Οι ΗΠΑ εκτέλεσαν τον serial killer ομοφυλοφίλων της Φλόριντα

Οι ΗΠΑ εκτέλεσαν τον serial killer ομοφυλοφίλων της Φλόριντα Facebook Twitter
0

Την εκτέλεση του serial killer ομοφυλοφίλων της Φλόριντα ανακοίνωσαν οι Αρχές των ΗΠΑ.


Ειδικότερα, ο άνδρας που είχε καταδικαστεί στην εσχάτη των ποινών στη δίκη του για τις δολοφονίες τριών ομοφυλόφιλων ανδρών σε οκτώ μήνες το 1994 εκτελέστηκε στη Φλόριντα το βράδυ της Πέμπτης. Ο 57χρονος Γκάρι Μπόουλς εκτελέστηκε με θανατηφόρα ένεση στις 22:58 τοπική ώρα στην πολιτειακή φυλακή Ρέιφορντ, διευκρίνισαν οι αρχές.

Η εκτέλεση καθυστέρησε για ώρες, καθώς συνήγοροι υπεράσπισης του Μπόουλς προσπαθούσαν ως την τελευταία στιγμή να εξασφαλίσουν διαταγή να ανασταλεί από το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ. Το δικαστήριο απέρριψε το αίτημα.

Ο Μπόουλς παραδέχθηκε την ενοχή του και σώμα ενόρκων τον καταδίκασε το 1996 σε θάνατο για την ανθρωποκτονία από πρόθεση και με επιβαρυντικές περιστάσεις του Ουόλτερ Χίντον, δύο χρόνια νωρίτερα. Η καταδίκη ανατράπηκε από το πολιτειακό Ανώτατο Δικαστήριο της Φλόριντας, όμως άλλο σώμα ενόρκων τον καταδίκασε ξανά σε θάνατο το 1999.

Ο δράστης των φόνων αποκάλυψε σε ανακριτές ότι πούλαγε το σώμα του αφότου ήταν έφηβος για να εξασφαλίζει τροφή, στέγη και χρήματα, ιδίως σε ομοφυλόφιλους, παρότι τους απεχθανόταν.

Σύμφωνα με εισαγγελείς, ο Μπόουλς δολοφόνησε επίσης τους Τζον Ρόμπερτς και Άλμπερτ Μόρις, που είχαν δοσοληψίες μαζί του. Καταδικάστηκε σε ισόβια στη Φλόριντα για τους φόνους των Μόρις και Ρόμπερτς. Είχε ομολογήσει πως διέπραξε συνολικά έξι φόνους.

Ο Μπόουλς ήταν ο 13ος φυλακισμένος που εκτελέστηκε στις ΗΠΑ και ο δεύτερος στη Φλόριντα εντός 2019, κατά το Κέντρο Πληροφόρησης για τη Θανατική Ποινή.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ/Reuters/AFP

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Τραμπ απειλεί με δασμούς την ΕΕ μετά το πρόστιμο-μαμούθ στην Google: «Η Κομισιόν πρέπει να σταματήσει»

Διεθνή / Ο Τραμπ απειλεί με δασμούς την ΕΕ μετά το πρόστιμο-μαμούθ στην Google: «Η Κομισιόν πρέπει να σταματήσει»

Η απόφαση των Βρυξελλών για την Google ήταν αναμενόμενη, καθώς από το 2023 η ΕΕ είχε προειδοποιήσει ότι θα επιδιώξει ακόμη και διάσπαση δραστηριοτήτων στον κλάδο του Adtech, χωρίς αυτό να αποφασιστεί στο παρόν στάδιο
LIFO NEWSROOM
«Αν δεν με είχαν κρατήσει στο γραφείο, θα ήμουν κι εγώ μέσα», λέει επιζήσασα της τραγωδίας στο τελεφερίκ της Λισαβόνας

Διεθνή / «Αν δεν με είχαν κρατήσει στο γραφείο, θα ήμουν κι εγώ μέσα», λέει επιζήσασα της τραγωδίας στο τελεφερίκ της Λισαβόνας

«Είμαι ευγνώμων που γλίτωσα, αλλά την ίδια στιγμή είμαι πάρα πολύ θυμωμένη, γιατί χάθηκαν συνάδελφοί μου και τόσοι άλλοι άνθρωποι», δήλωσε
LIFO NEWSROOM
Ο Σεμπαστιάν Λεκορνού από «σκιά» στο προσκήνιο: Ποιος είναι ο 39χρονος πιθανός επόμενος πρωθυπουργός της Γαλλίας

Διεθνή / Ο Σεμπαστιάν Λεκορνού από την «σκιά» στο προσκήνιο: Ο 39χρονος πιθανός επόμενος πρωθυπουργός της Γαλλίας

Ο Σεμπαστιάν Λεκόρνου, ο πιο σταθερός υπουργός στην κυβέρνηση Μακρόν, ετοιμάζεται να αναλάβει πρωταγωνιστικό ρόλο στη γαλλική πολιτική σκηνή, με κεντρικό ρόλο στην ενίσχυση της άμυνας της χώρας.
LIFO NEWSROOM
ΗΠΑ: Έφοδος της ICE σε εργοστάσιο της Hyundai - Τουλάχιστον 450 συλλήψεις

Διεθνή / ΗΠΑ: Έφοδος της ICE σε εργοστάσιο της Hyundai - Συλλήψεις εκατοντάδων Νοτιοκορεατών

Το υπουργείο Εξωτερικών της Νότιας Κορέας εξέφρασε «ανησυχία και λύπη» για το συμβάν, ζητώντας «ειδική μέριμνα ώστε να μην παραβιαστούν τα δικαιώματα και τα συμφέροντα των πολιτών μας»
LIFO NEWSROOM
Η Tesla υπόσχεται έως 1 τρισ. δολάρια στον Έλον Μασκ αν πετύχει φιλόδοξους στόχους

Διεθνή / Tesla: Υπόσχεται έως 1 τρισ. δολάρια στον Έλον Μασκ αν πετύχει φιλόδοξους στόχους

Η εταιρεία τόνισε ότι πρόκειται για ένα πρώτο βήμα με στόχο να διασφαλιστεί η παραμονή του Μασκ και η συγκέντρωσή του στην Tesla, παράλληλα με τις ηγετικές του θέσεις στη SpaceX, τη xAI και άλλες εταιρείες
LIFO NEWSROOM
Πούτιν: Ξένα στρατεύματα στην Ουκρανία πριν από συμφωνία ειρήνης θα θεωρηθούν «νόμιμοι στόχοι»

Διεθνή / Πούτιν: Ξένα στρατεύματα στην Ουκρανία πριν από συμφωνία ειρήνης θα θεωρηθούν «νόμιμοι στόχοι»

Απέρριψε επίσης την ιδέα ανάπτυξης ειρηνευτικών δυνάμεων ακόμη και μετά από τελική συμφωνία ειρήνης, λέγοντας πως «κανείς δεν πρέπει να αμφιβάλλει ότι η Μόσχα θα τηρήσει τη συνθήκη για τον τερματισμό της εισβολής»
LIFO NEWSROOM