Πέταξε 9 ώρες για να μιλήσει για την κλιματική κρίση - «Τεράστιο το οικολογικό αποτύπωμα, θα μπορούσε και διαδικτυακά»

Βρετανία: Αντιδράσεις για δήμαρχο που πέταξε 9 ώρες με σκοπό να μιλήσει σε συνέδριο για την κλιματική κρίση Facebook Twitter
Ο δήμαρχος του Μπρίστολ, Μάρβιν Ρις - Φωτ.: Getty Images.
0

Επικρίσεις από ακτιβιστές για το περιβάλλον δέχεται ο δήμαρχος του Μπρίστολ στη Βρετανία επειδή έκανε πτήση εννέα ωρών για να συμμετάσχει σε συνέδριο για το κλίμα. Είναι χαρακτηριστικό ότι ο τοπικός αξιωματούχος ήταν ο πρώτος ανάμεσα σε Βρετανούς δημάρχους που αναγνώρισε ότι βιώνουμε κλιματική κρίση. 

Ο λόγος για τον δήμαρχο Μάρβιν Ρις ο οποίος πέταξε από τη Βρετανία στον Καναδά για να μιλήσει σε συνέδριο της Ted γύρω από τον περιορισμό των εκπομπών διοξειδίου άνθρακα. 

Ακτιβιστές για το περιβάλλον από την οργάνωση «Flight Free UK» υπολόγισαν ότι το ταξίδι εξέπεμψε 2.016 κιλά διοξειδίου του άνθρακα ανά επιβάτη και ως εκ τούτου έρχεται σε αντίθεση με το μήνυμα για το κλίμα που θέλει να περάσει.  

«Είναι καθήκον των δημάρχων των πόλεων να ενωθούν, να ασκήσουν πιέσεις για αλλαγή και να επηρεάσουν ο ένας τον άλλον για να έχουν συλλογικό αντίκτυπο [...] Η επίσκεψη του δημάρχου στο Βανκούβερ δεν ήταν απλώς για να δώσει μια ομιλία. Είχε μια πλήρη ατζέντα», απάντησε εκπρόσωπος του δημάρχου.

Από την άλλη, οι ακτιβιστές αναφέρουν ότι ο δήμαρχος θα μπορούσε να συμμετάσχει στο συνέδριο διαδικτυακά. 

«Οι πράξεις "μιλούν" πάντα πιο έντονα από τα λόγια, και σε αυτήν την εποχή των διαδικτυακών αλληλεπιδράσεων μετά την πανδημία, θα ήταν ένα πολύ πιο ισχυρό και αποτελεσματικό μήνυμα να εμφανιστεί διαδικτυακά», αναφέρει ανακοίνωση της Flight Free UK.

Με πληροφορίες από BBC

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ