Το τρίτο μεγαλύτερο διαμάντι του κόσμου ανακαλύφθηκε στη Μποτσουάνα

Ανακαλύφθηκε στη Μποτσουάνα το τρίτο μεγαλύτερο διαμάντι του κόσμου Facebook Twitter
Twitter
0

Η εταιρεία διαμαντιών Debswana ανακοίνωσε ότι ανακάλυψε στη Μποτσουάνα ένα διαμάντι 1.098 καρατίων. Το χαρακτήρισε δε, ως το τρίτο μεγαλύτερο του είδους στον κόσμο.

Η εταιρεία έδειξε το διαμάντι, που βρέθηκε την 1η Ιουνίου, στον πρόεδρο της χώρας, Mokgweetsi Masisi, στην πρωτεύουσα Γκαμπορόνε.

«Πιστεύεται ότι είναι το τρίτο μεγαλύτερο εύρημα πολύτιμου λίθου στον κόσμο», δήλωσε η διευθύνουσα σύμβουλος της Debswana, Lynette Armstrong.

Η «σπάνια και εξαιρετική πέτρα. σημαίνει πάρα πολλά για την Μποτσουάνα», είπε. «Φέρνει ελπίδα σε ένα έθνος που αγωνίζεται».

Είναι επίσης η μεγαλύτερη πέτρα σε ποιότητα πολύτιμων λίθων, που έχει ανακαλυφθεί στην ιστορία της εταιρείας, μια κοινή επιχείρηση μεταξύ της κυβέρνησης και του παγκόσμιου κολοσσού διαμαντιών De Beers.

Το μεγαλύτερο διαμάντι του κόσμου είναι το Cullinan των 3.106 καρατίων, που βρέθηκε στη Νότια Αφρική το 1905.

Το δεύτερο μεγαλύτερο είναι το Lesedi La Rona με 1.109 καράτια, που ανακαλύφθηκε στο Karowe στη βορειοανατολική Μποτσουάνα το 2015.

Η Μποτσουάνα είναι ο κορυφαίος παραγωγός διαμαντιών στην Αφρική.

Με πληροφορίες του Guardian

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Bloomberg: Ο Τραμπ ζητά 1 δισ. δολάρια από τις χώρες για να παραμείνουν στο «Συμβούλιο Ειρήνης» του

Διεθνή / Bloomberg: Ο Τραμπ ζητά 1 δισ. δολάρια για μια μόνιμη θέση στο «Συμβούλιο Ειρήνης» του

Οι επικριτές ανησυχούν ότι ο Τραμπ επιχειρεί να δημιουργήσει μια εναλλακτική ή ανταγωνιστική δομή προς τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών, τον οποίο έχει επικρίνει εδώ και χρόνια
THE LIFO TEAM
Παραδοχή Χαμενεΐ: Χιλιάδες νεκροί στις διαδηλώσεις στο Ιράν, κάποιοι πέθαναν με απάνθρωπο τρόπο

Διεθνή / Παραδοχή Χαμενεΐ: Χιλιάδες νεκροί στις διαδηλώσεις στο Ιράν, κάποιοι πέθαναν με απάνθρωπο τρόπο

Ο ανώτατος ηγέτης του Ιράν παραδέχθηκε για πρώτη φορά ότι σκοτώθηκαν χιλιάδες πολίτες - «Με τη βοήθεια του Θεού, το ιρανικό έθνος πρέπει να σπάσει τη ραχοκοκαλιά των στασιαστών»
THE LIFO TEAM