Οι λύκοι επιστρέφουν στα δάση της Ευρώπης

Οι λύκοι επιστρέφουν στα δάση της Ευρώπης Facebook Twitter
2

Η Εταιρεία Προστασίας Άγριων Ζώων της Γερμανίας υποστήριζει πως στα δάση της χώρας ζουν σήμερα περίπου 30 αγέλες λύκων. Στις περιοχές όπου εντοπίζονται απαγορεύεται το κυνήγι, ενώ την ίδια στιγμή παρατηρείται αύξηση των επιθέσεων σε άλλα άγρια ή οικόσιτα ζώα. Η ίδια περίπου κατάσταση παρατηρείται και στη νότια Γαλλία με τους κτηνοτρόφους να διαμαρτύρονται για επιθέσεις λύκων στα κοπάδια τους.

Οι αντιδράσεις και τα προβλήματα που παρατηρούνται στη Γαλλία είναι πιθανό να κάνουν την εμφάνιση τους και στη Γερμανία εκτιμά ο Μάρκους Μπάτεν, μέλος της Γερμανικής περιβαλλοντικής οργάνωσης NABU. Στα γερμανικά δάση όπως αυτά της Σαξονίας, του Βρανδεμβούργου, της Ρηνανίας Παλατινάτου και του Σλέσβιχ Χόλσταϊν (στο βορειότερο τμήμα της Γερμανίας) καταγράφεται κάθε χρόνο αύξηση στους πληθυσμούς των λύκων που κυμαίνεται μεταξύ 23% με 36%.

Λόγω της αύξησης αυτοί υπάρχουν πολλοί ειδικοί που προωθούν τη λύση μιας πιο ορθολογικής διαχείρισης των πληθυσμών των λύκων. Για παράδειγμα το κρατίδιο του Σλέσβιχ Χόλσταϊν χρηματοδοτεί ήδη το πρόγραμμα «Wolfsmanagement» ύψους 100.000 ευρώ, το οποίο αποβλέπει στην προστασία τόσο των άγριων λύκων όσο και των οικόσιτων ζώων. Απώτερος στόχος του προγράμματος είναι η βιώσιμη συνύπαρξη ανθρώπου, οικόσιτων ζώων και λύκων σε πυκνοκατοικημένες περιοχές που βρίσκονται κοντά σε άγρια δάση.


Στο σημείο αυτό αξίζει να σημειώσουμε πως η Σύμβαση της Βέρνης για τη διατήρηση της άγριας ζωής στο φυσικό τους περιβάλλον αναγνωρίζει τον ευρωπαϊκό λύκο ως άγριο ζώο υπό εξαφάνιση και ως εκ τούτου απαγορεύει το κυνήγι και το εμπόριο του. Στην Σύμβαση αναφέρεται ακόμη πως οι λύκοι στα δάση μιας χώρας δεν επιτρέπεται να είναι λιγότεροι από 300.



2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΤΕΝΑ ΟΡΜΟΥΖ ΗΠΑ ΝΑΡΚΕΣ ΙΡΑΝ

Διεθνή / Τι είδους νάρκες έχει τοποθετήσει το Ιράν στα Στενά του Ορμούζ και πώς θα μπορούσαν οι ΗΠΑ να τις απομακρύνουν;

Ο Ντόναλντ Τραμπ σχεδιάζει να ξεκινήσει επιχειρήσεις κατά των ναρκών στο πλαίσιο μιας ευρύτερης προσπάθειας για το άνοιγμα των Στενών, όμως η αποναρκοθέτηση είναι μια επίπονη και επικίνδυνη διαδικασία
THE LIFO TEAM
ΤΟΥΡΚΙΑ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΧΟΛΕΙΟ

Διεθνή / Ένοπλη επίθεση σε σχολείο στην Τουρκία: 162 συλλήψεις μετά από αναρτήσεις που εξυμνούσαν την τραγωδία

Μαζικές συλλήψεις στην Τουρκία ακολούθησαν τις αιματηρές επιθέσεις σε σχολεία, μετά από αναρτήσεις στα social media που φέρεται να εξυμνούσαν τα περιστατικά και προκάλεσαν έντονη ανησυχία για τη δημόσια ασφάλεια
THE LIFO TEAM
Από τον Πάπα στον MrBeast: η λίστα του TIME για όσους κρατούν σήμερα το βλέμμα του κόσμου

Διεθνή / Από τον Πάπα στον MrBeast: η λίστα του TIME για όσους κρατούν σήμερα το βλέμμα του κόσμου

Η φετινή λίστα του TIME με τα 100 πιο επιδραστικά πρόσωπα βάζει μαζί ηγέτες, σταρ, creators και πρόσωπα της τεχνητής νοημοσύνης. Και δείχνει ότι η επιρροή σήμερα δεν ανήκει σε έναν μόνο κόσμο, αλλά εκεί όπου συναντιούνται η εξουσία, η εικόνα και η δημόσια προσοχή.
THE LIFO TEAM
KATY PERRY ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

Διεθνή / Katy Perry: «Και οι δύο είχαν πιει πάρα πολύ» λέει ο πρώην μάνατζερ του κλαμπ στη Μελβούρνη

Ο πρώην μάνατζερ του κλαμπ όπου φέρεται να σημειώθηκε το περιστατικό για το οποίο καταγγέλθηκε η Katy Perry, μιλώντας στο «Rolling Stone Australia», τοποθετήθηκε πρώτη φορά δημόσια για εκείνο το βράδυ
THE LIFO TEAM
ΤΟΥΡΚΙΑ ΣΧΟΛΕΙΟ ΕΠΙΘΕΣΗ ΔΡΑΣΤΗΣ

Διεθνή / Τουρκία: Τι βρήκε η αστυνομία στο κινητό του 14χρονου δράστη που σκότωσε εννέα ανθρώπους

Συνελήφθη ο πατέρας του, που σύμφωνα με πληροφορίες είναι πρώην αστυνομικός επιθεωρητής - Βίντεο από κάμερες του σχολείου δείχνουν τη στιγμή που ξεκινά η ένοπλη επίθεση
THE LIFO TEAM

σχόλια

1 σχόλια
Πολύ χρήσιμη η πληροφορία σου.Αν δείς λύκο και ΔΕΝ έχεις όπλο και ΔΕΝ πέσεις σε αγέλη, τι κάνεις τότε?Να τα γράφουμε κι αυτά, μην αφήνουμε απορίες να πλανώνται στον αέρα!!!Να.......καταλαβαίνει ο κόσμος, έτσι μικρέ?