Πολωνία: Ο υπουργός Άμυνας σκέφτεται να ζητήσει "δανεικά" πυρηνικά όπλα από το ΝΑΤΟ

Πολωνία: Ο υπουργός Άμυνας σκέφτεται να ζητήσει "δανεικά" πυρηνικά όπλα από το ΝΑΤΟ Facebook Twitter
0

Ο υπουργός Άμυνας της Πολωνίας δήλωσε ότι σκέπτεται να ζητήσει από το ΝΑΤΟ να επιτρέψεις τη χώρα του την ανάπτυξη πυρηνικών όπλων, ώστε να προστατεύσει την εθνική κυριαρχία από την ρωσική απειλή.

Το πρόγραμμα της Συμμαχίας επιτρέπει τον δανεισμό πυρηνικών μεταξύ των μελών της. Ο Άμυνας Tomasz Szatkowski έκανε αυτή τη δήλωση το Σάββατο κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης στον πολωνικό τηλεοπτικό οργανισμό Polsat, όπως αναφέρεται από το ΑΡ.

Αυτή είναι η πρώτη φορά που Πολωνός αξιωματούχος κάνει μια δήλωση προθέσεων για την επιθυμία να φιλοξενήσει πυρηνικά όπλα στο έδαφός της χώρας.

Ωστόσο, το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας της Πολωνίας εξέδωσε δήλωση ότι η Βαρσοβία δεν ζήτησε προς το παρόν και δεν ψάχνει για να στεγάσει τα πυρηνικά όπλα του ΝΑΤΟ στο έδαφός του, σύμφωνα με το RIA.

Αν πάντως το σχέδιο αυτό προχωρήσει και εγκατασταθούν πυρηνικά στην Πολωνία Ωστόσο, είναι βέβαιο ότι θα υπάρξει έντονη αντίδραση από τη Μόσχα. Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν δήλωσε τον Ιούνιο ότι, αν το ΝΑΤΟ απειλήσει τη Ρωσία, η Μόσχα θα απαντήσει στην απειλή αναλόγως και στη συγκεκριμένη περίπτωση στοχεύοντας τις περιοχές που είναι εγκαταστημένα τα όπλα αυτά.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ινδονησία: Στους 950 οι νεκροί από τις πλημμύρες - Περισσότεροι από 270 αγνοούμενοι

Διεθνή / Ινδονησία: Στους 950 οι νεκροί από τις πλημμύρες - Περισσότεροι από 270 αγνοούμενοι

Ο συνολικός απολογισμός για όσους έχασαν τη ζωή τους σε Ινδονησία, Σρι Λάνκα, Μαλαισία, Ταϊλάνδη και Βιετνάμ μετά τις τροπικές καταιγίδες, είναι περισσότεροι από 1.800 άνθρωποι
LIFO NEWSROOM
Η Μελόνι στέλνει έκτακτο υλικό για την προστασία των ενεργειακών υποδομών της Ουκρανίας - Επικοινωνία με Ζελένσκι

Διεθνή / Η Μελόνι στέλνει έκτακτο υλικό για την προστασία των ενεργειακών υποδομών της Ουκρανίας - Επικοινωνία με Ζελένσκι

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της ιταλικής κυβέρνησης, «οι γεννήτριες ιταλικών εταιριών πρόκειται να αποσταλούν στην Ουκρανία τις επόμενες ημέρες»
LIFO NEWSROOM
Ντόναλντ Τραμπ Τζούνιορ: Οι ΗΠΑ δεν θα είναι πλέον «ο ηλίθιος με το μπλοκ επιταγών»

Διεθνή / Τραμπ Τζούνιορ εναντίον Ουκρανίας: Οι ΗΠΑ δεν θα είναι πλέον «ο ηλίθιος με το μπλοκ επιταγών»

Ο μεγαλύτερος γιος του Ντόναλντ Τραμπ εξαπέλυσε επίθεση στην κυβέρνηση Ζελένσκι αλλά και στη στάση της Ευρώπης απέναντι στον πόλεμο, ενώ ανέφερε πως ο πατέρας δεν αποκλείεται να πάψει να στηρίζει την Ουκρανία
LIFO NEWSROOM
ΣΚ - Πώς οι Μαλδίβες έγιναν – απροσδόκητα – ένας προσιτός προορισμός

Διεθνή / Πώς οι Μαλδίβες έγιναν απροσδόκητα ένας προσιτός προορισμός

Κάποτε ήταν προορισμός αποκλειστικά για υπερ - πλούσιους. Σήμερα οι Μαλδίβες προσφέρουν ένα πιο τοπικό και βιώσιμο μοντέλο τουρισμού, που αλλάζει το ποιοι μπορούν να ζήσουν την εμπειρία του «παραδείσου»
LIFO NEWSROOM
ΤΡΑΜΠ ΕΥΡΩΠΗ ΕΚΛΟΓΕΣ POLITICO

Διεθνή / «Ευρώπη πρόσεχε, έρχεται για τις εκλογές σου»: Ανάλυση Politico για το νέο δόγμα Τραμπ - Το ερώτημα που θέτει

«Η ''αποστολή'' του να αναμειχθεί στην ευρωπαϊκή πολιτική θα πρέπει να τρομοκρατήσει Στάρμερ, Μακρόν και Μερτς» σχολιάζει το Politico ενώ αναρωτιέται αν «θα αντιδράσει κάποιος από αυτούς»
LIFO NEWSROOM