Η Greenpeace πέταξε μισό τόνο πλαστικά απορρίμματα στην «πόρτα» του Μπόρις Τζόνσον [ΒΙΝΤΕΟ]

Η Greenpeace μόλις πέταξε μισό τόνο πλαστικά στην πόρτα του Μπόρις Τζόνσον [ΒΙΝΤΕΟ] Facebook Twitter
Greenpeace
0

Aκτιβιστές της Greenpeace πέταξαν 625 κιλά πλαστικά απορρίμματα έξω από την Downing Street. Είναι ο ίδιος ακριβώς όγκος που στέλνει το Ηνωμένο Βασίλειο στο εξωτερικό κάθε 30 δευτερόλεπτα.

Η κυβέρνηση εξακολουθεί να μην σταματά να πετάει τα πλαστικά απορρίμματα του Ηνωμένου Βασιλείου σε άλλες χώρες, λέει η Greenpeace, «επομένως με αυτήν την ειδική παράδοση, τους βοηθάμε να καταλάβουν πώς είναι να αφήνουν τα σκουπίδια άλλων στο κατώφλι σου».

Όπως αναφέρει η Greenpeace είναι εύκολο κανείς να ξεχάσει τα σκουπίδια του αφού τα πετάξει αλλά για τις κοινότητες όπου καταλήγουν, η πραγματικότητα είναι πολύ διαφορετική.

Τον Ιούνιο του 2021, οι ερευνητές της Greenpeace διαπίστωσαν ότι τα βρετανικά πλαστικά απορρίμματα απορρίπτονται και καίγονται στην Τουρκία, στην άκρη του δρόμου, κοντά σε υδάτινες οδούς και στην ύπαιθρο.

Και αυτό δεν είναι μόνο πρόβλημα για την άγρια ​​ζωή αλλά και για τους ίδιους τους ανθρώπους καθώς ελλοχεύουν κίνδυνοι για την υγεία τους.


Λίγες μέρες μετά την έρευνα, η τουρκική κυβέρνηση απαγόρευσε τις εισαγωγές πλαστικών απορριμμάτων από το Ηνωμένο Βασίλειο. Αλλά στη συνέχεια, έπειτα από πιέσεις, η Τουρκία ανακάλεσε.

Η στροφή της Τουρκίας έχει ασκήσει ακόμη μεγαλύτερη πίεση στην κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου. Όπως αναφέρει η Greenpeace το Ηνωμένο Βασίλειο «ισχυρίζεται ότι είναι παγκόσμιος ηγέτης στην αντιμετώπιση του πλαστικού, αλλά επί του παρόντος, εκμεταλλεύεται τις φτωχότερες χώρες, βλάπτει την υγεία των ανθρώπων και τροφοδοτεί την πλαστική κρίση».

Υπενθυμίζεται ότι η Greenpeace είχε σχεδόν προειδοποιήσει για την κίνησή της αυτή με ένα βίντεο animation που έδειχνε τον Μπόρις Τζόνσον να θάβεται μέσα σε τόνους σκουπιδιών.

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κινεζικό πολεμικό πλοίο συγκρούστηκε με σκάφος της κινεζικής ακτοφυλακής ενώ καταδίωκε πλοίο των Φιλιππίνων

Διεθνή / Κινεζικό πολεμικό πλοίο συγκρούστηκε με σκάφος της κινεζικής ακτοφυλακής ενώ καταδίωκε πλοίο των Φιλιππίνων

Βίντεο δείχνει σκάφος της κινεζικής ακτοφυλακής να εκτοξεύει αντλίες νερού κατά την καταδίωξη πλοίου της ακτοφυλακής των Φιλιππίνων, πριν συγκρουστεί με θόρυβο με ένα πολύ μεγαλύτερο κινεζικό πολεμικό πλοίο
LIFO NEWSROOM
Ποιος ήταν ο Άνας αλ-Σαρίφ, ο γνωστός δημοσιογράφος της Γάζας που σκοτώθηκε από ισραηλινό πλήγμα

Διεθνή / Ποιος ήταν ο Άνας αλ-Σαρίφ, ο γνωστός δημοσιογράφος της Γάζας που σκοτώθηκε από ισραηλινό πλήγμα

Στενοί συνεργάτες του τον περιγράφουν ως θαρραλέο και αφοσιωμένο - Το Ισραήλ είχε στο παρελθόν κατηγορήσει τον Σαρίφ ότι ήταν μέλος της ένοπλης πτέρυγας της Χαμάς.
LIFO NEWSROOM
Ο Τραμπ θέτει την αστυνομία της Ουάσινγκτον υπό ομοσπονδιακό έλεγχο και κινητοποιεί την Εθνοφρουρά

Διεθνή / Ο Τραμπ θέτει την αστυνομία της Ουάσινγκτον υπό ομοσπονδιακό έλεγχο και κινητοποιεί την Εθνοφρουρά

Η απόφαση προβλέπει την κινητοποίηση περίπου 800 ανδρών και γυναικών της Εθνοφρουράς στην Ουάσινγκτον, σε μία σειρά μέτρων για την «απελευθέρωση» της πρωτεύουσας 
LIFO NEWSROOM