Εταιρία γενετικής θέλει να «αναστήσει» τα μαμούθ και η Πάρις Χίλτον επένδυσε στην ιδέα

Εταιρία γενετικής θέλει να «αναστήσει» τα μαμούθ και η Πάρις Χίλτον επένδυσε στην ιδέα Facebook Twitter
0

Η εταιρεία τεχνολογίας Colossal Biosciences θέλει να «αναστήσει» τα μαμούθ, χρησιμοποιώντας DNA από κατεψυγμένα απολιθώματα και πρόσφατα εξασφάλισε μια επένδυση-μαμούθ για τις υψηλές φιλοδοξίες της.

Το πρότζεκτ ξεκίνησε τον περασμένο Σεπτέμβριο με 15 εκατ. δολάρια κι έκτοτε έχει καταφέρει να συγκεντρώσει άλλα 60 εκατ. δολάρια από μια ομάδα ακριβοθώρητων επενδυτών.

Στην επιστροφή των μαμούθ έχει επενδύσει μεταξύ άλλων η Πάρις Χίλτον αλλά και ο δισεκατομμυριούχος Thomas Tull, ιδρυτής και πρώην επικεφαλής της Legendary Entertainment, η οποία είναι παραγωγός πολλών διάσημων ταινιών όπως τα «Jurassic World», «The Hangover» και «The Dark Knight».

Η Colossal Biosciences σκοπεύει να συνδυάσει γενετικό υλικό από σύγχρονους ασιατικούς ελέφαντες και DNA από μαμούθ που επιβίωσε για χιλιάδες χρόνια στον πάγο προκειμένου να δημιουργηθεί ένα υβριδικό ζώο που μοιάζει αρκετά με το εξαφανισμένο πλάσμα.

Ο George Church, συνιδρυτής της Colossal Biosciences και γενετιστής του Harvard University, είπε ότι τα μαμούθ είναι vegetarian και καθόλου απειλητικά. 

Μέσω της δημιουργίας των «Αρκτικών ελεφάντων», όπως τους αποκαλεί ο ίδιος, η εταιρεία στοχεύει να βοηθήσει στην επιβράδυνση της κλιματικής αλλαγής. Το κλειδί στις φιλοδοξίες της εταιρείας είναι το σχέδιό της να αποκαταστήσει τον μόνιμο παγετό στις τούνδρες σε πολλές ηπείρους.

Εταιρία γενετικής θέλει να «αναστήσει» τα μαμούθ και η Πάρις Χίλτον επένδυσε στην ιδέα Facebook Twitter
Η ομάδα πίσω από την Colossal Biosciences, που θέλει να επαναφέρει στα μαμούθ για να σώσει το περιβάλλον (Φωτ: John Davidson)

Λόγω του μεγάλου μεγέθους τους, τα μαμούθ να πατάνε το χιόνι που μονώνει το έδαφος, επιτρέποντας στο έντονο κρύο του χειμώνα να φτάνει σε περιοχές με μόνιμα παγωμένο έδαφος, ώστε αυτό να ξαναπαγώσει, αντί να λιώσει απελευθερώνοντας έτσι μεγάλες ποσότητες διοξειδίου του άνθρακα, βλαβερού στο περιβάλλον.

Επιπλέον θα ρίχνουν κάτω τα δέντρα, ανοίγοντας τον δρόμο σε άλλα μεγάλα ζώα να τα ακολουθήσουν και να μεταφέρουν περισσότερο χιόνι, αλλάζοντας δυνητικά ολόκληρα τοπία: τα δάση θα μετατραπούν σε πεδιάδες, οι οποίες είναι πιο αποτελεσματικές στη φωτοσύνθεση και στη δέσμευση του άνθρακα.

Για να επιτύχουν τους στόχους του, οι ιδρυτές είπαν στους New York Times πέρυσι ότι σχεδιάζουν να δημιουργήσουν μια τεράστια τεχνητή μήτρα για τα γενετικά τροποποιημένα έμβρυα χρησιμοποιώντας ιστό φτιαγμένο από βλαστοκύτταρα - ένα πρότζεκτ που δεν έχει ξαναγίνει.

Πολλοί επιστήμονες, ωστόσο, αμφισβητούν το σχέδιο της Colossal Biosciences, αναφέροντας ότι δεν είναι σίγουρο ότι η ιδέα μπορεί να επιτευχθεί και ότι είναι άγνωστο αν θα είναι ωφέλιμη για την κλιματική αλλαγή.

«Το μαμούθ κεντρίζει τη φαντασία των ανθρώπων, αλλά για μένα έχει να κάνει περισσότερο με την τεχνολογία που αναπτύσσουν. Μερικά από τα πράγματα στα οποία εργάζονται θα μπορούσαν πραγματικά να βοηθήσουν τους ανθρώπους», είπε ο Thomas Tull στο Bloomberg.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΒΟΛΟΝΤΙΜΙΡ ΖΕΛΕΝΣΚΙ ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ ΙΡΑΝ

Διεθνή / Ο Ζελένσκι δηλώνει ότι η Ουκρανία θέλει χρήματα και τεχνολογία σε αντάλλαγμα για τη βοήθεια στη Μέση Ανατολή

Ο Ουκρανός πρόεδρος έχει ξεκαθαρίσει ότι η βοήθεια που έχει σταλθεί «δεν πρόκειται για συμμετοχή σε στρατιωτικές επιχειρήσεις. Δεν βρισκόμαστε σε πόλεμο με το Ιράν»
THE LIFO TEAM
ΙΡΑΝ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ

Διεθνή / Axios: Ο πόλεμος στη Μέση Ανατολή θα μπορούσε να διαρκέσει έως τον Σεπτέμβριο

Οι συγκρούσεις στη Μέση Ανατολή μετρούν ήδη δύο εβδομάδες και συνεχίζουν. Ο Τραμπ έχει δηλώσει ότι οι επιθέσεις στο Ιράν θα διαρκέσουν 4 με 6 εβδομάδες. Γιατί όμως όλοι προβλέπουν μια μακροχρόνια κρίση;
THE LIFO TEAM
ΙΡΑΝ ΣΤΕΝΑ ΤΟΥ ΟΡΜΟΥΖ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ

Διεθνή / Τραμπ: «Ήξερα για τα Στενά του Ορμούζ, όπως και ότι ο Μπιν Λάντεν θα επιτίθετο στους Δίδυμους Πύργους»

Ο Αμερικανός πρόεδρος ισχυρίστηκε για ακόμη μία φορά πως στο βιβλίο του, με τίτλο «The America We Deserve», είχε προβλέψει την επίθεση της 11ης Σεπτεμβρίου 2001 στους Δίδυμους Πύργους
THE LIFO TEAM
ΗΠΑ ΕΙΣΒΟΛΗ ΙΡΑΚ ΠΟΛΕΜΟΣ ΙΡΑΝ

Διεθνή / «Mission Accomplished;» - Η θριαμβολογία του 2003 που στοιχειώνει τη σημερινή σύγκρουση με το Ιράν

Η εισβολή των ΗΠΑ στο Ιράκ και η πτώση του καθεστώτος του Σαντάμ Χουσεΐν - Με αφορμή τον πόλεμο ΗΠΑ - Ιράν σήμερα, πολλοί αναλυτές βλέπουν ανησυχητικές ομοιότητες ανάμεσα στις δύο συγκρούσεις
THE LIFO TEAM