Μεξικό: Βρέθηκαν ακρωτηριασμένα πτώματα σε τουριστική πόλη- Eίχαν βασανιστεί πριν εκτελεστούν

Μεξικό: Βρέθηκαν ακρωτηριασμένα πτώματα σε τουριστική πόλη- Eίχαν βασανιστεί πριν εκτελεστούν Facebook Twitter
0

Δώδεκα πτώματα ανακαλύφθηκαν το Σαββατοκύριακο στη Μανσανίγιο, μια πολύ τουριστική πόλη του δυτικού Μεξικού την οποία προτιμούν πολλοί παραθεριστές από τις ΗΠΑ, ανακοίνωσαν οι τοπικές αρχές.


Το πρωί του Σαββάτου επτά ακρωτηριασμένες σοροί βρέθηκαν μέσα σε ένα ταξί που είχε εγκαταλειφθεί σε δρόμο που συνδέει τη Μανσανίγιο, στην Πολιτεία Κολίμα, με τη Σιουατλάν, στην Πολιτεία Χαλίσκο.


Τα πτώματα αυτά είχαν «αποκεφαλιστεί» και το «ένα από αυτά ανήκε σε γυναίκα», διευκρίνισε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Κάρλος Ερέδια, ο επικεφαλής της αστυνομίας της πόλης Μανσανίγιο, κατά τον οποίο βρέθηκε ένα μήνυμα υπογεγραμμένο από το ισχυρό Καρτέλ Νέα Γενιά του Χαλίσκο σε ένα από τα παράθυρα του αυτοκινήτου.


Χθες Κυριακή τα ημίγυμνα πτώματα άλλων πέντε ανθρώπων ανακαλύφθηκαν σε θαμνώδη έκταση, είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο ένα στέλεχος της αστυνομίας. Οι σοροί που εγκαταλείφθηκαν εκεί είχαν σημάδια που αποκαλύπτουν πως «είχαν βασανιστεί» πριν εκτελεστούν, κατά την ίδια πηγή, που συμπλήρωσε πως και σε αυτή την περίπτωση βρέθηκε η υπογραφή του Καρτέλ Νέα Γενιά του Χαλίσκο.


Σύμφωνα με την αστυνομία, τους τελευταίους έξι μήνες ο αριθμός των δολοφονιών που πιστεύεται ότι οφείλονται σε ξεκαθαρίσματα λογαριασμών μέσα τους κόλπους της συγκεκριμένης συμμορίας -στην οποία αποδίδονται εξάλλου πολλές θεαματικές ενέργειες εναντίον των ομοσπονδιακών αρχών- καταγράφει μεγάλη αύξηση.


Μόλις την 16η και τη 17η Ιανουαρίου ανακαλύφθηκαν έξι νεκροί, δολοφονημένοι με τη χρήση πυροβόλων όπλων, σε τρεις τοποθεσίες στη Μανσανίγιο. Οι αρχές απέδωσαν τις ανθρωποκτονίες στο Καρτέλ Νέα Γενιά του Χαλίσκο.


Η συμμορία, της οποίας ηγείται ο Νεμέσιο Οσεγκέρα, γνωστός και με το προσωνύμιο «Ελ Μέντσο», εκτιμάται πως έχει καταφέρει να συγκεντρώσει περίπου 50 εκατομμύρια δολάρια από την εγκληματική της δράση, σύμφωνα με τη μεξικανική κυβέρνηση.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ισραήλ: Ποιες οι υποχρεώσεις της χώρας απέναντι στη Γάζα και τους Παλαιστινίους, σύμφωνα με το Διεθνές Δικαστήριο

Διεθνή / Ισραήλ: Ποιες οι υποχρεώσεις του απέναντι στη Γάζα και τους Παλαιστινίους, σύμφωνα με το Διεθνές Δικαστήριο

Το Ισραήλ δεν συμμετείχε στη σημερινή ακροαματική διαδικασία, ωστόσο Ισραηλινός αξιωματούχος δήλωσε σε δημοσιογράφους πως πρόκειται για μια «κατάχρηση του διεθνούς δικαίου»
LIFO NEWSROOM
Η Ρωσία χτύπησε νηπιαγωγείο στο Κίεβο με πυραύλους και drone: Έξι νεκροί, μεταξύ των οποίων παιδιά

Διεθνή / Ουκρανία: Η Ρωσία επιτέθηκε με πυραύλους και drone - Έξι νεκροί, μεταξύ των οποίων παιδιά από πλήγμα σε νηπιαγωγείο

Οι νέες ρωσικές επιθέσεις με drone και βαλλιστικούς πυραύλους έχουν σκοτώσει επτά ανθρώπους στην Ουκρανία, ενώ η διπλωματική διαδικασία μεταξύ Τραμπ και Πούτιν μπλοκάρεται
LIFO NEWSROOM
Χάρι και Μέγκαν ζητούν παγκόσμια απαγόρευση στην τεχνητή υπερνοημοσύνη

Διεθνή / Πρίγκιπας Χάρι και Μέγκαν Μαρκλ ζητούν παγκόσμια απαγόρευση στην τεχνητή υπερνοημοσύνη

Υπέγραψαν δήλωση που καλεί κυβερνήσεις και εταιρείες να σταματήσουν προσωρινά την έρευνα προς αυτή την κατεύθυνση, μέχρι να υπάρξει ευρεία επιστημονική συναίνεση για το πώς μπορεί να αναπτυχθεί με ασφάλεια και να παραμείνει υπό έλεγχο
LIFO NEWSROOM
Η υγειονομική καταστροφή στη Γάζα θα διαρκέσει για «γενιές» προειδοποιεί ο ΠΟΥ

Διεθνή / Η υγειονομική καταστροφή στη Γάζα θα διαρκέσει για «γενιές» προειδοποιεί ο ΠΟΥ

Μιλώντας στο BBC ο επικεφαλής του ΠΟΥ ξεκαθάρισε ότι απαιτείται τεράστια αύξηση της ανθρωπιστικής βοήθειας προκειμένου να αρχίσει να καλύπτεται το σύνθετο φάσμα αναγκών του πληθυσμού της κατεστραμμένης Λωρίδας της Γάζας
LIFO NEWSROOM
Πρίγκιπας Ουίλιαμ - Κέιτ Μίντλετον: Θέλουν να εξορίσουν τον πρίγκιπα Άντριου από το Ουίνδσορ

Διεθνή / Πρίγκιπας Ουίλιαμ - Κέιτ Μίντλετον: Θέλουν να εξορίσουν τον πρίγκιπα Άντριου από το Ουίνδσορ

Πηγή κοντά στο βασιλικό ζεύγος αναφέρει ότι μετά τα όσα ήρθαν στο φως της δημοσιότητας και εν μέσω των σκανδάλων στα οποία έχει εμπλακεί το όνομά του, δεν αντέχουν να ζει κοντά τους
LIFO NEWSROOM