Μετά τις ΗΠΑ, τώρα και η Βρετανία ζητά εξηγήσεις από την Κίνα για την πανδημία

Μετά τις ΗΠΑ, τώρα και η Βρετανία ζητά εξηγήσεις από την Κίνα για την πανδημία Facebook Twitter
Ο Βρετανός υπουργός Άμυνας Μπεν Γουάλας.
0

Ο Βρετανός υπουργός Άμυνας δήλωσε πως η Κίνα θα πρέπει να απαντήσει σε ερωτήματα σχετικά με το ξέσπασμα του νέου κορωνοϊού, αλλά αρνήθηκε να σχολιάσει σχετικές πληροφορίες μυστικών υπηρεσιών.

Το Πεκίνο πρέπει να απαντήσει σε ερωτήσεις σχετικά με τις πληροφορίες τις οποίες μοιράσθηκε με τις άλλες χώρες αναφορικά με το ξέσπασμα της πανδημίας, όμως η εξέταση του ρόλου της θα πρέπει να γίνει αργότερα, δήλωσε σήμερα ο Μπεν Γουάλας, που ωστόσο αρνήθηκε να σχολιάσει πληροφορίες των μέσων ενημέρωσης ότι, σύμφωνα με την υπό τις ΗΠΑ κοινοπραξία υπηρεσιών πληροφοριών Five Eyes, η Κίνα είπε ψέματα σχετικά με τον κορωνοϊό.

Ερωτηθείς από τον ραδιοσταθμό LBC, αν η Κίνα πρέπει να απαντήσει σε ερωτήσεις σχετικά με το πόσο γρήγορα γνωστοποίησε στον κόσμο την έκταση της κρίσης, ο Βρετανός υπουργός Άμυνας δήλωσε: «Πιστεύω πως πρέπει». «Ο χρόνος για την νεκροτομή αυτού που συνέβη θα έρθει αφού θα το έχουμε θέσει όλοι υπό έλεγχο και θα το έχουμε ξεπεράσει και οι οικονομίες μας θα έχουν επιστρέψει στην ομαλότητα», πρόσθεσε ο Γουάλας. «Η Κίνα είναι ανάγκη να είναι ανοικτή και διάφανη για όσα έμαθε, για τις ανεπάρκειές της, αλλά και για τις επιτυχίες της», κατέληξε.

Εξάλλου, ερωτηθείς από το ραδιόφωνο του BBC σχετικά με δημοσίευμα της Australian Saturday Telegraph ότι σε 15σέλιδη έκθεση της Five Eyes αναφέρεται πως η Κίνα εσκεμμένα αποσιώπησε ή κατέστρεψε στοιχεία για το ξέσπασμα της επιδημίας του κορωνοϊού πράγμα που κόστισε δεκάδες χιλιάδες ζωές, ο Μπεν Γουάλας δήλωσε: «Καθημερινά παίρνω δελτία πληροφοριών από τις υπηρεσίες μας σ' όλο τον κόσμο. Δεν σχολιάζω μεμονωμένα δελτία, τι έχω και τι δεν έχω δει. Θα ήταν λάθος».

Η Five Eyes -συμμετέχουν η Βρετανία, οι ΗΠΑ, ο Καναδάς, η Αυστραλία και η Νέα Ζηλανδία- αποτελεί την εξέλιξη μιας μυστικής συμμαχίας κατά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο μεταξύ βρετανικών και αμερικανικών ομάδων κρυπτογράφησης και αποκρυπτογράφησης.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

odontiatros

Διεθνή / Πώς από έναν απλό πονόδοντο διαγνώστηκε με καρκίνο

Η περιπέτεια ενός άνδρα που δεν μπορούσε να κλείσει ραντεβού με οδοντίατρο στο βρετανικό σύστημα υγείας- με 800 άτομα στη λίστα αναμονής- και τελικά αναγκάστηκε να πληρώσει για τη διάγνωση και να προλάβει το μοιραίο
NEWSROOM

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ