No.1

Κίεβο: Νέες επιδρομές με drone-καμικάζι στο Κίεβο - Χωρίς ρεύμα και θέρμανση πολλές περιοχές

Κίεβο: Νέες επιδρομές με drone-καμικάζι στο Κίεβο - Χωρίς ρεύμα και θέρμανση πολλές περιοχές Facebook Twitter
Φωτ.: ΕΡΑ
0

Οι ένοπλες δυνάμεις της Ρωσίας έβαλαν στο στόχαστρο υποδομές καίριας σημασίας σε σειρά επιδρομών, κυρίως με UAVs-καμικάζι, τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα στο Κίεβο και στα περίχωρά του, σύμφωνα με ουκρανούς αξιωματούχους.

Το σφυροκόπημα του Κιέβου συνεχίστηκε για δεύτερη συνεχόμενη νύχτα, μετά την εκτόξευση ομοβροντιών πυραύλων και τηλεκατευθυνόμενων μη επανδρωμένων αεροσκαφών-καμικάζι το βράδυ της παραμονής της πρωτοχρονιάς και χθες.

«Έχει πολλή φασαρία στην περιφέρεια και στην πρωτεύουσα: νυχτερινές επιθέσεις drones», ανέφερε μέσω Telegram ο περιφερειάρχης Κιέβου, ο Ολεξίι Κουλέμπα.

«Οι Ρώσοι έστειλαν αρκετά κύματα Shahed», συνέχισε ο κυβερνήτης, αναφερόμενος στα ιρανικής κατασκευής Shahed-136. «Στο στόχαστρο βρέθηκαν υποδομές κρίσιμης σημασίας. Η αντιαεροπορική άμυνα βρίσκεται επί τω έργω», συμπλήρωσε.

«Μείνετε στα καταφύγια!», απαίτησε από την πλευρά του ο Σερχίι Πόπκο, ο επικεφαλής της περιφερειακής στρατιωτικής διοίκησης.

Ως τις 03:00 (τοπική ώρα και ώρα Ελλάδας), η αντιαεροπορική άμυνα είχε καταστρέψει 16 στόχους πάνω από το Κίεβο, σύμφωνα με τη στρατιωτική διοίκηση της πόλης. Οι σειρήνες της αεράμυνας ηχούσαν για πάνω από τρεις ώρες.

Νωρίτερα, συντρίμμια UAV που αναχαιτίστηκε κατέπεσαν σε βορειοανατολική συνοικία με αποτέλεσμα να τραυματιστεί 19χρονος, ανακοίνωσε ο δήμαρχος του Κιέβου, ο Βιτάλι Κλίτσκο.

Ο τραυματίας διακομίστηκε σε νοσοκομείο στη συνοικία Ντεσνιάνσκι, διευκρίνισε ο κ. Κλίτσκο μέσω Telegram, εξηγώντας πως τα συντρίμμια έπεσαν σε δρόμο και προκάλεσαν ζημιές σε κτίριο.

Ο Κιρίλο Τιμοσένκο, σύμβουλος της ουκρανικής προεδρίας, έκανε επίσης λόγο για ζημιές σε κτήριο μέσω της ίδια πλατφόρμας.

Η Ντεσνιάνσκι, στην αριστερή όχθη του Δνείπερου ποταμού, είναι η πολυπληθέστερη της ουκρανικής πρωτεύουσας.

Ο ουκρανικός στρατός ανακοίνωσε επίσης ότι στο ανατολικό τμήμα της χώρας καταστράφηκαν επίσης εννέα UAVs στις περιφέρειες Ντνιπροπετρόφσκ και Ζαπορίζια.

Στα χθεσινά αεροπορικά πλήγματα σκοτώθηκαν τέσσερις άνθρωποι και σε επτά άλλες περιοχές της χώρας.

Κίεβο: Νέες επιδρομές με drone-καμικάζι στο Κίεβο - Χωρίς ρεύμα και θέρμανση πολλές περιοχές Facebook Twitter
Φωτ.: ΕΡΑ

Στην πλευρά των φιλορώσων, οι αυτονομιστικές αρχές στις ανατολικές περιφέρειες έκαναν λόγο χθες για έναν θάνατο άμαχου σε βομβαρδισμούς του ουκρανικού στρατού στη Γιασινουβάτα, στη Ντανιέτσκ. Ακόμη, ανέφεραν ότι βομβαρδίστηκαν η πόλη Ντανιέτσκ και η Μακίιβκα, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν τουλάχιστον 15 άνθρωποι.

Ο πόλεμος στην Ουκρανία διανύει τον ενδέκατο μήνα του και δεν υπάρχει καμία ένδειξη πως οδεύει προς το τέλος.

Διακοπές της ηλεκτροδότησης και της θέρμανσης

Οι αεροπορικές επιδρομές της Ρωσίας στο Κίεβο, την πρωτεύουσα της Ουκρανίας, οι οποίες συνεχίστηκαν για δεύτερη συνεχόμενη νύχτα, προκάλεσαν ζημιές σε ενεργειακές υποδομές, προκαλώντας διακοπές της ηλεκτροδότησης και της θέρμανσης, έκανε γνωστό σήμερα ο δήμαρχος της πόλης, ο Βιτάλι Κλίτσκο.

Διεθνή
0

No.1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΙΡΑΝ ΗΠΑ ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΠΥΡΗΝΙΚΑ ΟΠΛΑ

Διεθνή / Το Ιράν κατηγορεί τις ΗΠΑ για «εκστρατεία παραπληροφόρησης» ενόψει των αυριανών συνομιλιών στη Γενεύη

Εκπρόσωποι των δύο χωρών θα συναντηθούν αύριο στη Γενεύη - Ο Τραμπ έχει δηλώσει επανειλημμένα πως εάν δεν καταλήξουν σε συμφωνία δεν θα διστάσει να επιτεθεί στο Ιράν
THE LIFO TEAM
Μπιλ Γκέιτς: «Ήταν τεράστιο λάθος» - Η συγγνώμη από το προσωπικό του ιδρύματος για τους δεσμούς του με τον Έπσταϊν

Διεθνή / Μπιλ Γκέιτς: «Ήταν τεράστιο λάθος» - Η συγγνώμη από το προσωπικό του ιδρύματος για τους δεσμούς του με τον Έπσταϊν

Ο δισεκατομμυριούχος παραδέχτηκε ότι είχε δύο εξωσυζυγικές σχέσεις και μίλησε ανοιχτά για την υπόθεση, απαντώντας σε ερωτήσεις και αναλαμβάνοντας την ευθύνη για τις πράξεις του
THE LIFO TEAM
Η Ιαπωνία σχεδιάζει την εγκατάσταση πυραυλικών συστημάτων σε νησί κοντά στην Ταϊβάν

Διεθνή / Η Ιαπωνία σχεδιάζει την εγκατάσταση πυραυλικών συστημάτων σε νησί κοντά στην Ταϊβάν

Τα τελευταία δέκα χρόνια, η Ιαπωνία έχει μετατρέψει τo Γιοναγκούνι από ένα ήσυχο νησί σε στρατιωτική βάση, όπου περίπου 160 μέλη των Δυνάμεων Αυτοάμυνας φροντίζουν για την ασφάλεια των ακτών
THE LIFO TEAM
Η Αίγυπτος απαλλάσσει τους Αμερικανούς και τους Ευρωπαίους από την υποχρέωση έκδοσης βίζας

Διεθνή / Η Αίγυπτος απαλλάσσει Αμερικανούς και Ευρωπαίους από την υποχρέωση έκδοσης βίζας

Τα τελευταία χρόνια η χώρα έχει χαλαρώσει σταδιακά τους κανόνες εισόδου για να ενισχύσει την ανταγωνιστικότητά της έναντι προορισμών όπως η Τουρκία, το Μαρόκο και το Ντουμπάι
THE LIFO TEAM