Γαλλία: Ξαφνική αποχώρηση υπουργού από την κυβέρνηση Μακρόν

Γαλλία: Ξαφνική αποχώρηση υπουργού από την κυβέρνηση Μακρόν Facebook Twitter
1

Ελλείψει «ικανής προόδου» στα θέματα του Περιβάλλοντος, ο υπουργός Οικολογικής Μετάβασης της γαλλικής κυβέρνησης Νικολά Ιλό ανακοίνωσε σήμερα την παραίτησή του.

Πρόκειται για ένα σοβαρό πλήγμα για την κυβέρνηση Μακρόν, της οποίας υπήρξε σημαντικό «απόκτημα».

«Λαμβάνω την απόφαση να εγκαταλείψω την κυβέρνηση», δήλωσε ο Νικολά Ιλό κατά την διάρκεια απευθείας συνέντευξης στο δίκτυο France Inter, αφού αποκάλυψε ότι αισθανόταν «τελείως μόνος» στην διαχείριση» των περιβαλλοντικών θεμάτων εντός της κυβέρνησης.

«Θα λάβω την δυσκολότερη απόφαση της ζωής μου, δεν θέλω πια να λέω ψέματα στον εαυτό μου, δεν θέλω να δίνω την ψευδαίσθηση ότι η παρουσία μου στην κυβέρνηση σημαίνει ότι βρισκόμαστε στο ύψος των προκλήσεων», δήλωσε ο πρώην παρουσιαστής της εκπομπής Ushuaia.

«Κάνουμε μικρά βήματα, και η Γαλλία έχει κάνει πολλά περισσότερα από τις άλλες χώρες, αλλά τα μικρά βήματα αρκούν; Η απάντηση είναι όχι», δήλωσε ο Νικολά Ιλό, ο οποίος διευκρίνισε ότι δεν είχε ειδοποιήσει ούτε τον πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν ούτε τον πρωθυπουργό Εντουάρ Φιλίπ για την απόφαση αυτή.

«Το ξέρω ότι δεν είναι σύμφωνο με το πρωτόκολλο», παραδέχθηκε ο 62χρονος και δημοφιλής οικολόγος Ιλό εξηγώντας ότι φοβόταν ότι «για μία ακόμη φορά» ότι θα προσπαθήσουν να τον αποθαρρύνουν.

«Ο πρωθυπουργός , ο πρόεδρος της Δημοκρατίας με αντιμετώπισαν αυτούς τους 14 μήνες με στοργή, με εμπιστοσύνη και πίστη σε κάθε δοκιμασία», όμως παρά ταύτα , η κυβέρνηση δεν μπόρεσε να δώσει την προτεραιότητα στα περιβαλλοντικά προβλήματα, είπε.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ, France24

Διεθνή
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΥΠΟΒΟΗΘΟΥΜΕΝΗ ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΑ ΣΛΟΒΕΝΙΑ

Διεθνή / Σλοβενία: Το κοινοβούλιο νομιμοποίησε την υποβοηθούμενη αυτοκτονία

Σύμφωνα με τον νέο νόμο, όσοι πάσχουν από ανίατη ασθένεια, έχουν διαύγεια και η κατάσταση της υγείας τους είναι τέτοια που δεν μπορούν πλέον να αντέξουν τους πόνους, έχουν το δικαίωμα να βάλουν τέλος στη ζωή τους
LIFO NEWSROOM
«Είμαστε εμείς οι ίδιοι και η κοινωνία σε δίκη»: Η υπόθεση Πελικό γίνεται θεατρικό έργο

Διεθνή / «Είμαστε εμείς οι ίδιοι και η κοινωνία σε δίκη»: Η υπόθεση Πελικό έγινε θεατρικό έργο

Το έργο έχει την υποστήριξη των δικηγόρων της Πελικό και φεμινιστικών ομάδων - Δημοσιογράφοι και ερευνητές έδωσαν πρόθυμα χιλιάδες σελίδες από τα σημειωματάριά τους για τη δίκη
LIFO NEWSROOM
Βραζιλία: Με ηλεκτρονικό βραχιόλι εντοπισμού ο Μπολσονάρου - Του απαγορεύτηκε η χρήση των social media

Διεθνή / Βραζιλία: Με ηλεκτρονικό βραχιόλι εντοπισμού ο Μπολσονάρου - Του απαγορεύτηκε η χρήση των social

Στον πρώην πρόεδρο της Βραζιλίας επιβλήθηκε και απαγόρευση επικοινωνίας με άλλα πρόσωπα που βρίσκονται υπό έρευνα, μεταξύ των οποίων και ο γιος του, ο οποίος ζει πλέον στις ΗΠΑ
LIFO NEWSROOM