To MDMA σε δοκιμές για την καταπολέμηση του άγχους

To MDMA σε δοκιμές για την καταπολέμηση του άγχους Facebook Twitter
1

Μια ομάδα από ψυχιάτρους στην Καλιφόρνια πήρε την άδεια να χρησιμοποιήσει  ectsacy σε μια έρευνα που σκοπό έχει να βρει αν το ναρκωτικό μπορεί να μειώσει το άγχος σε άτομα που πάσχουν από επικίνδυνες για την ζωή ασθένειες.

Ο Dr. Philip Wolfson, ψυχίατρος που εδώ και χρόνια είναι υπέρ της χρήσης του MDMA για την ψυχοθεραπεία, ξεκίνησε να ψάχνει 18 άτομα για το πρότζεκτ που θα διεξαχθεί τον επόμενο χρόνο.

Πιστεύει ότι ο MDMA μπορεί να είναι μια ριζικά διαφορετική μορφή φαρμακευτικής αγωγής για το άγχος. Αντί να ναρκώνει τον ασθενή, ισχυρίζεται ότι το ναρκωτικό  «υποστηρίζει βαθιά, ουσιαστική και ταχεία αποτελεσματική ψυχοθεραπεία» σαν ένα μέρος ενός ‘ταξιδιού’ 4-5 ωρών σε ένα άνετο περιβάλλον μαζί με εξειδικευμένους ψυχιάτρους.

Ο Wolfson πήρε την άδεια από την Αμερικάνικη Ομοσπονδία Τροφών και Φαρμάκων να βάλει μπρος την μελέτη όπως και την άδεια από την Υπηρεσία Δίωξης Ναρκωτικών των ΗΠΑ για να χορηγήσει το παράνομο ναρκωτικό.

Για τις ανάγκες τις έρευνας, 13 ασθενείς θα πρέπει να υποβληθούν σε οκτάωρα θεραπευτικά σέσιον αφότου πάρουν το ναρκωτικό με τους εναπομείναντες πέντε να πάρουν μια χάπι πλασέμπο. Θα ακολουθήσει ψυχοθεραπεία και ψυχολογικά τεστ που θα συγκρίνουν την ψυχική υγεία και κατάσταση της κάθε ομάδας σε μια διαδικασία που μπορεί να διαρκέσει μέχρι και 15 μήνες. 

1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΟΥΔΑΝ ΠΥΡΑΜΙΔΕΣ

Διεθνή / Οι ξεχασμένοι φύλακες των πυραμίδων του Σουδάν: Πώς ο πόλεμος άδειασε τη Μερόη

Κάποτε ήταν από τα πιο δημοφιλή αξιοθέατα του Σουδάν - Σήμερα, μέσα στον πόλεμο, οι πυραμίδες της Μερόης στέκουν σχεδόν έρημες, με ελάχιστους ανθρώπους να παλεύουν να διατηρήσουν ζωντανή μια ιστορία 2.400 ετών.
THE LIFO TEAM
ΟΥΡΣΟΥΛΑ ΦΟΝ ΝΤΕΡ ΛΑΙΕΝ ΙΡΑΝ

Διεθνή / Φον ντερ Λάιεν: Η Ευρώπη χάνει 500 εκατ. ευρώ την ημέρα από την κρίση στη Μέση Ανατολή

Η πρόεδρος της Κομισιόν ανακοίνωσε επίσης ότι έως το καλοκαίρι θα παρουσιαστεί Σχέδιο Δράσης για την Ηλεκτροδότηση, το οποίο θα περιλαμβάνει φιλόδοξο πανευρωπαϊκό στόχο
THE LIFO TEAM
ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΙΡΑΝ ΣΤΕΝΑ ΤΟΥ ΟΡΜΟΥΖ

Διεθνή / Ο Τραμπ εξακολουθεί να απορρίπτει την πρόταση του Ιράν και συζητά την παράταση του ναυτικού αποκλεισμού

Αξιωματούχος του Λευκού Οίκου αποκάλυψε ότι ο Τραμπ εξετάζει μέτρα για τη σταθεροποίηση των παγκόσμιων αγορών πετρελαίου, καθώς και τρόπους περιορισμού των επιπτώσεων του ναυτικού αποκλεισμού στους Αμερικανούς καταναλωτές
THE LIFO TEAM

σχόλια

1 σχόλια