Στην Easyjet επισκευάζουν μικροβλάβες των αεροπλάνων με μονωτική ταινία;

Στην Easyjet επισκευάζουν μικροβλάβες των αεροπλάνων με μονωτική ταινία; Facebook Twitter
11
Στην Easyjet επισκευάζουν μικροβλάβες των αεροπλάνων με μονωτική ταινία; Facebook Twitter

Την φωτογραφία ενός μηχανικού του αεροδρομίου ο οποίος τοποθετεί ταινία αλουμινίου στην τουρμπίνα ενός αεροπλάνου της Easyjet, λίγα μόλις λεπτά πριν απογειωθεί για πτήση, πόσταρε έντρομος ένας επιβάτης της στο Twitter.

Ο ίδιος αναφέρει  στο tweet του «Πάντα φοβόμουν ότι η Easyjet κολλάει τα αεροπλάνα της με κολλητική ταινία». H απάντηση στo tweet του νεαρού επιβάτη ήρθε μόλις μία ώρα μετά από την ίδια την εταιρία, η οποία τον διαβεβαίωσε ότι η κολλητική ταινία τοποθετήθηκε για λόγους αισθητικούς, ότι δεν πρόκειται για κάποια τεχνική λύση σε πρόβλημα και πως σε καμία περίπτωση δεν θέτει σε κίνδυνο την ασφάλεια της πτήσης. Στις διαβεβαιώσεις της εταιρίας ο ίδιος απάντησε «Πάλι καλά, γιατί απογειωθήκαμε και ξέχασα να πάρω μαζί μου το αλεξίπτωτο μου».

Παρά τις διαβεβαιώσεις της εταιρίας ότι η ταινία τοποθετήθηκε αποκλειστικά για αισθητικούς λόγους, η ασημένια ταινία που χρησιμοποιείται στην φωτογραφία γρήγορα αναγνωρίστηκε ότι ήταν ταινία αλουμινίου (ή αλλιώς ταινία ταχύτητας). Πρόκειται για μια πολύ δυνατή ταινία που χρησιμοποιείται για μικρές επιδιορθώσεις σε αεροπλάνα και αγωνιστικά αυτοκίνητα. Η  ταινία αυτή απομονώνει την μηχανή του αεροπλάνου από τον αέρα που αν έμπαινε μέσα θα προκαλούσε δονήσεις που θα έθεταν το αεροπλάνο εκτός ισορροπίας.  Σύμφωνα με γνώστες του είδους η ταινία ταχύτητας μπορεί να μειώσει δραστικά τον κίνδυνο βλάβης, μέχρι το αεροπλάνο να επιδιορθωθεί στην επόμενη στάση ή τον επόμενο προγραμματισμένο έλεγχο για service. 

 

11

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ