Pfizer και BioNTech θα αναπτύξουν εμβόλιο για τον έρπητα ζωστήρα

Pfizer και BioNTech θα αναπτύξουν εμβόλιο για τον έρπητα ζωστήρα Facebook Twitter
0

Pfizer και BioNTech θα αναπτύξουν ένα εμβόλιο mRNA για ιογενή λοίμωξη έρπητα ζωστήρα, συνεργαζόμενες για τρίτη φορά μετά την επιτυχία του εμβολίου τους κατά της Covid-19 που βασίζεται στην ίδια τεχνολογία.

Η Pfizer, Η Pfizer, η οποία πραγματοποιεί επένδυση αξίας 150 εκατ. δολαρίων για την συμφωνία, συνεργάστηκε με την BioNTech το 2018 για ένα εμβόλιο κατά της γρίπης και ξανά το 2020 για το εμβόλιο Covid-19 που έχει χρησιμοποιηθεί παγκοσμίως και έχει αποφέρει δισεκατομμύρια σε πωλήσεις στις δυο εταιρείες.

Οι εταιρείες δήλωσαν ότι αναμένουν να ξεκινήσουν κλινικές δοκιμές του εμβολίου κατά του έρπητα ζωστήρα, το οποίο θα συνδυάζει την τεχνολογία αντιγόνου της Pfizer και την τεχνολογία Messenger RNA της BioNTech, το δεύτερο εξάμηνο του 2022.

Τα εμβόλια MRNA βοηθούν τον ανθρώπινο οργανισμό να παράγει μια πρωτεΐνη που είναι μέρος του παθογόνου, προκαλώντας ανοσολογική απόκριση. Η BioNTech αναπτύσσει επίσης ένα εμβόλιο κατά της ελονοσίας με βάση την συγκεκριμένη τεχνολογία.

Σε περίπτωση επιτυχίας, το εμβόλιο κατά του έρπητα ζωστήρα θα ανταγωνιστεί το εμβόλιο δύο δόσεων Shingrix της GlaxoSmithKline, το οποίο εγκρίθηκε από την αμερικανική FDA το 2017. Το εμβόλιο απέφερε έσοδα περίπου 2 δισ. λιρών το 2020.

Εκτιμάται ότι 1 εκατομμύριο περιπτώσεις έρπητα ζωστήρα καταγράφονται ετησίως στις ΗΠΑ, σύμφωνα με τα αμερικανικά Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών.

Η εκπρόσωπος της BioNTech, Jasmina Alatovic, δήλωσε ότι «υπάρχει ακόμη μεγάλη ιατρική ανάγκη» για εμβόλιο κατά της συγκεκριμένης μόλυνσης.

Ο έρπητας ζωστήρας συνήθως εμφανίζεται σε ενήλικες μεγαλύτερης ηλικίας που είχαν ανεμοβλογιά ή τον ιό της ανεμοβλογιάς-ζωστήρα, όταν ήταν νεότεροι. Το χαρακτηριστικό του είναι ένα επώδυνο εξάνθημα που υποχωρεί μέσα σε ένα μήνα στις περισσότερες περιπτώσεις, αλλά μερικές φορές μπορεί να οδηγήσει σε νευρικό πόνο που μπορεί να παραμείνει περισσότερο.

Pfizer και BioNTech δήλωσαν ότι θα μοιραστούν το κόστος παρασκευής και τα μικτά κέρδη από τις μελλοντικές πωλήσεις του εμβολίου κατά του έρπητα ζωστήρα.

Η Pfizer θα καταβάλει στην BioNTech προκαταβολή 225 εκατ. δολαρίων, συμπεριλαμβανομένης της πληρωμής σε μετρητά ύψους 75 εκατ. δολαρίων.

Με πληροφορίες από Reuters

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΠΑΠΑΣ ΦΡΑΓΚΙΣΚΟΣ

Διεθνή / Από τον Πάπα Φραγκίσκο στον Ντέιβιντ Λιντς - Οι προσωπικότητες που έφυγαν από τη ζωή το 2025

Από θρησκευτικούς ηγέτες με παγκόσμια επιρροή έως εμβληματικούς δημιουργούς της τέχνης και του κινηματογράφου, το 2025 σημαδεύτηκε από την απώλεια μεγάλων προσωπικοτήτων
THE LIFO TEAM
Eurostar: Επανεκκίνηση δρομολογίων - Εγκλωβισμένοι οι επιβάτες στους συρμούς για τουλάχιστον έξι ώρες

Διεθνή / Eurostar: Επανεκκίνηση δρομολογίων - Εγκλωβισμένοι οι επιβάτες στους συρμούς για τουλάχιστον έξι ώρες

Η Eurostar ανέφερε ότι σκοπεύει να εκτελέσει όλα τα δρομολόγιά της σήμερα, Τετάρτη, προειδοποιώντας ωστόσο πως ενδέχεται να υπάρξουν καθυστερήσεις, ίσως και ακυρώσεις
THE LIFO TEAM
EUROSTAR ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΔΙΑΚΟΠΗ ΕΠΙΒΑΤΕΣ ΧΑΟΣ

Διεθνή / «Μιλάμε για χάος»: Επιβάτες περιγράφουν τι συνέβη μετά τη διακοπή των δρομολογίων της Eurostar μέσω Μάγχης

Μεγάλη αναστάτωση σε κεντρικούς σιδηροδρομικούς σταθμούς στο Λονδίνο, στο Παρίσι και σε άλλες ευρωπαϊκές πόλεις, δύο μέρες πριν από την Πρωτοχρονιά
THE LIFO TEAM