ΗΠΑ: Συνέλαβαν 90χρονο επειδή τάιζε άστεγους

ΗΠΑ: Συνέλαβαν 90χρονο επειδή τάιζε άστεγους Facebook Twitter
13

Η αστυνομία συνέλαβε έναν 90χρονο στη Φλόριδα με την κατηγορία ότι μαζί με δύο πάστορες μοίραζαν φαγητό σε άστεγους.

«Ένας από τους αστυνομικούς μου είπε 'ρίξε κάτω αμέσως αυτό το πιάτο', σαν να κρατούσα όπλο», δήλωσε μετά τη σύλληψή του ο 90χρονος Άρνολντ Άμποτ που αντιμετωπίζει τώρα ποινή φυλάκισης ως και δύο μήνες και πρόστιμο 500 δολαρίων βάσει ενός νέου νόμου που απαγορεύει στους πολίτες να μοιράζονται το φαγητό τους δημοσίως.

Ο 90χρονος και οι πάστορες είναι μέλη οργάνωσης που οργανώνει κάθε εβδομάδα συσσίτια για τους άστεγους της περιοχής τους.

 «Αυτοί είναι οι πιο φτωχοί μεταξύ των φτωχών, δεν έχουν τίποτα. Πώς να τους διώξεις;», αναρωτήθηκε ο ηλικιωμένος, που τόνισε ότι παρά την σύλληψη θα ξαναδώσει γεύμα. «Είναι γελοίο, δεν φοβάμαι τη φυλακή. Θα ξαναπάω», τόνισε  ενώ ο δήμαρχος της περιοχής επιμένει ότι, παρά τις αντιδράσεις, ο νόμος θα εφαρμοστεί.

"Δεν είμαι ικανοποιημένος με την κατοχή που κάνουν οι άστεγοι στην πόλη μου (Fort Lauderdale)," δήλωσε ο Jack Seiler. "Η παροχή γευμάτων προς αυτούς και η παραμονή τους εδώ δεν είναι παραγωγική", συμπλήρωσε.

Ο νέος νόμος που τέθηκε σε ισχύ ορίζει ότι τα συσσίτια πρέπει να γίνονται σε απόσταση 500 ποδιών από κατοικημένες περιοχές και να υπάρχει μόνο ένα συσσίτιο ανά οικοδομικό τετράγωνο. Οι οργανώσεις αρωγής αντιδρούν έντονα κάνοντας λόγο για επιχείρηση «κάθαρσης» κοινωνικών ομάδων.

13

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ερυθρά Θάλασσα: Το βρετανικό ναυτικό ανακοίνωσε πως κατέρριψε πύραυλο των Χούτι

Διεθνή / Ερυθρά Θάλασσα: Το βρετανικό ναυτικό ανακοίνωσε πως κατέρριψε πύραυλο των Χούτι

«Το Ηνωμένο Βασίλειο συνεχίζει να βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της διεθνούς απόκρισης στις επικίνδυνες επιθέσεις των υποστηριζόμενων από το Ιράν Χούτι», τόνισε ο Βρετανός υπουργός Άμυνας
NEWSROOM
Βενετία: Συγκρούσεις κατοίκων με την αστυνομία στην πρώτη μέρα εφαρμογής του εισιτηρίου των 5 ευρώ

Διεθνή / Βενετία: Συγκρούσεις κατοίκων με την αστυνομία στην πρώτη μέρα εφαρμογής του εισιτηρίου των 5 ευρώ

Ορισμένοι κάτοικοι της Βενετίας λένε ότι η χρέωση 5 ευρώ που αποσκοπεί στον περιορισμό του αριθμού των τουριστών αντιβαίνει στην αρχή της ελεύθερης κυκλοφορίας
NEWSROOM
Ο βασιλικός «πόλεμος της μαρμελάδας»: Τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ και η Μέγκαν Μαρκλ διαφημίζουν το ίδιο προϊόν

Διεθνή / Ο βασιλικός «πόλεμος της μαρμελάδας»: Τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ και η Μέγκαν Μαρκλ διαφημίζουν το ίδιο προϊόν

Την περασμένη εβδομάδα η Μέγκαν Μαρκλ έστειλε στους φίλους της τα πρώτα βάζα μαρμελάδας του νέου της brand «American Riviera Orchard» - Την Τετάρτη το παλάτι διαφήμισε την δική του μαρμελάδα φράουλα.
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ