Η αγωνιώδης μάχη μαμάς αρκούδας με αρσενικό για να σώσει το μικρό της - Πέφτει από γκρεμό, αλλά τα καταφέρνει

Η αγωνιώδης μάχη μαμάς αρκούδας με αρσενικό για να σώσει το μικρό της - Πέφτει από γκρεμό, αλλά τα καταφέρνει Facebook Twitter
0

Μία αγωνιώδη, μα συγκινητική μάχη με αρσενική αρκούδα έδωσε μια μαμά αρκούδα για να σώσει το μικρό της, σε βραχώδη περιοχή της Ισπανίας. 

Σε βίντεο φαίνεται η μαμά αρκούδα να παλεύει με ένα πολύ μεγαλύτερό της αρσενικό στο χείλος ενός γκρεμού στην περιοχή Castile-León κοντά στην Παλένθια, ώσπου οι δυο τους πέφτουν από μεγάλο ύψος, κατρακυλώντας στα βράχια. 

Όπως αποτυπώνεται στο βίντεο, το σώμα του αρσενικού παραμένει ακίνητο μετά την πτώση, ενώ το αποπροσανατολισμένο και τραυματισμένο θηλυκό φαίνεται να σηκώνεται και να απομακρύνεται κουτσαίνοντας. 

Μετά από δύο μέρες αναζήτησης, οι δασοφύλακες εντόπισαν τη μαμά αρκούδα και το μωρό της σε ένα λαγούμι βάθους 15 μέτρων. Με τη χρήση ειδικής κάμερας και γάvτζων άφησαν εκεί φρούτα και νερό, σύμφωνα με την υπηρεσία Περιβάλλοντος. 

Οι επιθέσεις αρσενικών σε θηλυκές αρκούδες με μωρά δεν είναι ασυνήθιστες κατά τη διάρκεια της περιόδου ζευγαρώματος. 

Υπάρχουν περίπου 400 αρκούδες στα ισπανικά βουνά, η πλειονότητα εκ των οποίων στα βόρεια και περίπου 70 από αυτές στην οροσειρά των Πυρηναίων, στα σύνορα με τη Γαλλία. 

Με πληροφορίες από Reuters 

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η βασίλισσα Καμίλα θα εκπροσωπήσει τον Κάρολο στο μνημόσυνο για τον τέως βασιλιά Κωνσταντίνο

Διεθνή / Η βασίλισσα Καμίλα θα εκπροσωπήσει τον Κάρολο στο μνημόσυνο για τον τέως βασιλιά Κωνσταντίνο

Την Τρίτη, 27 Φεβρουαρίου η επιμνημόσυνη δέηση στο παρεκκλήσι του Αγίου Γεωργίου, στο Κάστρο του Ουίνδσορ - Απών ο βασιλιάς Κάρολος μετά την ανακοίνωση πως διαγνώστηκε με καρκίνο
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Η χήρα του Ναβάλνι κατηγορεί τον Πούτιν πως κρατά σε ομηρία την σορό του συζύγου της

Διεθνή / Η χήρα του Ναβάλνι κατηγορεί τον Πούτιν πως κρατά σε ομηρία την σορό του συζύγου της

«Τον βασανίσατε όσο ζούσε, τώρα τον βασανίζετε και μετά θάνατον», λέει η χήρα του Ναβάλνι σε νέο βίντεο που ανάρτησε το Σάββατο και μέσω του οποίου εξαπολύει πυρά κατά του Πούτιν -  Τίτλος του βίντεο «Η ψεύτικη πίστη του Πούτιν»
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ