Διώρυγα Σουέζ: Αποκολλήθηκε εν μέρει το Ever Given

Διώρυγα Σουέζ: Αποκολλήθηκε εν μέρει το Ever Given Facebook Twitter
Πηγή φωτό EPA
0

Το Ever Given αποκολλήθηκε μερικώς από τις όχθες της Διώρυγας του Σουέζ μεταδίδουν διεθνή ΜΜΕ, κάτι που εγείρει ελπίδες για αποκατάσταση της λειτουργίας της σύντομα, έπειτα από τα τεράστια προβλήματα που προκλήθηκαν

 

Το Reuters, επικαλούμενο πηγές με γνώση της κατάστασης, μετέδωσε ότι το μήκους 400 μέτρων πλοίων ευθυγραμμίστηκε, έβαλε μπροστά τις μηχανές του και γίνονται οι τελευταίοι έλεγχοι προτού αρχίσει να κινείται.

 

Νωρίτερα ο Οσάμα Ράμπι, επικεφαλής της διαχείρισης της Διώρυγας του Σουέζ δήλωσε στη Wall Street Journal ότι το πλοίο αποκολλήθηκε μερικώς, κάνοντας λόγο για «καλά νέα».

 

Τα ρυμουλκά θα συνεχίσουν να εργάζονται για άλλη μία ώρα, προκειμένου να διασφαλίσουν ότι το Ever Given θα μπορέσει να αρχίσει να κινείται ξανά στη Διώρυγα, ανέφερε ο ίδιος. «Δεν έχουμε τελειώσει ακόμη, αλλά μετακινήθηκε», ανέφερε χαρακτηριστικά.

 

Το Bloomberg, επικαλούμενο την εταιρεία παροχής ναυτιλιακών υπηρεσιών Inchcape μετέδωσε ότι τα συνεργεία απελευθέρωσαν το Ever Given σχεδόν επτά ημέρες από τη στιγμή που προσάραξε. Η Leth Agencies ανέφερε νωρίς το πρωί της Δευτέρας ότι αυτή η πρόοδος επετεύχθη έπειτα από τις εντατικές προσπάθειες 10 ρυμουλκών, που προσπαθούσαν να μετακινήσουν το πλοίο αλλά και της επιχείρησης απομάκρυνσης άμμου.

 

Οι τελευταίες πληροφορίες από δορυφόρους δείχνουν ότι η πλώρη του πλοίου πλέον δεν είναι προς την όχθη.

 

 

Επίσης, στα social media δημοσιεύθηκαν βίντεο που φέρεται να δείχνουν το Ever Given να πλέει, ενώ ηχούν οι κόρνες των ρυμουλκών ως «πανηγυρισμός» για την πρόοδο.

 

 

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ