Η Βόρεια Κορέα «απαγόρευσε τα κολλητά τζιν» - Σύμβολα «καπιταλιστικού lifestyle»

North Korea bans skinny jeans as symbol of ‘capitalistic lifestyle’ Facebook Twitter
Pixabay
0

Ο Κιμ Γιονγκ Ουν απαγόρευσε, σύμφωνα με αναφορές σε διεθνή Μέσα, τα κολλητά τζιν, το κούρεμα «χαίτη» και συγκεκριμένα πίρσινγκ καθώς αποτελούν σύμβολα «καπιταλιστικού lifestyle».

Είχε προηγηθεί προειδοποίηση στην κρατική εφημερίδα κατά την οποία χρειάζεται να γίνουν περισσότερα ώστε να σταματήσει η επέλαση της «καπιταλιστικής κουλτούρας» στη χώρα, σύμφωνα με το νοτιοκορεάτικο Yonhap. Συγκεκριμένα, στη Rodong Sinmum, την επίσημη εφημερίδα της κυβέρνησης της Βόρειας Κορέας, δημοσιεύθηκε ένα άρθρο στο οποίο εκφράστηκε η ανησυχία ότι οι νέοι Βορειοκορεάτες ακολουθούν όλο και περισσότερο τις τάσεις της δυτικής μόδας.

«Πρέπει να είμαστε προσεκτικοί ακόμη και για το παραμικρό σημάδι του καπιταλιστικού τρόπου ζωής» αναφέρει το άρθρο που καλεί σε αγώνα. Στο άρθρο αναφέρεται ακόμα πως η επιβολή του σοσιαλισμού σε άλλες χώρες απέτυχε εξαιτίας της «εισβολής του καπιταλιστικού τρόπου ζωής». 

Οι νέοι κανόνες αποτελούν μέρος των κατασταλτικών μέτρων που επιβάλει το καθεστώς για «αντι-σοσιαλιστική συμπεριφορά». Σύμφωνα με πληροφορίες τις οποίες αναμεταδίδει ο Guardian, το κομμουνιστικό καθεστώς έχει απαγορεύσει τα «μη σοσιαλιστικά» κουρέματα - επιτρέπει συνολικά δεκαπέντε - και έχει εκδώσει εντολή για «σωστά» χτενίσματα.

Πέρα από τις «χαίτες», απαγορεύονται τα «καρφάκια» και τα βαμμένα μαλλιά σύμφωνα με έγγραφα της Σοσιαλιστικής Πατριωτικής Οργάνωση Νεολαίας, τα οποία έχει δει η Rodong Sinmum.

Τα μέλη της οργάνωσης λειτουργούν ως «αστυνομία μόδας» ανάμεσα στα καθήκοντά τους είναι να εμποδίζουν τους πολίτες να φορούν ρούχα τα οποία φαίνονται «πολύ ξένα». Σύμφωνα με τη Metro απαγορεύονται επίσης τα T-shirts με φίρμες. 

Με πληροφορίες από Guardian/Yonhap/Metro/Newsweek 

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Επεισόδια στη Διάσκεψη COP30 στη Βραζιλία – Αυτόχθονες εισέβαλαν στο συνεδριακό κέντρο του ΟΗΕ

Διεθνή / Επεισόδια στη Διάσκεψη COP30 στη Βραζιλία – Αυτόχθονες εισέβαλαν στο συνεδριακό κέντρο του ΟΗΕ

Η φετινή διάσκεψη είναι η πρώτη μετά από τρία χρόνια που πραγματοποιείται σε χώρα όπου ενθαρρύνονται οι ειρηνικές διαδηλώσεις και η συμμετοχή της κοινωνίας των πολιτών
LIFO NEWSROOM
Ο Τραμπ εξετάζει πάγωμα ομοσπονδιακής χρηματοδότησης στη Νέα Υόρκη μετά τη νίκη Μαμντάνι

Διεθνή / Ο Τραμπ εξετάζει πάγωμα ομοσπονδιακής χρηματοδότησης στη Νέα Υόρκη μετά τη νίκη Μαμντάνι

Η Νέα Υόρκη λαμβάνει περίπου 10 δισεκατομμύρια δολάρια ετησίως από ομοσπονδιακή χρηματοδότηση, ποσό που αντιστοιχεί στο 8,3% του δημοτικού προϋπολογισμού και αφορά κυρίως προγράμματα παιδείας, στέγασης και κοινωνικής πρόνοιας
LIFO NEWSROOM