ΗΠΑ: Συνέλαβαν 90χρονο επειδή τάιζε άστεγους

ΗΠΑ: Συνέλαβαν 90χρονο επειδή τάιζε άστεγους Facebook Twitter
13

Η αστυνομία συνέλαβε έναν 90χρονο στη Φλόριδα με την κατηγορία ότι μαζί με δύο πάστορες μοίραζαν φαγητό σε άστεγους.

«Ένας από τους αστυνομικούς μου είπε 'ρίξε κάτω αμέσως αυτό το πιάτο', σαν να κρατούσα όπλο», δήλωσε μετά τη σύλληψή του ο 90χρονος Άρνολντ Άμποτ που αντιμετωπίζει τώρα ποινή φυλάκισης ως και δύο μήνες και πρόστιμο 500 δολαρίων βάσει ενός νέου νόμου που απαγορεύει στους πολίτες να μοιράζονται το φαγητό τους δημοσίως.

Ο 90χρονος και οι πάστορες είναι μέλη οργάνωσης που οργανώνει κάθε εβδομάδα συσσίτια για τους άστεγους της περιοχής τους.

 «Αυτοί είναι οι πιο φτωχοί μεταξύ των φτωχών, δεν έχουν τίποτα. Πώς να τους διώξεις;», αναρωτήθηκε ο ηλικιωμένος, που τόνισε ότι παρά την σύλληψη θα ξαναδώσει γεύμα. «Είναι γελοίο, δεν φοβάμαι τη φυλακή. Θα ξαναπάω», τόνισε  ενώ ο δήμαρχος της περιοχής επιμένει ότι, παρά τις αντιδράσεις, ο νόμος θα εφαρμοστεί.

"Δεν είμαι ικανοποιημένος με την κατοχή που κάνουν οι άστεγοι στην πόλη μου (Fort Lauderdale)," δήλωσε ο Jack Seiler. "Η παροχή γευμάτων προς αυτούς και η παραμονή τους εδώ δεν είναι παραγωγική", συμπλήρωσε.

Ο νέος νόμος που τέθηκε σε ισχύ ορίζει ότι τα συσσίτια πρέπει να γίνονται σε απόσταση 500 ποδιών από κατοικημένες περιοχές και να υπάρχει μόνο ένα συσσίτιο ανά οικοδομικό τετράγωνο. Οι οργανώσεις αρωγής αντιδρούν έντονα κάνοντας λόγο για επιχείρηση «κάθαρσης» κοινωνικών ομάδων.

13

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κινεζικό πολεμικό πλοίο συγκρούστηκε με σκάφος της κινεζικής ακτοφυλακής ενώ καταδίωκε πλοίο των Φιλιππίνων

Διεθνή / Κινεζικό πολεμικό πλοίο συγκρούστηκε με σκάφος της κινεζικής ακτοφυλακής ενώ καταδίωκε πλοίο των Φιλιππίνων

Βίντεο δείχνει σκάφος της κινεζικής ακτοφυλακής να εκτοξεύει αντλίες νερού κατά την καταδίωξη πλοίου της ακτοφυλακής των Φιλιππίνων, πριν συγκρουστεί με θόρυβο με ένα πολύ μεγαλύτερο κινεζικό πολεμικό πλοίο
LIFO NEWSROOM
Ποιος ήταν ο Άνας αλ-Σαρίφ, ο γνωστός δημοσιογράφος της Γάζας που σκοτώθηκε από ισραηλινό πλήγμα

Διεθνή / Ποιος ήταν ο Άνας αλ-Σαρίφ, ο γνωστός δημοσιογράφος της Γάζας που σκοτώθηκε από ισραηλινό πλήγμα

Στενοί συνεργάτες του τον περιγράφουν ως θαρραλέο και αφοσιωμένο - Το Ισραήλ είχε στο παρελθόν κατηγορήσει τον Σαρίφ ότι ήταν μέλος της ένοπλης πτέρυγας της Χαμάς.
LIFO NEWSROOM
Ο Τραμπ θέτει την αστυνομία της Ουάσινγκτον υπό ομοσπονδιακό έλεγχο και κινητοποιεί την Εθνοφρουρά

Διεθνή / Ο Τραμπ θέτει την αστυνομία της Ουάσινγκτον υπό ομοσπονδιακό έλεγχο και κινητοποιεί την Εθνοφρουρά

Η απόφαση προβλέπει την κινητοποίηση περίπου 800 ανδρών και γυναικών της Εθνοφρουράς στην Ουάσινγκτον, σε μία σειρά μέτρων για την «απελευθέρωση» της πρωτεύουσας 
LIFO NEWSROOM