Σε νέο αυστηρό lockdown μπαίνει η Σκωτία από τα μεσάνυχτα και για όλο τον Ιανουάριο, καθώς υπάρχει μεγάλη ανησυχία για την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί με το νέο στέλεχος του κορωνοϊού.

 

Η πρωθυπουργός της Σκωτίας, Νίκολα Στέρτζον τόνισε πως το νέο στέλεχος άλλαξε την κατάσταση και τη συνέκρινε με μία κούρσα. Στη μία διαδρομή είναι το εμβόλιο και στην άλλη ο ιός, που τώρα τρέχει πιο γρήγορα, λόγω του τρόπου που έχει αλλάξει, τόνισε.

 

Σχεδόν τα μισά από τα νέα κρούσματα στη Σκωτία αφορούν το νέο στέλεχος του κορωνοϊού, σημείωσε. Μάλιστα, δήλωσε ότι ανησυχεί τώρα περισσότερο από οποιαδήποτε άλλη στιγμή από τον περασμένο Μάρτιο. Παράλληλα, ανακοίνωσε 1.905 νέες μολύνσεις κορωνοϊού, ενώ το 15% των τεστ στη Σκωτία είναι θετικό.

 

Τα νέα μέτρα θα ισχύσουν όλο τον Ιανουάριο και μπορεί να διαρκέσουν περισσότερο, δήλωσε η Στέρτζον. Από τα μεσάνυχτα, οι πολίτες της Σκωτίας θα επιτρέπεται να βγουν από το σπίτι μόνο για τα απολύτως απαραίτητα, ενώ υποχρεωτική θα είναι η εργασία από το σπίτι για τις περιπτώσεις που αυτό είναι εφικτό.

 

Δεν θα επιτρέπονται τα μη απαραίτητα ταξίδια από και προς τη Σκωτία, ενώ σε ό,τι αφορά στα σχολεία, θα μείνουν κλειστά για την πλειονότητα των μαθητών έως την 1η Φεβρουαρίου. Εξαίρεση θα αποτελέσουν τα παιδιά των εργαζομένων σε δουλειές που θεωρούνται σημαντικές, όπως και τα ευάλωτα παιδιά.

 

Με πληροφορίες από Guardian