Το τρίτο μεγαλύτερο διαμάντι του κόσμου ανακαλύφθηκε στη Μποτσουάνα

Ανακαλύφθηκε στη Μποτσουάνα το τρίτο μεγαλύτερο διαμάντι του κόσμου Facebook Twitter
Twitter
0

Η εταιρεία διαμαντιών Debswana ανακοίνωσε ότι ανακάλυψε στη Μποτσουάνα ένα διαμάντι 1.098 καρατίων. Το χαρακτήρισε δε, ως το τρίτο μεγαλύτερο του είδους στον κόσμο.

Η εταιρεία έδειξε το διαμάντι, που βρέθηκε την 1η Ιουνίου, στον πρόεδρο της χώρας, Mokgweetsi Masisi, στην πρωτεύουσα Γκαμπορόνε.

«Πιστεύεται ότι είναι το τρίτο μεγαλύτερο εύρημα πολύτιμου λίθου στον κόσμο», δήλωσε η διευθύνουσα σύμβουλος της Debswana, Lynette Armstrong.

Η «σπάνια και εξαιρετική πέτρα. σημαίνει πάρα πολλά για την Μποτσουάνα», είπε. «Φέρνει ελπίδα σε ένα έθνος που αγωνίζεται».

Είναι επίσης η μεγαλύτερη πέτρα σε ποιότητα πολύτιμων λίθων, που έχει ανακαλυφθεί στην ιστορία της εταιρείας, μια κοινή επιχείρηση μεταξύ της κυβέρνησης και του παγκόσμιου κολοσσού διαμαντιών De Beers.

Το μεγαλύτερο διαμάντι του κόσμου είναι το Cullinan των 3.106 καρατίων, που βρέθηκε στη Νότια Αφρική το 1905.

Το δεύτερο μεγαλύτερο είναι το Lesedi La Rona με 1.109 καράτια, που ανακαλύφθηκε στο Karowe στη βορειοανατολική Μποτσουάνα το 2015.

Η Μποτσουάνα είναι ο κορυφαίος παραγωγός διαμαντιών στην Αφρική.

Με πληροφορίες του Guardian

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τανζανία: H Σαμίγια Σουλούχου Χασάν επανεκλέγεται πρόεδρος και εκατοντάδες θεωρούνται νεκροί στις ταραχές

Διεθνή / Τανζανία: H Σαμίγια Σουλούχου Χασάν επανεκλέγεται πρόεδρος και εκατοντάδες θεωρούνται νεκροί στις ταραχές

Οι διαδηλώσεις οδηγούνται κυρίως από νέους - Κατηγορούν την κυβέρνηση ότι υπονομεύει τη δημοκρατία καταστέλλοντας τους βασικούς ηγέτες της αντιπολίτευσης
LIFO NEWSROOM
Μαλδίβες: Η πρώτη χώρα που απαγορεύει το κάπνισμα σε όποιον γεννήθηκε μετά το 2007

Διεθνή / Μαλδίβες: Η πρώτη χώρα που απαγορεύει το κάπνισμα σε όποιον γεννήθηκε μετά το 2007

Οι Μαλδίβες πρωτοπορούν απαγορεύοντας σε όποιον γεννήθηκε μετά την 1η Ιανουαρίου του 2007 να αγοράζει ή να χρησιμοποιεί καπνό, με στόχο την «προώθηση μιας γενιάς χωρίς τσιγάρο»
LIFO NEWSROOM
Τανζανία: Γιατί βυθίστηκε στο χάος μετά τις εκλογές – Αναφορές για εκατοντάδες νεκρούς

Διεθνή / Τανζανία: Γιατί βυθίστηκε στο χάος μετά τις εκλογές – Αναφορές για εκατοντάδες νεκρούς

Οι Αρχές επέβαλαν πλήρες μπλακ άουτ στο διαδίκτυο, μπλοκάροντας δίκτυα κινητής τηλεφωνίας και εφαρμογές κοινωνικής δικτύωσης, ενώ ο στρατός περιπολεί στους δρόμους
LIFO NEWSROOM
ΓΑΛΛΙΑ ΦΟΡΟΣ ΖΟΥΚΜΑΝ ΥΠΕΡΠΛΟΥΣΙΟΙ

Διεθνή / Γαλλία: Η βουλή απέρριψε τον «φόρο Ζούκμαν» στους υπερπλούσιους

Οι Γάλλοι βουλευτές, αντιθέτως, στήριξαν ένα ηπιότερο κυβερνητικό σχέδιο για τη φορολόγηση περιουσιακών στοιχείων - «Να μην πληρώσουν οι Γάλλοι τον φόρο που δεν θέλουν να πληρώσουν οι δισεκατομμυριούχοι»
LIFO NEWSROOM