Pfizer και BioNTech θα αναπτύξουν εμβόλιο για τον έρπητα ζωστήρα

Pfizer και BioNTech θα αναπτύξουν εμβόλιο για τον έρπητα ζωστήρα Facebook Twitter
0

Pfizer και BioNTech θα αναπτύξουν ένα εμβόλιο mRNA για ιογενή λοίμωξη έρπητα ζωστήρα, συνεργαζόμενες για τρίτη φορά μετά την επιτυχία του εμβολίου τους κατά της Covid-19 που βασίζεται στην ίδια τεχνολογία.

Η Pfizer, Η Pfizer, η οποία πραγματοποιεί επένδυση αξίας 150 εκατ. δολαρίων για την συμφωνία, συνεργάστηκε με την BioNTech το 2018 για ένα εμβόλιο κατά της γρίπης και ξανά το 2020 για το εμβόλιο Covid-19 που έχει χρησιμοποιηθεί παγκοσμίως και έχει αποφέρει δισεκατομμύρια σε πωλήσεις στις δυο εταιρείες.

Οι εταιρείες δήλωσαν ότι αναμένουν να ξεκινήσουν κλινικές δοκιμές του εμβολίου κατά του έρπητα ζωστήρα, το οποίο θα συνδυάζει την τεχνολογία αντιγόνου της Pfizer και την τεχνολογία Messenger RNA της BioNTech, το δεύτερο εξάμηνο του 2022.

Τα εμβόλια MRNA βοηθούν τον ανθρώπινο οργανισμό να παράγει μια πρωτεΐνη που είναι μέρος του παθογόνου, προκαλώντας ανοσολογική απόκριση. Η BioNTech αναπτύσσει επίσης ένα εμβόλιο κατά της ελονοσίας με βάση την συγκεκριμένη τεχνολογία.

Σε περίπτωση επιτυχίας, το εμβόλιο κατά του έρπητα ζωστήρα θα ανταγωνιστεί το εμβόλιο δύο δόσεων Shingrix της GlaxoSmithKline, το οποίο εγκρίθηκε από την αμερικανική FDA το 2017. Το εμβόλιο απέφερε έσοδα περίπου 2 δισ. λιρών το 2020.

Εκτιμάται ότι 1 εκατομμύριο περιπτώσεις έρπητα ζωστήρα καταγράφονται ετησίως στις ΗΠΑ, σύμφωνα με τα αμερικανικά Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών.

Η εκπρόσωπος της BioNTech, Jasmina Alatovic, δήλωσε ότι «υπάρχει ακόμη μεγάλη ιατρική ανάγκη» για εμβόλιο κατά της συγκεκριμένης μόλυνσης.

Ο έρπητας ζωστήρας συνήθως εμφανίζεται σε ενήλικες μεγαλύτερης ηλικίας που είχαν ανεμοβλογιά ή τον ιό της ανεμοβλογιάς-ζωστήρα, όταν ήταν νεότεροι. Το χαρακτηριστικό του είναι ένα επώδυνο εξάνθημα που υποχωρεί μέσα σε ένα μήνα στις περισσότερες περιπτώσεις, αλλά μερικές φορές μπορεί να οδηγήσει σε νευρικό πόνο που μπορεί να παραμείνει περισσότερο.

Pfizer και BioNTech δήλωσαν ότι θα μοιραστούν το κόστος παρασκευής και τα μικτά κέρδη από τις μελλοντικές πωλήσεις του εμβολίου κατά του έρπητα ζωστήρα.

Η Pfizer θα καταβάλει στην BioNTech προκαταβολή 225 εκατ. δολαρίων, συμπεριλαμβανομένης της πληρωμής σε μετρητά ύψους 75 εκατ. δολαρίων.

Με πληροφορίες από Reuters

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ινδονησία: Στους 950 οι νεκροί από τις πλημμύρες - Περισσότεροι από 270 αγνοούμενοι

Διεθνή / Ινδονησία: Στους 950 οι νεκροί από τις πλημμύρες - Περισσότεροι από 270 αγνοούμενοι

Ο συνολικός απολογισμός για όσους έχασαν τη ζωή τους σε Ινδονησία, Σρι Λάνκα, Μαλαισία, Ταϊλάνδη και Βιετνάμ μετά τις τροπικές καταιγίδες, είναι περισσότεροι από 1.800 άνθρωποι
LIFO NEWSROOM
Η Μελόνι στέλνει έκτακτο υλικό για την προστασία των ενεργειακών υποδομών της Ουκρανίας - Επικοινωνία με Ζελένσκι

Διεθνή / Η Μελόνι στέλνει έκτακτο υλικό για την προστασία των ενεργειακών υποδομών της Ουκρανίας - Επικοινωνία με Ζελένσκι

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της ιταλικής κυβέρνησης, «οι γεννήτριες ιταλικών εταιριών πρόκειται να αποσταλούν στην Ουκρανία τις επόμενες ημέρες»
LIFO NEWSROOM
Ντόναλντ Τραμπ Τζούνιορ: Οι ΗΠΑ δεν θα είναι πλέον «ο ηλίθιος με το μπλοκ επιταγών»

Διεθνή / Τραμπ Τζούνιορ εναντίον Ουκρανίας: Οι ΗΠΑ δεν θα είναι πλέον «ο ηλίθιος με το μπλοκ επιταγών»

Ο μεγαλύτερος γιος του Ντόναλντ Τραμπ εξαπέλυσε επίθεση στην κυβέρνηση Ζελένσκι αλλά και στη στάση της Ευρώπης απέναντι στον πόλεμο, ενώ ανέφερε πως ο πατέρας δεν αποκλείεται να πάψει να στηρίζει την Ουκρανία
LIFO NEWSROOM
ΣΚ - Πώς οι Μαλδίβες έγιναν – απροσδόκητα – ένας προσιτός προορισμός

Διεθνή / Πώς οι Μαλδίβες έγιναν απροσδόκητα ένας προσιτός προορισμός

Κάποτε ήταν προορισμός αποκλειστικά για υπερ - πλούσιους. Σήμερα οι Μαλδίβες προσφέρουν ένα πιο τοπικό και βιώσιμο μοντέλο τουρισμού, που αλλάζει το ποιοι μπορούν να ζήσουν την εμπειρία του «παραδείσου»
LIFO NEWSROOM
ΤΡΑΜΠ ΕΥΡΩΠΗ ΕΚΛΟΓΕΣ POLITICO

Διεθνή / «Ευρώπη πρόσεχε, έρχεται για τις εκλογές σου»: Ανάλυση Politico για το νέο δόγμα Τραμπ - Το ερώτημα που θέτει

«Η ''αποστολή'' του να αναμειχθεί στην ευρωπαϊκή πολιτική θα πρέπει να τρομοκρατήσει Στάρμερ, Μακρόν και Μερτς» σχολιάζει το Politico ενώ αναρωτιέται αν «θα αντιδράσει κάποιος από αυτούς»
LIFO NEWSROOM