Φωτιά τώρα στου Ρέντη

«Ο κακοποιητής μου είναι εδώ σήμερα» - Η Μις Κάνσας αποκάλυψε δημόσια πως υπήρξε θύμα ενδοοικογενειακής βίας

«Ο κακοποιητής μου είναι εδώ σήμερα» - Η Μις Κάνσας αποκάλυψε δημόσια πως υπήρξε θύμα ενδοοικογενειακής βίας Facebook Twitter
H Μις Κάνσας, Aλέξις Σμιθ / X
0

Η 25χρονη Αλέξις Σμιθ στέφθηκε Μις Κάνσας τον περασμένο μήνα. Όμως, στις 16 Ιουλίου ανάρτησε στον λογαριασμό της στο Χ το βίντεο από τη βραδιά της στέψης της, στο οποίο ενώ βρίσκεται στη σκηνή αποκαλύπτει πως υπήρξε θύμα ενδοοικογενειακής βίας και μάλιστα, αναφέρει συναισθηματικά φορτισμένη: «Ο κακοποιητής μου είναι εδώ σήμερα».

Λίγο πριν την στέψη της η Σμιθ απαντά στις ερωτήσεις του παρουσιαστή και όταν εκείνος την ρωτά για ποιο λόγο θα χρησιμοποιούσε το ρόλο της ως πρέσβειρα, αν κέρδιζε στον διαγωνισμό ομορφιάς, εκείνη απαντά πως το όραμά της είναι «να εξαλείψει τις αρρωστημένες και κακοποιητικές σχέσεις».

«Είναι γεγονός πως κάποιοι από εσάς στο κοινό με είδατε πολύ φορτισμένη συναισθηματικά, επειδή ο κακοποιητής μου είναι εδώ σήμερα. Αλλά αυτό δεν θα με εμποδίσει να είμαι στα καλλιστεία για την Μις Κάνσας και να εκπροσωπήσω ως η επόμενη Μις Κάνσας. Επειδή εγώ και η κοινότητά μου αξίζουμε υγιείς σχέσεις». Η Σμιθ δεν κατονόμασε τον κακοποιητή της στην συνέντευξή της, ούτε αργότερα στην ανάρτηση που έκανε στον λογαριασμό της στο X.

Η ανάρτηση της Μις Κάνσας έγινε πολύ γρήγορα viral με περισσότερα από 60.000 views ενώ η ίδια την κοινοποίησε και στους λογαριασμούς που διατηρεί στο Instagram και στο TikTok ως Αλέξις Σμιθ αλλά και ως «Miss Kansas». Οι χρήστες σε όλες τις πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης επαινούν την 25χρονη για το θάρρος της να μιλήσει ανοιχτά για ένα τόσο δύσκολο θέμα.

«Μίλησες εκ μέρους όλων των γυναικών. Σε ευχαριστώ», έγραψε μια χρήστης στο Instagram, «Ομορφιά, έμπνευση, δύναμη», «Συγχαρητήρια για το κουράγιο σου. Ελπίζω αυτό να βοηθήσει πολλά θύματα ή έστω και ένα, να νιώσουν δύναμη και να βάλουν τέλος στις κακοποιητικές σχέσεις», «Σε ευχαριστώ που έφερες το θέμα στην πρώτη γραμμή», αναφέρουν οι χρήστες στα σχόλια κάτω από την ανάρτηση της Μις Κάνσας.

Όπως η ίδια εξηγεί στην ανάρτηση που συνοδεύει το βίντεο, την βραδιά των καλλιστείων για την ανάδειξη της Μις Κάνσας - στις 8 Ιουνίου - το «ταξίδι της» πήρε μια απρόσμενη τροπή, όταν κάποιος που την είχε κακοποιήσει στο παρελθόν προσπάθησε να διαταράξει την ηρεμία της αφού επέλεξε να εμφανιστεί στην αίθουσα όπου διεξαγόταν ο διαγωνισμός ομορφιάς. Όμως, εκείνη αντί να σιωπήσει, προτίμησε να μιλήσει ανοιχτά, βρήκε τη δύναμη, όχι μόνο για τον εαυτό της, αλλά και για τα όνειρά της και για όλους, όσοι ήταν παρόντες εκείνη τη βραδιά.

Η 25χρονη Αλέξις Σμιθ, η οποία εργάζεται ως νοσηλεύτρια εντατικής μονάδας σε νοσοκομείο στην πόλη Γουιτσίτα του Κάνσας, δήλωσε σε συνέντευξή της στην τοπική τηλεόραση, πως όχι μόνο η ίδια υπήρξε θύμα ενδοοικογενειακής βίας αλλά και άλλες γυναίκες στην οικογένειά της. «Η οικογένειά μου, κάθε γυναίκα στην οικογένειά μου έχει υποστεί ενδοοικογενειακή βία. Σε ηλικία 14 ετών έκανα την πρώτη μου σχέση, αλλά και αυτή ήταν μια κακοποιητική σχέση στην οποία ήμουν μέχρι περίπου το 2018, 2019. Είναι κάτι που ακόμα θυμάμαι και προσπαθώ να διαχειριστώ μέχρι σήμερα», δήλωσε η Μις Κάνσας στον τοπικό τηλεοπτικό σταθμό KSN.

Με πληροφορίες από washingtonpost.com

Διεθνή
0

Φωτιά τώρα στου Ρέντη

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Συνάντηση Καρόλου - Τραμπ: Ο βασιλιάς θα ψάξει ευήκοα ώτα σε έναν «αντι-περιβαλλοντιστή» πρόεδρο

Διεθνή / Η δεύτερη απόπειρα του βασιλιά Καρόλου να πείσει τον Τραμπ για την κλιματική κρίση

Ο Βασιλιάς Κάρολος επιχειρεί ξανά να πείσει τον Ντόναλντ Τραμπ για την ανάγκη δράσης απέναντι στην κλιματική αλλαγή, σε μια κρίσιμη συνάντηση στο Ουίνδσορ - Τι ειπώθηκε, πώς αντέδρασε ο Τραμπ και γιατί αυτή η συνομιλία μπορεί να καθορίσει το μέλλον του πλανήτη
LIFO NEWSROOM
Στο στόχαστρο των ΗΠΑ ο Πειραιάς: Εκστρατεία ενάντια στην κυριαρχία της Κίνας στα λιμάνια παγκοσμίως

Διεθνή / Στο «στόχαστρο» των ΗΠΑ ο Πειραιάς: Εκστρατεία ενάντια στην κυριαρχία της Κίνας στα λιμάνια παγκοσμίως

Οι ΗΠΑ βάζουν στο στόχαστρο την κινεζική παρουσία στον Πειραιά, με σχέδιο περιορισμού της COSCO και ανάκτησης του γεωπολιτικού ελέγχου του μεγαλύτερου λιμανιού της Ελλάδας
LIFO NEWSROOM
Νετανιάχου: Πρέπει να κάνουμε το Ισραήλ «υπερ-Σπάρτη»

Διεθνή / Νετανιάχου: Πρέπει να κάνουμε το Ισραήλ «υπερ-Σπάρτη» - Τι σημαίνει αυτό

Σε ομιλία του ο Νετανιάχου προειδοποίησε ότι η χώρα θα πρέπει να γίνει μια «υπερ-Σπάρτη», προδιαγράφοντας το ενδεχόμενο ενός στρατιωτικοποιημένου, αυτοδύναμου μέλλοντος, με λιγότερες εμπορικές συναλλαγές με τον υπόλοιπο κόσμο
LIFO NEWSROOM
Ο Τραμπ καταθέτει αγωγή 15 δισ. δολαρίων κατά των New York Times

Διεθνή / Ο Τραμπ καταθέτει αγωγή 15 δισ. δολαρίων κατά των New York Times

Ο πρόεδρος κατηγόρησε την εφημερίδα ότι λειτουργεί ως «εικονικό φερέφωνο της ριζοσπαστικής αριστεράς και του Δημοκρατικού Κόμματος», επικαλούμενος μεταξύ άλλων την υποστήριξή της προς την Κάμαλα Χάρις στις εκλογές του 2024
LIFO NEWSROOM
Κάιρο: Το αεροδρόμιο Sphinx έτοιμο για την ιστορική πρεμιέρα του Μεγάλου Αιγυπτιακού Μουσείου

Διεθνή / Κάιρο: Το αεροδρόμιο Sphinx έτοιμο για την ιστορική πρεμιέρα του Μεγάλου Αιγυπτιακού Μουσείου

Το Μεγάλο Αιγυπτιακό Μουσείο (GEM), που ανοίγει επίσημα τις πύλες του την 1η Νοεμβρίου 2025, αποτελεί το μεγαλύτερο αρχαιολογικό μουσείο στον κόσμο αφιερωμένο σε έναν πολιτισμό
LIFO NEWSROOM