Οι λύκοι επιστρέφουν στα δάση της Ευρώπης

Οι λύκοι επιστρέφουν στα δάση της Ευρώπης Facebook Twitter
2

Η Εταιρεία Προστασίας Άγριων Ζώων της Γερμανίας υποστήριζει πως στα δάση της χώρας ζουν σήμερα περίπου 30 αγέλες λύκων. Στις περιοχές όπου εντοπίζονται απαγορεύεται το κυνήγι, ενώ την ίδια στιγμή παρατηρείται αύξηση των επιθέσεων σε άλλα άγρια ή οικόσιτα ζώα. Η ίδια περίπου κατάσταση παρατηρείται και στη νότια Γαλλία με τους κτηνοτρόφους να διαμαρτύρονται για επιθέσεις λύκων στα κοπάδια τους.

Οι αντιδράσεις και τα προβλήματα που παρατηρούνται στη Γαλλία είναι πιθανό να κάνουν την εμφάνιση τους και στη Γερμανία εκτιμά ο Μάρκους Μπάτεν, μέλος της Γερμανικής περιβαλλοντικής οργάνωσης NABU. Στα γερμανικά δάση όπως αυτά της Σαξονίας, του Βρανδεμβούργου, της Ρηνανίας Παλατινάτου και του Σλέσβιχ Χόλσταϊν (στο βορειότερο τμήμα της Γερμανίας) καταγράφεται κάθε χρόνο αύξηση στους πληθυσμούς των λύκων που κυμαίνεται μεταξύ 23% με 36%.

Λόγω της αύξησης αυτοί υπάρχουν πολλοί ειδικοί που προωθούν τη λύση μιας πιο ορθολογικής διαχείρισης των πληθυσμών των λύκων. Για παράδειγμα το κρατίδιο του Σλέσβιχ Χόλσταϊν χρηματοδοτεί ήδη το πρόγραμμα «Wolfsmanagement» ύψους 100.000 ευρώ, το οποίο αποβλέπει στην προστασία τόσο των άγριων λύκων όσο και των οικόσιτων ζώων. Απώτερος στόχος του προγράμματος είναι η βιώσιμη συνύπαρξη ανθρώπου, οικόσιτων ζώων και λύκων σε πυκνοκατοικημένες περιοχές που βρίσκονται κοντά σε άγρια δάση.


Στο σημείο αυτό αξίζει να σημειώσουμε πως η Σύμβαση της Βέρνης για τη διατήρηση της άγριας ζωής στο φυσικό τους περιβάλλον αναγνωρίζει τον ευρωπαϊκό λύκο ως άγριο ζώο υπό εξαφάνιση και ως εκ τούτου απαγορεύει το κυνήγι και το εμπόριο του. Στην Σύμβαση αναφέρεται ακόμη πως οι λύκοι στα δάση μιας χώρας δεν επιτρέπεται να είναι λιγότεροι από 300.



2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΜΕΤΟΧΕΣ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΔΗΛΩΣΗ

Διεθνή / Ο Τραμπ έχασε την προθεσμία για τη δημοσιοποίηση χρηματιστηριακών συναλλαγών αξίας εκατομμυρίων δολαρίων

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ είναι υποχρεωμένος να δημοσιοποιεί τις συναλλαγές που σχετίζονται με μετοχές, οι οποίες υπερβαίνουν τα 1.000 δολάρια, εντός 45 ημερών
THE LIFO TEAM
ΣΤΕΝΑ ΟΡΜΟΥΖ ΙΡΑΝ

Διεθνή / CNN: Το Ιράν αναζητά νέο «όπλο ισχύος» στα βάθη των Στενών του Ορμούζ

Το Ιράν επιχειρεί να μετατρέψει τα Στενά του Ορμούζ σε νέο πεδίο γεωπολιτικής πίεσης, βάζοντας στο στόχαστρο τα υποθαλάσσια καλώδια που στηρίζουν το παγκόσμιο διαδίκτυο και τις διεθνείς οικονομικές συναλλαγές
THE LIFO TEAM
ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΙΡΑΝ

Διεθνή / «Δεν υπάρχουν πραγματικές παραχωρήσεις» στην απάντηση των ΗΠΑ, λέει το Ιράν

Η Τεχεράνη κατηγορεί τις ΗΠΑ για αδιάλλακτη στάση στις διαπραγματεύσεις για τον τερματισμό του πολέμου, προειδοποιώντας παράλληλα για σοβαρές συνέπειες σε περίπτωση νέας επίθεσης κατά του Ιράν
THE LIFO TEAM
ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΛΕΥΚΟΣ ΟΙΚΟΣ ΑΙΘΟΥΣΑ ΧΟΡΟΥ

Διεθνή / Η χρηματοδότηση για την αίθουσα χορού των 400 εκατ. δολαρίων του Τραμπ κινδυνεύει έπειτα από απόφαση της Γερουσίας

Οι Δημοκρατικοί έχουν χαρακτηρίσει την αίθουσα χορού ακριβή και περιττή πολυτέλεια, σε μια περίοδο που οι Αμερικανοί αντιμετωπίζουν αυξανόμενο κόστος ζωής, όπως οι υψηλότερες τιμές καυσίμων
THE LIFO TEAM

σχόλια

1 σχόλια
Πολύ χρήσιμη η πληροφορία σου.Αν δείς λύκο και ΔΕΝ έχεις όπλο και ΔΕΝ πέσεις σε αγέλη, τι κάνεις τότε?Να τα γράφουμε κι αυτά, μην αφήνουμε απορίες να πλανώνται στον αέρα!!!Να.......καταλαβαίνει ο κόσμος, έτσι μικρέ?