To MDMA σε δοκιμές για την καταπολέμηση του άγχους

To MDMA σε δοκιμές για την καταπολέμηση του άγχους Facebook Twitter
1

Μια ομάδα από ψυχιάτρους στην Καλιφόρνια πήρε την άδεια να χρησιμοποιήσει  ectsacy σε μια έρευνα που σκοπό έχει να βρει αν το ναρκωτικό μπορεί να μειώσει το άγχος σε άτομα που πάσχουν από επικίνδυνες για την ζωή ασθένειες.

Ο Dr. Philip Wolfson, ψυχίατρος που εδώ και χρόνια είναι υπέρ της χρήσης του MDMA για την ψυχοθεραπεία, ξεκίνησε να ψάχνει 18 άτομα για το πρότζεκτ που θα διεξαχθεί τον επόμενο χρόνο.

Πιστεύει ότι ο MDMA μπορεί να είναι μια ριζικά διαφορετική μορφή φαρμακευτικής αγωγής για το άγχος. Αντί να ναρκώνει τον ασθενή, ισχυρίζεται ότι το ναρκωτικό  «υποστηρίζει βαθιά, ουσιαστική και ταχεία αποτελεσματική ψυχοθεραπεία» σαν ένα μέρος ενός ‘ταξιδιού’ 4-5 ωρών σε ένα άνετο περιβάλλον μαζί με εξειδικευμένους ψυχιάτρους.

Ο Wolfson πήρε την άδεια από την Αμερικάνικη Ομοσπονδία Τροφών και Φαρμάκων να βάλει μπρος την μελέτη όπως και την άδεια από την Υπηρεσία Δίωξης Ναρκωτικών των ΗΠΑ για να χορηγήσει το παράνομο ναρκωτικό.

Για τις ανάγκες τις έρευνας, 13 ασθενείς θα πρέπει να υποβληθούν σε οκτάωρα θεραπευτικά σέσιον αφότου πάρουν το ναρκωτικό με τους εναπομείναντες πέντε να πάρουν μια χάπι πλασέμπο. Θα ακολουθήσει ψυχοθεραπεία και ψυχολογικά τεστ που θα συγκρίνουν την ψυχική υγεία και κατάσταση της κάθε ομάδας σε μια διαδικασία που μπορεί να διαρκέσει μέχρι και 15 μήνες. 

1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ερυθρά Θάλασσα: Το βρετανικό ναυτικό ανακοίνωσε πως κατέρριψε πύραυλο των Χούτι

Διεθνή / Ερυθρά Θάλασσα: Το βρετανικό ναυτικό ανακοίνωσε πως κατέρριψε πύραυλο των Χούτι

«Το Ηνωμένο Βασίλειο συνεχίζει να βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της διεθνούς απόκρισης στις επικίνδυνες επιθέσεις των υποστηριζόμενων από το Ιράν Χούτι», τόνισε ο Βρετανός υπουργός Άμυνας
NEWSROOM
Βενετία: Συγκρούσεις κατοίκων με την αστυνομία στην πρώτη μέρα εφαρμογής του εισιτηρίου των 5 ευρώ

Διεθνή / Βενετία: Συγκρούσεις κατοίκων με την αστυνομία στην πρώτη μέρα εφαρμογής του εισιτηρίου των 5 ευρώ

Ορισμένοι κάτοικοι της Βενετίας λένε ότι η χρέωση 5 ευρώ που αποσκοπεί στον περιορισμό του αριθμού των τουριστών αντιβαίνει στην αρχή της ελεύθερης κυκλοφορίας
NEWSROOM
Ο βασιλικός «πόλεμος της μαρμελάδας»: Τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ και η Μέγκαν Μαρκλ διαφημίζουν το ίδιο προϊόν

Διεθνή / Ο βασιλικός «πόλεμος της μαρμελάδας»: Τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ και η Μέγκαν Μαρκλ διαφημίζουν το ίδιο προϊόν

Την περασμένη εβδομάδα η Μέγκαν Μαρκλ έστειλε στους φίλους της τα πρώτα βάζα μαρμελάδας του νέου της brand «American Riviera Orchard» - Την Τετάρτη το παλάτι διαφήμισε την δική του μαρμελάδα φράουλα.
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ

σχόλια

1 σχόλια