«Λήξη συναγερμού» στο Γκάτγουικ μετά από ώρες ταλαιπωρίας χιλιάδων ανθρώπων

«Λήξη συναγερμού» στο Γκάτγουικ μετά από ώρες ταλαιπωρίας χιλιάδων ανθρώπων Facebook Twitter
0

Το ζήτημα ασφαλείας στο αεροδρόμιο Γκάτγουικ του Λονδίνου έχει επιλυθεί και το Νότιο Terminal θα λειτουργήσει ξανά «σύντομα», όπως ανακοινώθηκε μετά από τέσσερις ώρες ταλαιπωρίας χιλιάδων ανθρώπων στο δεύτερο μεγαλύτερο αεροδρόμιο της πόλης.

«Το προηγούμενο ζήτημα ασφαλείας έχει πλέον επιλυθεί και εκκαθαριστεί από την αστυνομία. Το Νότιο Terminal ανοίγει ξανά για το προσωπικό και θα είναι ανοιχτό για τους επιβάτες σύντομα. Τα τρένα θα αρχίσουν επίσης να σταματούν στο αεροδρόμιο Gatwick μόλις ανοίξει πλήρως ο τερματικός σταθμός. Θα θέλαμε να σας ευχαριστήσουμε όλους για την υπομονή και την κατανόησή τους κατά την επίλυση αυτής της κατάστασης. Η ασφάλεια είναι πάντα η πρώτη μας προτεραιότητα. Υπάρχουν κάποιες καθυστερήσεις και ακυρώσεις, οι επιβάτες θα πρέπει να επικοινωνήσουν με την αεροπορική τους εταιρεία για τυχόν ενημερώσεις σχετικά με τις πτήσεις».

Νωρίτερα, πυροτεχνουργοί της βρετανικής αστυνομίας είχαν ερευνήσει τον συναγερμό που οδήγησε στην εκκένωση του Νότιου Terminal, με αποτέλεσμα να μείνουν σε συνθήκες ισχυρού κρύου επί τέσσερις ώρες, χιλιάδες άνθρωποι.

Το Γκάτγουικ, το δεύτερο πιο πολυσύχναστο αεροδρόμιο της Βρετανίας που βρίσκεται περίπου 30 μίλια νότια του Λονδίνου, δήλωσε στη 1 ώρα Ελλάδος ότι εκκένωσε μεγάλο μέρος του νότιου τερματικού σταθμού του, επικαλούμενο ένα περιστατικό ασφαλείας.

Το περιστατικό ανέτρεψε τα ταξιδιωτικά σχέδια του Σαββατοκύριακου για χιλιάδες επιβάτες, με περισσότερες από 600 πτήσεις που επρόκειτο να προσγειωθούν ή να απογειωθούν σήμερα από το Γκάτγουικ, που αντιστοιχούν σε περισσότερες από 121.000 θέσεις επιβατών, σύμφωνα με στοιχεία της εταιρείας αεροπορικών αναλύσεων Cirium.

Η αστυνομία του Σάσεξ, η τοπική δύναμη, δήλωσε ότι θα παραμείνει σε ισχύ ένας κλοιός ασφαλείας, ενώ το θέμα θα αντιμετωπιστεί.

«Η αστυνομία κλήθηκε στον Νότιο Τερματικό του αεροδρομίου Γκάτγουικ στις 8.20 π.μ. της Παρασκευής μετά τον εντοπισμό ενός ύποπτου απαγορευμένου αντικειμένου σε αποσκευές», αναφέρεται σε ανακοίνωση.

«Για προληπτικούς λόγους, μια ομάδα EOD (Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών) έχει αναπτυχθεί στο αεροδρόμιο».

Οι αρχές του αεροδρομίου ανέφεραν στο X ότι οι επιβάτες κρατούνται εκτός του κτιρίου όσο διαρκεί το περιστατικό, ενώ η αστυνομία δήλωσε ότι υπάρχει σημαντική κυκλοφοριακή αναστάτωση στην περιοχή και συνέστησε στον κόσμο να την αποφύγει.

Σε βίντεο που αναρτήθηκαν στο διαδίκτυο, χιλιάδες επιβάτες φαίνονται έξω από τον τερματικό σταθμό και τη γύρω περιοχή. Σε ορισμένους από τους επιβάτες διανεμήθηκαν κουβέρτες έκτακτης ανάγκης από αλουμινόχαρτο για να προστατευτούν από το κρύο, όπως έδειξαν οι εικόνες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Σε ένα ξεχωριστό περιστατικό νωρίτερα σήμερα, η αστυνομία του Λονδίνου πραγματοποίησε ελεγχόμενη έκρηξη κοντά στην πρεσβεία των ΗΠΑ στο νότιο Λονδίνο, αφού ανακάλυψε ένα ύποπτο πακέτο. Η αστυνομία δήλωσε αργότερα ότι επρόκειτο για φάρσα.

Με πληροφορίες από BBC, ΑΠΕ - ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Rob και Michele Reiner: Ο λόγος που ο γιος τους μπορεί να αντιμετωπίσει θανατική ποινή

Διεθνή / Rob και Michele Reiner: Ο λόγος που ο γιος τους μπορεί να αντιμετωπίσει ακόμη και θανατική ποινή

Οι δύο κατηγορίες για φόνο πρώτου βαθμού περιλαμβάνουν έναν επιβαρυντικό παράγοντα, που σημαίνει ότι αν κριθεί ένοχος, μπορεί να του επιβληθεί η αυστηρότερη δυνατή ποινή
THE LIFO TEAM
Οι Φιλιππίνες διαψεύδουν ότι υπάρχουν στρατόπεδα εκπαίδευσης τζιχαντιστών στη χώρα

Διεθνή / Επίθεση στο Σίδνεϊ: Οι Φιλιππίνες διαψεύδουν ότι υπάρχουν στρατόπεδα εκπαίδευσης τζιχαντιστών στη χώρα

Ο πρόεδρος Μάρκος «απορρίπτει κατηγορηματικά την περιγραφή των Φιλιππινών ως κέντρου εκπαίδευσης του Ισλαμικού Κράτους», μετά τη σύνδεση της χώρας με την τρομοκρατική επίθεση στο Σίδνεϊ
THE LIFO TEAM
Ρόμαν Αμπράμοβιτς: 2,5 δισ. λίρες από την πώληση της Chelsea θα μεταφερθούν σε ταμείο για την Ουκρανία

Διεθνή / Ρόμαν Αμπράμοβιτς: Το Ηνωμένο Βασίλειο θα μεταφέρει 2,5 δισ. λίρες από την πώληση της Chelsea σε ταμείο για την Ουκρανία

Ο Στάρμερ δήλωσε ότι η κυβέρνηση είναι έτοιμη να προσφύγει στη Δικαιοσύνη προκειμένου να αποκτήσει πρόσβαση στα χρήματα του Ρώσου ολιγάρχη
THE LIFO TEAM
Νότια Αφρική DJ Δολοφονία

Διεθνή / Δολοφονήθηκε γνωστός ραδιοφωνικός παραγωγός και DJ στο κέντρο του Γιοχάνεσμπουργκ

Yλικό από κάμερες ασφαλείας φέρεται να καταγράφει έναν άνδρα με ράστα, ντυμένο με στολή που έμοιαζε με στολή εταιρείας ασφαλείας, να πυροβολεί το θύμα πριν τραπεί σε φυγή
THE LIFO TEAM
Λούβρο: Κλειστό και σήμερα το μουσείο - Παρατείνεται η απεργία των εργαζομένων

Διεθνή / Λούβρο: Κλειστό «εν μέρει» το μουσείο παρά την παράταση της απεργίας των εργαζομένων

Οι εκπρόσωποι των εργαζομένων κάνουν λόγο για μια ολοένα και μεγαλύτερη λίστα προβλημάτων, που περιλαμβάνει χρόνια υποστελέχωση, φθορές στις υποδομές, επιδείνωση των συνθηκών εργασίας
THE LIFO TEAM