Μια ομάδα από ψυχιάτρους στην Καλιφόρνια πήρε την άδεια να χρησιμοποιήσει  ectsacy σε μια έρευνα που σκοπό έχει να βρει αν το ναρκωτικό μπορεί να μειώσει το άγχος σε άτομα που πάσχουν από επικίνδυνες για την ζωή ασθένειες.

 

Ο Dr. Philip Wolfson, ψυχίατρος που εδώ και χρόνια είναι υπέρ της χρήσης του MDMA για την ψυχοθεραπεία, ξεκίνησε να ψάχνει 18 άτομα για το πρότζεκτ που θα διεξαχθεί τον επόμενο χρόνο.

 

Πιστεύει ότι ο MDMA μπορεί να είναι μια ριζικά διαφορετική μορφή φαρμακευτικής αγωγής για το άγχος. Αντί να ναρκώνει τον ασθενή, ισχυρίζεται ότι το ναρκωτικό  «υποστηρίζει βαθιά, ουσιαστική και ταχεία αποτελεσματική ψυχοθεραπεία» σαν ένα μέρος ενός ‘ταξιδιού’ 4-5 ωρών σε ένα άνετο περιβάλλον μαζί με εξειδικευμένους ψυχιάτρους.

 

Ο Wolfson πήρε την άδεια από την Αμερικάνικη Ομοσπονδία Τροφών και Φαρμάκων να βάλει μπρος την μελέτη όπως και την άδεια από την Υπηρεσία Δίωξης Ναρκωτικών των ΗΠΑ για να χορηγήσει το παράνομο ναρκωτικό.

 

Για τις ανάγκες τις έρευνας, 13 ασθενείς θα πρέπει να υποβληθούν σε οκτάωρα θεραπευτικά σέσιον αφότου πάρουν το ναρκωτικό με τους εναπομείναντες πέντε να πάρουν μια χάπι πλασέμπο. Θα ακολουθήσει ψυχοθεραπεία και ψυχολογικά τεστ που θα συγκρίνουν την ψυχική υγεία και κατάσταση της κάθε ομάδας σε μια διαδικασία που μπορεί να διαρκέσει μέχρι και 15 μήνες. 

 

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr