Ένας αστυνομικός του Πενταγώνου σκοτώθηκε σήμερα, σε επίθεση που δέχθηκε σε σταθμό λεωφορείων, στο transit center του αμερικανικού υπουργείου Άμυνας. 

 

Τον θάνατο του αστυνομικού γνωστοποίησε με ανάρτησή του στο Twitter ο γερουσιαστής Μαρκ Γουόρνερ. Εξαιτίας του περιστατικού σήμανε συναγερμός και το Πεντάγωνο μπήκε σε lockdown για πάνω από μία ώρα. 

 

 

Ο επικεφαλής του Σώματος προστασίας του Πενταγώνου, Γούντροου Κάσι, δήλωσε ότι υπήρξε ανταλλαγή πυρών και ότι υπάρχουν αρκετοί τραυματίες. Δεν διευκρίνισε αν σκοτώθηκε αστυνομικός ή κάποιος άλλος στο περιστατικό, σύμφωνα με το Reuters. 

 

Ο Κάσι δήλωσε ότι παραμένουν υπό διερεύνηση τα κίνητρα της επίθεσης. Πάντως, οι αρχές ανέφεραν ότι δεν γίνεται έρευνα για κάποιον ύποπτο. Το περιστατικό συνέβη έξω από την περίμετρο ασφαλείας του Πενταγώνου, αλλά σε μικρή απόσταση από το κτίριο. 

 

Νωρίτερα το Associated Press, επικαλούμενο δύο πηγές, ανέφερε ότι ένας αστυνομικός τραυματίστηκε θανάσιμα με μαχαίρι και ότι ένας ύποπτος έπεσε νεκρός από αστυνομικά πυρά. Ρεπόρτερ του ειδησεογραφικού πρακτορείου ανέφερε ότι άκουσε πολλούς πυροβολισμούς και έπειτα από μία παύση άλλον ένα. Άλλος δημοσιογράφος του AP ανέφερε ότι άκουσε αστυνομικούς να φωνάζουν ότι κάποιος πυροβολεί.