αλλά παραμένει στη γραμμή διαδοχής για τον βρετανικό θρόνο
LIFO NEWSROOM
Ο Τραμπ για την επίθεση σε μέλη της Εθνοφορυράς: «Ήταν πράξη τρομοκρατίας, το κτήνος θα πληρώσει»

Διεθνή / Ο Τραμπ για την επίθεση σε μέλη της Εθνοφρουράς: «Ήταν πράξη τρομοκρατίας, το κτήνος θα πληρώσει»

Με αφορμή τη δημοσίευση των στοιχείων του φερόμενου ως δράστη, ο πρόεδρος των ΗΠΑ ξεσπά εναντίον της μετανάστευσης, που λέει ότι αποτελεί τη «μεγαλύτερη απειλή για την εθνική ασφάλεια»
LIFO NEWSROOM
ΑΡΚΤΙΚΗ ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ ΚΙΝΑ ΡΩΣΙΑ

Διεθνή / Αρκτική: «Μετατρέπεται σε στρατηγικό θέατρο γεωπολιτικού ανταγωνισμού» προειδοποιεί το Ευρωκοινοβούλιο

Οι ευρωβουλευτές καταδικάζουν την αυξανόμενη στρατιωτικοποίηση της Αρκτικής, επισημαίνοντας την εκτεταμένη στρατιωτική αναδιάρθρωση της Ρωσίας και το ενδιαφέρον της Κίνας
LIFO NEWSROOM