Πέθανε το 14χρονο κορίτσι από τη Χιλή που ζητούσε άδεια για ευθανασία

Πέθανε το 14χρονο κορίτσι από τη Χιλή που ζητούσε άδεια για ευθανασία Facebook Twitter
2

Η 14χρονη κοπέλα που είχε νοσηλευτεί με κυστική ίνωση και πριν από λίγους μήνες είχε συγκινήσει όλο τον πλανήτη όταν ζήτησε από την Χιλιανή Πρόεδρο Μισέλ Βασελέ να της επιτρέψει να θέσει τέλος στη ζωή της, πέθανε χθες σύμφωνα με ανακοίνωση της οικογένειάς της.

Σε ένα συγκινητικό βίντεο που όμως δίχασε την κοινή γνώμη, η Βαλεντίνα Μαουρέιρα είχε εκφράσει την επιθυμία να συναντηθεί με την πρόεδρο: «Ζητώ απεγνωσμένα να μιλήσω με την πρόεδρο επειδή κουράστηκα να ζω με αυτή την αρρώστια», αναφέρει στο βίντεο, προσθέτοντας: «Θέλω την έγκρισή της για να μου κάνουν την ένεση που θα με κοιμίσει για πάντα».

Ο πατέρας της, Φρέντυ Μαουρέιρα, είπε στουν δημοσιογράφους ότι η Βαλεντίνα πέθανε από επιπλοκές της ασθένειάς της, η οποία καταστρέφει τα πνευμόνια και άλλα όργανα, καθιστώντας δύσκολη την αναπνοή και δημιουργώντας μια σωρεία από άλλα συμπτώματα.

Πέθανε το 14χρονο κορίτσι από τη Χιλή που ζητούσε άδεια για ευθανασία Facebook Twitter

Η κόρη του "βοήθησε πολύ άλλα παιδιά που πεθαίναν" με το μήνυμά της, το οποίο είδαν χιλιάδες άτομα σε ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης, και δημοσιοποίησε το θέμα της ευθανασίας στη Χιλή, όπου απαγορεύεται από το νόμο, είπε ο πατέρας του κοριτσιού.

Η κυστική ίνωση (cystic fibrosis) είναι η πιο συχνή, παγκοσμίως, κληρονομική θανατηφόρος νόσος της λευκής φυλής, που προκαλείται από τη μετάλλαξη ενός γονιδίου. Σύμφωνα με την ελληνική εταιρεία της νόσου, εκτιμάται ότι περίπου 50-60 παιδιά το χρόνο γεννιούνται με κυστική ίνωση στην Ελλάδα ενώ το 4-5% του γενικού πληθυσμού θεωρείται ότι είναι φορέας του παθολογικού γονιδίου.

2

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η NASA έδωσε στη δημοσιότητα την playlist που ακούει το πλήρωμα του Artemis II στο ταξίδι προς τη Σελήνη

Διεθνή / Η NASA μοιράστηκε την playlist του Artemis II για το ταξίδι στη Σελήνη

Από το Pink Pony Club της Τσάπελ Ρόαν μέχρι το Under Pressure των Queen και David Bowie, η NASA μοιράστηκε τα τραγούδια που έχουν επιλέξει οι αστροναύτες του Artemis II για τα πρωινά τους ξυπνήματα στο διάστημα. Η λίστα συνδέεται με μια παράδοση που ξεκινά από την εποχή του Apollo
THE LIFO TEAM

σχόλια

2 σχόλια