Μαλαισία: Συνελήφθη γυναίκα για το φόνο του αδελφού του Κιμ

Μαλαισία: Συνελήφθη γυναίκα για το φόνο του αδελφού του Κιμ Facebook Twitter
0

Οι αρχές της Μαλαισίας ανακοίνωσαν ότι συνέλαβαν μία γυναίκα από τη Μιανμάρ στο πλαίσιο της έρευνας για τον θάνατο του Κιμ Γιονγκ Ναμ, ετεροθαλούς αδελφού του ηγέτη της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν, όπως μετέδωσε το μαλαισιανό πρακτορείο Bernama.

Η γυναίκα συνελήφθη στο διεθνές αεροδρόμιο της Κουάλα Λουμπούρ, σύμφωνα με το πρακτορείο. Η αστυνομία ανακοίνωσε πως ήταν μόνη της την ώρα της σύλληψης και είχε διαβατήριο του Βιετνάμ.

Προς το παρόν δεν έχουν γίνει γνωστές άλλες πληροφορίες.

Στο μεταξύ νεκροτομή αναμένεται να γίνει σήμερα στη σορό του Κιμ Γιονγκ Ναμ, ο οποίος φέρεται να δολοφονήθηκε μυστηριωδώς στο αεροδρόμιο της Κουάλα Λουμπούρ τη Δευτέρα.

Ο 45χρονος, μεγαλύτερος γιος του εκλιπόντος ηγέτη της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ιλ που ζούσε επί χρόνια αυτοεξόριστος, φαίνεται ότι δηλητηριάστηκε από δύο γυναίκες, οι οποίες διέφυγαν με ταξί. Κάποια μέσα ενημέρωσης έκαναν λόγο για δηλητηριασμένη βελόνα, ενώ άλλα για ένα υγρό που ρίχθηκε στο πρόσωπο του Κιμ Γιονγκ Ναμ.

Ο φόνος αυτός, λίγες ημέρες πριν από τους εορτασμούς στη Βόρεια Κορέα για τη γέννηση του Κιμ Γιονγκ Ιλ, παρουσιάστηκε από τη Σεούλ ως απόδειξη «της βαρβαρότητας και της απάνθρωπης φύσης» του καθεστώτος της Πιονγκγιάνγκ.

Από την πλευρά της η αστυνομία της Μαλαισίας εξετάζει κυρίως το βίντεο από το κλειστό τηλεοπτικό κύκλωμα του αεροδρομίου για να καταλάβει τι συνέβη τη Δευτέρα το πρωί.

«(Ο Κιμ Γιονγκ Ναμ) δήλωσε στο προσωπικό στη είσοδο του χώρου αναχωρήσεων ότι κάποιος τον άρπαξε από πίσω από το πρόσωπο και τον ανάγκασε να εισπνεύσει ένα υγρό», δήλωσε ο Φάντζιλ Άχματ διοικητής της αστυνομίας, σύμφωνα με τη μαλαισιανή εφημερίδα The Star.

«Ζήτησε βοήθεια αμέσως και διακομίστηκε στην κλινική του αεροδρομίου. Εκείνη την ώρα είπε ότι πόναγε το κεφάλι του και ότι αισθανόταν ότι θα λιποθυμήσει», πρόσθεσε. «Στην κλινική υπέστη καρδιακή προσβολή. Τον έβαλαν σε ένα ασθενοφόρο και ο θάνατός του επήλθε καθ’ οδόν προς το νοσοκομείο της Πουτρατζάγια», εξήγησε ο Άχμαντ.

Σήμερα η σορός του Κιμ Γιονγκ Ναμ μεταφέρθηκε συνοδεία αστυνομίας στο νοσοκομείο της Κουάλα Λουμπούρ, όπου οι ιατροδικαστές θα προσπαθήσουν να εντοπίσουν τα αίτια του θανάτου του.

Το νοτιοκορεάτικο υπουργείο Ένωσης επιβεβαίωσε ότι ο νεκρός είναι ο Κιμ Γιονγκ Ναμ, ο οποίος κάποτε παρουσιαζόταν ως διάδοχος του πατέρα του.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γάζα: Το απόρρητο σχέδιο 21 σημείων του Τραμπ για τον τερματισμό του πολέμου

Διεθνή / Γάζα: Το απόρρητο σχέδιο 21 σημείων του Τραμπ για τον τερματισμό του πολέμου

Το σχέδιο των ΗΠΑ, που χαρακτηρίζεται «δυναμικό» και αναμένεται να βελτιωθεί τις επόμενες ημέρες, παρουσιάζεται ως η πρώτη ολοκληρωμένη αμερικανική πρόταση που επιχειρεί να ισορροπήσει ανάμεσα στην ασφάλεια του Ισραήλ και στη μελλοντική κρατική υπόσταση των Παλαιστινίων
LIFO NEWSROOM
Ιράκ και Κούρδοι τα βρήκαν: Ρέει ξανά το πετρέλαιο μέσω Τουρκίας έπειτα από 2,5 χρόνια

Διεθνή / Ιράκ και Κούρδοι τα βρήκαν: Ρέει ξανά το πετρέλαιο μέσω Τουρκίας έπειτα από 2,5 χρόνια

Το αργό πετρέλαιο από το πετρελαϊκό κοίτασμα Peshkhabour της Περιφέρειας του Κουρδιστάν άρχισε να ρέει και πάλι προς το λιμάνι του Τζεϊχάν, στην κοιλάδα των Αδάνων της Τουρκίας
LIFO NEWSROOM
Οι ΗΠΑ ανακαλούν τη βίζα του προέδρου της Κολομβίας μετά από δηλώσεις σε φιλοπαλαιστινιακή συγκέντρωση

Διεθνή / Οι ΗΠΑ ανακαλούν τη βίζα του προέδρου της Κολομβίας μετά από δηλώσεις σε φιλοπαλαιστινιακή συγκέντρωση

Μιλώντας έξω από την έδρα του ΟΗΕ στο Μανχάταν, ο Πέτρο κάλεσε για τη συγκρότηση μιας παγκόσμιας ένοπλης δύναμης με αποστολή την «απελευθέρωση των Παλαιστινίων»
LIFO NEWSROOM
Μυστήριο 100 του Α' Παγκοσμίου Πολέμου ετών λύθηκε: Γράμματα και κουμπιά αποκάλυψαν την ταυτότητα στρατιωτών

Διεθνή / Γράμματα και κουμπιά αποκάλυψαν την ταυτότητα στρατιωτών Α' Παγκοσμίου Πολέμου λύνοντας μυστήριο 100 ετών

Τέτοιες ανακαλύψεις δεν είναι ασυνήθιστες σε αυτή την περιοχή της Γαλλίας, αλλά η ταχύτητα και η ακρίβεια με την οποία κινητοποιήθηκαν οι ειδικοί ήταν εκπληκτική
LIFO NEWSROOM