Κωνσταντινούπολη: Σεισμός 3,7 Ρίχτερ στη θάλασσα του Μαρμαρά

Κωνσταντινούπολη: Σεισμός 3,7 Ρίχτερ στη θάλασσα του Μαρμαρά Facebook Twitter
Φωτ. από το σημείο του νέου σεισμού στην Κωνσταντινούπολη / X
0

Νέος σεισμός 3,7 Ρίχτερ, σημειώθηκε σήμερα στη θάλασσα του Μαρμαρά, στην Κωνσταντινούπολη.

Η νέα σεισμική δόνηση έρχεται λίγες ημέρες μετά τον ισχυρό σεισμό των 6,2 Ρίχτερ, που είχε σημειωθεί κοντά στην Κωνσταντινούπολη στις 23 Απριλίου, προκαλώντας μεγάλη αναστάτωση στην περιοχή.

Το επίκεντρο του σεισμού που σημειώθηκε σήμερα, καταγράφηκε ανοικτά των ακτών της Ηράκλειας (Μάρμαρα Ερεγλισί), πιο δυτικά από το επίκεντρο του μεγάλου σεισμού των 6,2 βαθμών. 

Όπως ανακοίνωσε η Υπηρεσία Αντιμετώπισης Φυσικών Καταστροφών και Εκτάκτων Καταστάσεων (AFAD) της Τουρκίας, η σεισμική δόνηση κατεγράφη στις 11:36 το πρωί και είχε εστιακό βάθος 18 χιλιομέτρων.

Ωστόσο, μιλώντας στο CNN Turk, ο σεισμολόγος καθηγητής Τουντζάι Ταϊμάζ, εκτίμησε ότι η συγκεκριμένη δόνηση είναι ανεξάρτητη από τον σεισμό της 23ης Απριλίου και προέρχεται από γειτονικό αλλά διαφορετικό ρήγμα.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Έκθεση-καταπέλτης δύο χρόνια μετά: «Προβλέψιμη και αποτρέψιμη» η τραγωδία του Titan

Διεθνή / Έκθεση-καταπέλτης δύο χρόνια μετά: «Προβλέψιμη» η τραγωδία του Titan

Η έκρηξη του βαθυσκάφους που στοίχισε τη ζωή σε πέντε ανθρώπους θα μπορούσε να είχε αποφευχθεί, καταλήγει έπειτα από διετή έρευνα η Αμερικανική Ακτοφυλακή. Σοβαρές καταγγελίες για εκφοβισμό εργαζομένων και παρακάμψεις κανονισμών
LIFO NEWSROOM